Kúpili by ste si auto na benzín v tejto situácii?
Práve si ideme kupovať čisto nové auto. Táto situácia nás zneistila.
@anonym_autor Nevymyslaj a kupuj klasiku. El. auta su ovela drahsie, urcite nevydrzia 20 rokov ako naftove motory.
S benzínom je nejaký problém?
benzínu je na benzimkách dosť či o niečom neviem?
@anonym_autor kupil by som peknu (podla velkosti auta, ale pravdepodobne benzinovu) jazdenku za cca 2/3 az polovicu ceny. A mal usetrenych niekolko tisic eur. Ale rozumiem, ze to nie je pre kazdeho.
Dakujem, ukludnili ste ma.
USA si udržiavajú pozíciu najväčšieho producenta ropy na svete už šiesty rok po sebe. Ale na základe analýz z februára 2026 sa očakáva, že rozpočtový deficit USA v aktuálnom fiškálnom období dosiahne 1,9 bilióna dolárov, pričom štátny dlh sa blíži k hranici 39 biliónov dolárov. Ide o zvysenie cien ropy, aby Trump zachranil USA. Preco zautocili na Iran, ktory ma tretie najvacsieie zásoby ropy na svete hoci nebolo potvrdene, ze maju jadrove zbrane a nie na KLDR, ktora jadrove zbrane vlastni? Lebo KLDR nema ropu. Preco Venezuela? Lebo ma najvacsie zasoby ropy na svete.
USA si udržiavajú pozíciu najväčšieho producenta ropy na svete už šiesty rok po sebe. Ale na základe analýz z februára 2026 sa očakáva, že rozpočtový deficit USA v aktuálnom fiškálnom období dosiahne 1,9 bilióna dolárov, pričom štátny dlh sa blíži k hranici 39 biliónov dolárov. Ide o zvysenie cien ropy, aby Trump zachranil USA. Preco zautocili na Iran, ktory ma tretie najvacsieie zásoby ropy na svete hoci nebolo potvrdene, ze maju jadrove zbrane a nie na KLDR, ktora jadrove zbrane vlastni? Lebo KLDR nema ropu. Preco Venezuela? Lebo ma najvacsie zasoby ropy na svete.
@anonym_411c3b čo siiii, on bojuje za demokraciu na celom svete! 🥴
@anonym_411c3b ano, toto dava zmysel.
@anonym_autor Kúp, ak bude nedostatok ropy zase bude problematické zásobovanie a teda aj zásobovanie automobiliek a ceny aút pôjdú hore. A keby stál mesiac-dva-tri benzín aj 2,50 prežiješ. A hlavne kým ešte sú benzínové autá čisté a nie blbé hybridy čo stoja aj o 3000 eur viac. A elektrické tie sú veľmi drahé. A keby bol nedostatok ropy a plynu išla by aj elektrina hore, aj drevo, proste všetko, teda ani čisto elektrické nie je vtedy výhra.
Ja som kúpila v januári nové auto na diesel.
Ja len na pripomenutie,nemali sme byt,vodikova velmoc?Tolko reci pred volbami, od jedneho nemenovaneho politika😂.K dnesnemu dnu,mame funkcnu,az jednu cerpaciu stanicu.,no nekup si auto na vodik👍.
@anonym_autor Normálne si ho kúp. Kým sa minie ropa, my tu už nebudeme. Ani to tvoje nové auto.
@anonym_autor keby som potreboval, áno, kúpil by som si teraz práve benzínové auto, lacné, jednoduché, nové... alebo aj niečo jazdené...
Ja idem kupovať elektriku. Ale to sa chystám už asi rok. Akurát to teraz tak vyšlo, že je problém s ropou. Dúfam, že tie električky nepôjdu kvôli tomu prudko hore 😄.
Ale keby pre mňa nebola električka najrozumnejšie riešenie, kúpila by som benzinak. Buď ford puma alebo Toyota yaris cross alebo corolla cross

Ahoj, podľa mňa nie je moc dôvod na paniku. Každá vojna sa predsalen raz skončí, a táto situácia nebude nejak extra dlhá, čiže podľa mňa už o pár mesiacov sa ceny benzínu či nafty vrátia do "normálu", toho čo bolo aj predtým 🙂