Predaj jazdeného vozidla - postup a tipy
Dobrý deň, chystám sa predať svoje vozidlo. Vie mi prosím niekto poradiť aký je postup? Aké doklady mám ja ako predajca dat kupujúcemu a aké potrebujem pre dopravný inspekotrát? Ako prosím funguje to splnomocnenie ? Vie prosím niekto poradit? Ďakujem.
rataj s tym, že musiš isť s nim auto prepisať. Potrebuješ kupnu zmluvu z internetu vytlačiť, vypisať čo sa dá podla dokladov, jednu pre kupujuceho jednu pre predavajuceho, síce tam zvykne písať že 4x, ale 2x stačí. Na tom klientskom centre či kde na polícií to pojdete prepísať, odovzdaš velky TP, dostaneš prefoteny TP na meno kupujuceho už, a to použiješ ako doklad na zrušenie poistnej zmluvy. Kupujuci dostane original TP, a kartička mu dojde po mesiaci poštou. Ešte kupujucemu treba dať doklady o STK/EK tie farebne kartičky ked bude brať auto už preč. To je tak všetko. Pred prepisom musi mať PZP uzatvorene.
Ja som novému majiteľovi dala plnú moc na odhlásenie,on mi zaplatil,spísali sme kúpno-predajnú zmluvu,nikam som nechodila.U nás sme spísali dohodu že do 7 dní auto prepíše, prepísal a s novým ( fotokópiu) technickým som odhlásila PZP..
Ja by som auto bez prepisu drzitela, alebo notarskeho splnomocnenia na prepis nanho (najdes na nete) plus fotokopie jeho novej PZP a pre istotu aj OP, nedal z ruk. Samozrejme predtym podpisat 2 originaly KPZ (tiez sa da najst na webe), jeden pre predavajuceho a jeden pre kupujuceho. Na kupujuceho je dobre mat aj telefonicky kontakt a postovu adresu miesta, kam mu maju poslat maly TP - karticku. A musite sa dohodnut, ci povodne znacky (TEC) zostavaju na aute, alebo si ich nechava predavajuci, alebo kupujuci chce kazdopadne nove (vyssi poplatok za prepis).
Predavajuci si oskenuje/ofoti novy velky TP kvoli odhlaseniu svojej PZP a original zasle novemu drzitelovi.
Ja som novému majiteľovi dala plnú moc na odhlásenie,on mi zaplatil,spísali sme kúpno-predajnú zmluvu,nikam som nechodila.U nás sme spísali dohodu že do 7 dní auto prepíše, prepísal a s novým ( fotokópiu) technickým som odhlásila PZP..
@anonym_ab815d tu mam trochu strach, aby si to naozaj na seba prihlásil a nezostalo to stale na mna....
asi naozaj je najlepsie to spoločne urobit na dopravnom inspektorate to je istota...ďakujem Vám všetkym za rady
@anonym_ab815d tu mam trochu strach, aby si to naozaj na seba prihlásil a nezostalo to stale na mna....
@ratafacik ak je seriózny kupujúci tak prepíše si.mne to tak vyhovovalo, spísali sme dohodu že prepíše..

Najlepšie je ísť rovno s kupujúcim na dopravný inšpektorát. Tam vy ako predávajúci auto odhlásite a kupujúci si ho prihlási na seba, nepotrebujete tým pádom žiadne splnomocnenie ani obavy či auto dotyčný prihlási - v podstate je to už len ako jeden úkon. Doklady si potom všetky vezme on, vy si len prefotíte jeho nový TP kvoli odhláseniu poistky. Ja som sa už poučila a nedala by som auto bez okamžitého odhlásenia/prihlasenia. On si musí akurát predtým uzatvorit poistku a mat vytlačenú zelenú kartu, pretože ju na polícii budú žiadať.