Kvalita benzínu na samoobslužných pumpách: Skúsenosti a obavy?
Zdravím, tankujete na týchto lacnejších pumpách? Rozdiel v cene je niekedy aj 10 centov na liter oproti OMV alebo Shellke. Máte s tým niekto zlé skúsenosti, že by vám auto dako skákalo alebo sa zaniesli vstreky? Mám staršie auto tak sa bojím či mu ten lacný benzín neuškodí, ale v tejto drahej dobe je každé euro na nádrži dobré.
Nekvalitne paliva boli kontrolou zistene v niektorych cerpacich staniciach Orlen a pred casom tiez Jurki.
Áno, tankovali sme dlhší čas na Jurki, hlavne kvôli pohodlnosti a dostupnosti a oprava auta nás vysla "len" 700€, lebo to bolo cez šikovného suseda, ktorý sa s tým vyhral a fakt za minimálnu cenu za robotu, keďže potreboval vymeniť vstrekovanie, ktoré stálo samotné vyše 300€ a ešte k tomu menil aj všetky štartovacie prehnite kable, keďže najprv nevedel cim môže byť . Neviem si predstaviť koľko by to všetko stalo v servise. A teda nemáme potvrdené že je to z lacného benzínu, ale dokým sme ho netankovali tak sme nemali s autom žiadne problémy a potom nám mechanik povedal že máme strašný mazlavy bordel z benzínu (už neviem kde presne to videl), že máme auto prečistiť lepším benzínom, takže z toho nám vyšlo že to bolo zrejme benzínom
My tankujeme od kedy u nás táto pumpa existuje, jedno auto máme pomerne nové, druhé staré a v pohode.
už dávnejšie sa ľudia stažovali, keď tankovali na ČS Tesco, že im autá skáču, zadrhajú, atď..ja tankujem len Slovnaft, sem tam OMV či Shell, nič iné..
Raz som tankovala na tej lacnej. Autu sa síce nič nestalo, ale prejazdila som nádrž rýchlejšie (na počet km) ako keď tankujem na Slovnaft 🙂
@anonym_autor po tankovaní na lacných pumpach mi odišli vstrekovace. Odvtedy nikdy, radšej si zaplatím za kvalitne PHM a auto e ok. Daj túto otázku mechanikom, vysvetlia ti to. Na PHM sa šetriť neoplatí.

Ahoj, do služ.auta tankujem vždy na čerpačke Tesco, auto denne najazdí 150-200 km, do "dôchodku" idú, keď majú 300-350 tisíc km, lebo tam potrebuje auto už väčší servis. Myslím, že nie je problém s benzínom, lebo všetky ČS sú pravidelne kontrolované, berú vzorky paliva na rozbor.