icon

Kvalita benzínu na samoobslužných pumpách: Skúsenosti a obavy?

Dnes o 05:35

Zdravím, tankujete na týchto lacnejších pumpách? Rozdiel v cene je niekedy aj 10 centov na liter oproti OMV alebo Shellke. Máte s tým niekto zlé skúsenosti, že by vám auto dako skákalo alebo sa zaniesli vstreky? Mám staršie auto tak sa bojím či mu ten lacný benzín neuškodí, ale v tejto drahej dobe je každé euro na nádrži dobré.

anonym_9ed839
Dnes o 05:41

Ahoj, do služ.auta tankujem vždy na čerpačke Tesco, auto denne najazdí 150-200 km, do "dôchodku" idú, keď majú 300-350 tisíc km, lebo tam potrebuje auto už väčší servis. Myslím, že nie je problém s benzínom, lebo všetky ČS sú pravidelne kontrolované, berú vzorky paliva na rozbor.

anonym_5af884
Dnes o 05:51

Nekvalitne paliva boli kontrolou zistene v niektorych cerpacich staniciach Orlen a pred casom tiez Jurki.

13uzivatelka11
Dnes o 06:08

Áno, tankovali sme dlhší čas na Jurki, hlavne kvôli pohodlnosti a dostupnosti a oprava auta nás vysla "len" 700€, lebo to bolo cez šikovného suseda, ktorý sa s tým vyhral a fakt za minimálnu cenu za robotu, keďže potreboval vymeniť vstrekovanie, ktoré stálo samotné vyše 300€ a ešte k tomu menil aj všetky štartovacie prehnite kable, keďže najprv nevedel cim môže byť . Neviem si predstaviť koľko by to všetko stalo v servise. A teda nemáme potvrdené že je to z lacného benzínu, ale dokým sme ho netankovali tak sme nemali s autom žiadne problémy a potom nám mechanik povedal že máme strašný mazlavy bordel z benzínu (už neviem kde presne to videl), že máme auto prečistiť lepším benzínom, takže z toho nám vyšlo že to bolo zrejme benzínom

anonym_80935b
Dnes o 06:29

My tankujeme od kedy u nás táto pumpa existuje, jedno auto máme pomerne nové, druhé staré a v pohode.

zuzacka16
Dnes o 06:32

už dávnejšie sa ľudia stažovali, keď tankovali na ČS Tesco, že im autá skáču, zadrhajú, atď..ja tankujem len Slovnaft, sem tam OMV či Shell, nič iné..

catherinah
Dnes o 06:37

Tankujeme stale iba tam do noveho a starsieho auta. Dlhe roky bez problemov

anonym_f0a17e
Dnes o 07:34

Raz som tankovala na tej lacnej. Autu sa síce nič nestalo, ale prejazdila som nádrž rýchlejšie (na počet km) ako keď tankujem na Slovnaft 🙂

magdalienka11
Dnes o 08:03

@anonym_autor po tankovaní na lacných pumpach mi odišli vstrekovace. Odvtedy nikdy, radšej si zaplatím za kvalitne PHM a auto e ok. Daj túto otázku mechanikom, vysvetlia ti to. Na PHM sa šetriť neoplatí.