icon

Ako účinne odstrániť tvrdú špinu z vane?

natall113
Včera o 11:23

Ahojte, dúfam že je to na fotke dobre vidieť, po nájomníkoch mi v byte zostala takáto špina na vani, ako to odstrániť? Skúšala som cif, toro, pastu the Pink stuff, octový čistič, rôzne prípravky na kúpeľne, sódu bikarbónu, no všetko.
Ani za nič to nemôžem dostať dole, je to na viacerých miestach na vani, bohužiaľ to pôsobí ako keby bola vaňa špinavá a nechcem takto byt posúvať ďalej, nejaké rady? Ďakujem.

Ako účinne odstrániť tvrdú špinu z vane?
mauduska
Včera o 11:25

A je to zafarbené? Nie je to poškriabané?

anonym_1e7a69
Včera o 11:28

Mne to pride ako poskriabane ale z fotky sa to tazko urcuje. Ale pokial nic nezabralo ani kusok co si skusala tak asi spinave to naozaj nebude

natall113
autor
Včera o 11:28
@mauduska

A je to zafarbené? Nie je to poškriabané?

@mauduska keď po tom prechádzam prstom necítim žeby to bolo poškriabané, vyzerá to ako usadený prach naživo

natall113
autor
Včera o 11:29
@anonym_1e7a69

Mne to pride ako poskriabane ale z fotky sa to tazko urcuje. Ale pokial nic nezabralo ani kusok co si skusala tak asi spinave to naozaj nebude

@anonym_1e7a69 akože niečo trochu pomohlo...ale to ozaj tak že 2-3% zmiznú keď to umývam

mauduska
Včera o 11:30

Ešte by som skúsila kúpiť puer (perkarbonát sodný) a z neho spraviť s vodou pastu.. neviem nakoľko to pomôže keď to nebude s horúcou vodou, ale dala by som tomu šancu.

anonym_9bae0a
Včera o 11:33

mini škrabance. Tiež to máme.

sissy27
Včera o 11:33

@natall113 mne to tiez pride ako poskriabane. Skus este biely domestos, ten krasne vybieli sprchac / vanu. Ale ak aj oni drhli vanu nejakym abrazivnym cisticom (cif napr) tak to bude poskodeny povrch. Da sa to opravit, mama to davala robit.

pinkgirl
Včera o 11:41

Nano hubka

sovica
Včera o 12:09

@natall113 Skúsila by som túto hubku na nečistoty:
https://www.mojadm.sk/p/d/1626360/profissimo-hu...

Ak keď ti odovzdávali byt, tak si si to nevšimla? Nemali ho odovzdať v pôvodnom stave? A ak si si to všimla, nemala si im vrátiť depozit.

beata_k
Včera o 12:11

@natall113 To vyzera ako poskriabane. Nie je to od sprchovacej hadice otrieskane?

anonym_1edd86
Včera o 12:13

@natall113 je to zrejme škrabanec od kovu, skús nasypať trochu sódy bikarbóny s vodou na hubku a vyčistiť, ak to nepôjde pridaj trocha octu so sódou.

gelifil
Včera o 12:29

to je jednoznacne poskriabane..bud od hadice sprchovej alebo to cistili drotenkou

anonym_fa9968
Včera o 12:38

Nanohubka