Predávajúci tvrdí, že auto jazdilo len po diaľnici. Verili by ste tomu?
Dobrý deň.Pozerám jedno jazdené auto a predávajúci mi tvrdí, že väčšinu kilometrov najazdilo na diaľnici. Vraj je to výhoda, lebo motor netrpel krátkymi trasami a mestskou premávkou.
Na jednej strane to znie logicky, na druhej si hovorím, že podobné tvrdenie sa asi nedá veľmi overiť.
Brali by ste to ako plus, alebo je to podľa vás len obľúbená veta pri predaji áut? Ďakujem a prajem pekný deň všetkým.
uz auta nepredavaju dochodci co na nich chodia iba kazdy kvartal raz do obchodu a do kostola ked je pohreb?
@anonym_autor zober auto do servisu, nech ti ho pozrie niekto, kto tomu rozumie. Kludne to pravda byt moze, a kludne aj nemusi.
tak aj moja mama jazdi prevazne dialnice... ma svoju firmu, ktorú ma vo svojom dome.. obchod na pesi.. aj lekarov, kamosky, postu a vsetko co potrebuje.. do mesta chodi MHD lebo to ma rada.. zato 2x do mesiaca 2600 km do talianska... 1300 tam 1300 spat cize mesacne najazdi cca 5500km.. prevazne dialnice
@anonym_autor tak to záleží, aký je účel cesty a čo tam. Jedný auton chodím u nás v meste. Práca, obchod, občas diaľnica do druhého mesta. Druhým autom väčšina diaľnica, ale keď cestujem a idem cez iné mestá, ubytujem sa a robím výlety okolo, tak isto nechodím MHD...iba v mestách, kde mám bývanie priamo v centre a je tam metro, tak to parkuje celý čas. Za mňa je to úplne jedno. Lebo osobne, keď chodím napr PB, BA nenechávam auto odstavené pred mestami a pekne sa trepem v premávke.... Skôr záleží, aký je šofér. Či stále brzdí alebo podriaďuje, či to vyšvihne pol km na jednotke v studenom aute, či vie správne preraďovať, či nemá permanentne položenú nohu na spojke ...... Plus také, ako stočené km, dovoz z nejakej záplavovej oblasti....Určite by som vzala mechanika alebo žiadala pozretie v mnou vybranom servise
@anonym_autor tiez som tak tvrdila pri predaji a bola to pravda, 2x do mesiaca jazdy do Česka po dialnici, niekedy aj viac, doma aj pešo som chodila často.
V každom prípade by som dala auto pozrieť mechanikovi.
Dnes celkom mozne, uplne bezne, okrem hore uvedenych, ak niekto pracuje mimo mesto a cesta do prace je po dialnici, napr. TT -BA, TT -NR, alebo na vychode niekto z okolia do KE a pod...
Máme doma 2 autá. Ja v menšom jazdím hlavne po meste, aj manžel po ňom siahne, lebo sa s ním lepšie parkuje. 2., väčšie, využívame hlavne na diaľnici, pod 100km temer nikdy neprejde, zväčša 250-600km.
A využila by som ideál známeho mechanika na prehliadku.
@anonym_autor na aute by to muselo byt pri osobnej prehliadke (skusenou uderkou 🙂) vidiet na kazdom kusku. 4-5 rocne dialnicne auto s cca 120-130-150 tis.km by posobilo zanovnym dojmom (za podmienky neburanosti a slusneho majitela).
Veľa z vás píše že pri kúpe auta daj auto pozrieť mechanikovi.
No ako to vyzerá v praxi?
Príklad v sobotu pôjdem na obhliadku auta, auto sa mi bude páčiť a poviem predávajúcemu či mi dovolí zobrať auto domov že v pondelok ho zanesiem do servisu nech auto prezru a podľa toho v akom stave je dám mu vedieť či to kúpim alebo nie. Podľa mňa toto žiadny predávajúci by nedovolil.
Ale potom ako ináč dať auto pozrieť mechanikovi?
tak aj moja mama jazdi prevazne dialnice... ma svoju firmu, ktorú ma vo svojom dome.. obchod na pesi.. aj lekarov, kamosky, postu a vsetko co potrebuje.. do mesta chodi MHD lebo to ma rada.. zato 2x do mesiaca 2600 km do talianska... 1300 tam 1300 spat cize mesacne najazdi cca 5500km.. prevazne dialnice
@martinmmartin
@anonym_1953c0
To je ako moja zena 14000km za 7 rokov na Audi nebola nikde, po autostrade sa boji jazdit ked ho predavala tak neverili ci nema odtoceny tachometer.
Ja som nedávno predávala auto. Nič som netajila, ani neprikrašľovala, keďže malo 20 rokov. Boli dvaja záujemcovia, sťažovali sa na spojku, tak som išla za mechanikom. Ten povedal, že kým spojka odíde, spraví ešte 20 tisíc km. Ten, ktorý ho kúpil povedal, že vie, čo kupuje. Takže niektorí kupujúci by chceli nové auto za cenu starého.
Veľa z vás píše že pri kúpe auta daj auto pozrieť mechanikovi.
No ako to vyzerá v praxi?
Príklad v sobotu pôjdem na obhliadku auta, auto sa mi bude páčiť a poviem predávajúcemu či mi dovolí zobrať auto domov že v pondelok ho zanesiem do servisu nech auto prezru a podľa toho v akom stave je dám mu vedieť či to kúpim alebo nie. Podľa mňa toto žiadny predávajúci by nedovolil.
Ale potom ako ináč dať auto pozrieť mechanikovi?
@anonym_21f347 dohodneš s mechanikom vopred a v čase skúšobnej jazdy za nim zájdeš s autom, ja som tak urobila

@anonym_autor majiteľ nefajčiar, neburané, garážované, jazdené len po diaľnici, vždy dostalo čo potrebovalo... Tak nejak uvedené v inzeráte? 😂😂