Predali ste v poslednej dobe auto?
Ahojte, viem že momentálne to na slovensku nie je najružovejšie čo sa týka financií v domácnostiach, no zaujíma ma, či tu niekto predáva alebo predal v poslednej dobe nejaké drahšie auto?
Konkrétne máme SUV Volkswagen Tiguan 2022 za 28 000€ a už pol roka ho predávame a nikto sa neozýva. A auto je fakt v špičkovom stave, servisované, čisté, pekne nafotené... muž sa o to staré ako o svoje.
Preto by ma zuajímalo, či kupujúcich odrádza tá cena alebo kde je problém. Čo myslíte?
@anonym_autor nové autá nestoja za nič..
Tiez som citala ze nove auta su na hovno, lepsie stare 2017
@anonym_autor cim je predavane auto drahsie, tym sa zuzuje okruh potencialnych kupcov. Ti, ktori chcu paradnejsie SUV, casto kupuju nove. Ak cena zodpoveda hodnote (a stavu) auta, treba byt trpezlivy, po dlhsom case sa spravny kupujuci objavi.
Predaval a predal som, ale bolo to aj viac ako pol roka.
@anonym_autor podľa mňa, kto má 28.000 eur na auto, tak si kúpi nové auto, nebude kupovať jazdené auto.
4ročné auto za 28 tisíc? asi sa vidí ta cena premrštená, preto ten nezáujem.
@anonym_autor podľa mňa, kto má 28.000 eur na auto, tak si kúpi nové auto, nebude kupovať jazdené auto.
@fkata nie celkom. Nove auta priserne podrazeli a ked niekto chce nieco paradnejsie... Ty by si dala za auto 40-50 a viac tisic juro?
Úprimne, za 20.000 som si už kúpila nové auto. Ak chcem Tiguan, tak si ho kúpim nový.
Predavame 4x4 SUVcko s nizkym najazdom a v tip top stave (muz mechanik sa staral ako o decko), hoc ma cez 10 rokov... A ano mame problem predat. Ale tak je to aj trojliter, tie idu trosku obtiaznejsie.
https://www.kiaihned.sk/vozidla/U5YPV81B4TL4662... - to už radšej toto nové auto si kúpim ako to vaše 4 ročné. znížte cenu o 5 tisíc - možno sa niekto nájde
@fkata nie celkom. Nove auta priserne podrazeli a ked niekto chce nieco paradnejsie... Ty by si dala za auto 40-50 a viac tisic juro?
@madeincssr zväčša kupujeme nové autá, keďže jazdenky sú vždy rizikové. Jazdíme na nich po dobu leasingu, potom putujú na akontáciu a tak dookola.
Ak máš 28 tis., máš aj 40 tis., resp. na leasing.
Zase, VW nie sú až tak top autá a ani tak predražené, aby som kupovala 4 ročné za takú sumu. Netvrdím, že je to správny názor, ale ja uvažujem týmto smerom.
@madeincssr zväčša kupujeme nové autá, keďže jazdenky sú vždy rizikové. Jazdíme na nich po dobu leasingu, potom putujú na akontáciu a tak dookola.
Ak máš 28 tis., máš aj 40 tis., resp. na leasing.
Zase, VW nie sú až tak top autá a ani tak predražené, aby som kupovala 4 ročné za takú sumu. Netvrdím, že je to správny názor, ale ja uvažujem týmto smerom.
@fkata ale predpokladam, ze tie auta tak casto kupujete/leasujete do firmy. Pre osobu nepodnikatela je to skor ekonomicky nevyhodne.
@anonym_autor preco ho ludia nechcu? Lebo:
-ma uz 4 roky a musi ist prave na STK kde sa rocnik takehoto auta tvrdo preveruje
-za 28 000€ si kupi clovek uplne nove auto, dokonca v pripade Dacie i SUV
-nan uz nie je zaruka, auta z dielne VW sa velmi kazia a nahradne diely stoja majland
Ak ho neviete predat su 3 priame moznosti:
->kontaktovat predajnu VW na jeho spätne odkupenie
->kontaktovat AAAuto a mozno ho odkupia od vas ale predajna cena bude nizsia
->znizit cenu vozidla, zatraktivnit ho a inzerovat ho na viac portaloch
A cakat, pekny vecer.
Podľa mňa cena.
Ja som radšej kúpila nové a Čínu. Cena rovnaká ako vaše jazdené.
treba skusit znizit cenu a uvidis ci sa aspon niekto ozve... bazos mi tolko tiguanov vyhodil, ze si mozu vyberat jazdenky...
inak mame v rodine problem uz 3/4r predat dodavku za par tisic, kupcovia sa taki "spekulanti" par krat ozvali, ze za tisicku.. majitel povedal, ze is ju radsej necha a dojazdi na nej, ked ju bude potrebovat a ptom ju zosrotuje ako ju za 1t dat... :DD my osobne nase stare auta nepredavame, neoplati sa nam to a nove nestoja za vela... popravde my mame filozofiu, ze nase auta proste dojazdia s nami a pojdu rovno na srotovisko potom. Za 20r sme opustili dve auta, jedno na totalku buralo, druhe nam na parkovisku tiez zramovali a bola nerentabilna oprava. Tot vsio. Neviem si predstavit tie "drahe" diely co sa tu opisuju.. co moze byt drahy diel, ked ide clovek opravovat 25-30t auto, ktore po oprave bude aj roky s tymi dielmi fungovat dalej??
Úprimne, za 20.000 som si už kúpila nové auto. Ak chcem Tiguan, tak si ho kúpim nový.
@anonym_b27418 ale ako môžeš napísať že za tu cenu máš skoro nový, keď nevieš aku výbavu ponúkajú? Možno majú 4x4 v plnej výbave a tam je už cena iná..
Tiez som citala ze nove auta su na hovno, lepsie stare 2017
@anonym_42870f
@anonym_174339 To môže napísať len niekto, kto jazdí na starých šrotoch.
My kupujeme len nové autá a potom vieme, v akom sú stave, lebo sa o ne staráme. Najnovšie je vždy garážované. Teraz máme 3, jedno má 23 rokov, druhé 9 rokov a tretie je nové. To je asi posledné, čo sme kupovali, malo by nám vydržať až do dôchodku. Všetky sú v zachovalom stave. Najstaršie čoskoro predáme.
@fkata Podľa mňa to zle chápeme. Ja by som to pochopil tak, že ona predáva auto, čo pôvodne stálo 28.000 €, nie že ho predáva za 28 tisíc. Veď Tiguan stál pred 4 rokmi toľko nový.
Ak ho predáva za 28 t. €, tak potom je logické, že ho nikto nechce.
@anonym_autor Predaj auta je takmer vždy o cene. Ak dáš zaujímavú cenu, tak kupujúci sa nájde. Treba len znižovať cenu postupne. A nemať veľké oči. Tvoje auto nikdy nemá takú hodnotu pre iných, na akú si ho ceníš ty. To len ty si myslíš, že je v tak super stave. Za 4 roky auto stratí polovicu nákupnej hodnoty. K tomu ešte kilometre, prípadne malé poškodenia karosérie a hneď je neatraktívne.
Za 28000€ si kúpim nové a lacnejšie. Určite si nekúpim 4ročné🫣 nechajte si ho.
Dôvod predaja?
Máte na lízing, keď sa stará ako svoje?
@anonym_autor diesel alebo hybrid ? aka vybava ?
predavala som 10/24 diesel SUV 2019 hyundai za 22000, teraz hyundai 23 elektro za 32000, ale to som si nakoniec rozmyslela
Ahoj. Pred dvoma mesiacmi kupil brat VW tiguan, ma 2roky, 30000km, cena 33000eur. Dovezene z DE, je to vyssia rada, panoramaticka strecha, [tak sa to vola?], 360stupn.kamera,atd.. dlho hladali auto a porovnavali cena/vykon/najazdene km
@anonym_b27418 ale ako môžeš napísať že za tu cenu máš skoro nový, keď nevieš aku výbavu ponúkajú? Možno majú 4x4 v plnej výbave a tam je už cena iná..
@13uzivatelka11 nenapísala som, že mám nový Tiguan. Ale že si kúpim nové auto. Ak už chcem Tiguan, tak si kúpim nový, nie jazdený, kde mi treba robiť STK...
Ja som kúpila tiguan, ročník 2012 v roku 2014 za 16500 eur, v roku 2015 som ho predala za 15600 eur. To išli tie ceny tak strašne hore?
Mala som highline, 2l tdi, 4motion.
Podľa mňa cena.
Ja som radšej kúpila nové a Čínu. Cena rovnaká ako vaše jazdené.
@anonym_02b546 činu ani zadarmo. Brrr
Kto kúpi jazdenku 4 ročnú za 30 000 pomaly ?. Kto má toľké prachy kúpi si nové auto
@anonym_autor preco ho ludia nechcu? Lebo:
-ma uz 4 roky a musi ist prave na STK kde sa rocnik takehoto auta tvrdo preveruje
-za 28 000€ si kupi clovek uplne nove auto, dokonca v pripade Dacie i SUV
-nan uz nie je zaruka, auta z dielne VW sa velmi kazia a nahradne diely stoja majland
Ak ho neviete predat su 3 priame moznosti:
->kontaktovat predajnu VW na jeho spätne odkupenie
->kontaktovat AAAuto a mozno ho odkupia od vas ale predajna cena bude nizsia
->znizit cenu vozidla, zatraktivnit ho a inzerovat ho na viac portaloch
A cakat, pekny vecer.
@wiliam3royal VW sa kazia a náhradné diely stoja majland? Neee
Mám za 20 rokov piaty VW a okrem bežných vecí, čo treba meniť, sa mi pokazilo len raz, len jedno a to tesne po záruke odvtedy zas šľape bez problémov. Diely nájdeš v pohode všade, hneď a všetci to vedia vyservisovať, aj obyčajný ujko na dedine. Čínu alebo korejca ti len tak niekto nespraví.
Kto kúpi jazdenku 4 ročnú za 30 000 pomaly ?. Kto má toľké prachy kúpi si nové auto
@anonym_7ad4b0 ja budem kupovať auto niekedy na jar, rozpočet budem mať cca 30000, podľa toho, čo sa nájde a nové určite kupovať nebudem. Za 30000 poriadne auto nové nekúpim. Daciu si neprosím
@anonym_7ad4b0 ja budem kupovať auto niekedy na jar, rozpočet budem mať cca 30000, podľa toho, čo sa nájde a nové určite kupovať nebudem. Za 30000 poriadne auto nové nekúpim. Daciu si neprosím
@anonym_a861d9 škodu ? Radšej kúpiš toto čo ona ponúka ???

@anonym_autor Predali sme zeninobstare auto za 400 EUR a kúpili nové.