Ako účinne vyčistiť mierne zašlú vaňu?
Ahojte,
mate niekto pozitivnu skusenost s cistenim mierne zajdenej vane na spodku (vid foto v prilohe)? Radi by sme sa vyhli vymene celej vane, lebo inak je bez poskodenia a na internete som nasla, ze sa da prefarbit vraj aj plastova vana, no pocula som, ze nie vzdy to dopadne dobre. Nepoznate, prosim, nejaky specialny prostriedok (skusala som len Sanytol a Pullirapid), s ktorym by to islo?
Dakujem 🙏🏻❤️🙏🏻
@anonym_autor štupel do vane, naliať horúcej vody z konvice, pol octu, soľ, nechala som v noci, ráno vyčistila s cifom a je v richtiku...😊👍
@anonym_autor prekarbonát alebo biely Domestos - nechať pôsobiť a zotrieť, zmyť. Samozrejme v rukaviciach.
prosim vas a ten perkarbonat sodny sa ako pouziva? ako ho namiesat, pomer coho kolko? dakujem 🙂
prosim vas a ten perkarbonat sodny sa ako pouziva? ako ho namiesat, pomer coho kolko? dakujem 🙂
@ludmilik13 zátka do vane, nasypeme a zalejeme vriacou vodou. Silná reakcia. Šumivé. Čisté. Vodný kameň, usadeniny, termosky, šálky, čokoľvek. Je kopec video návodov na toto. Super vec.
Toto vyzera byt smaltovana vana, ci sa mylim? To zajdene su mikroskrabance v glazure a v nich zachytena spina, mozes to vybielit zriedenym Savom, ale vysledok bude aj tak len docasny, vzdy sa to bude zanasat. Ak je to plast, tak je to to iste, mikroskrabance a spina sa tam bude usadzat vzdy, skor ci neskor sa vymene vane nevyhnete a ak mate rozburanu kupelnu, tak ju rovno vymente
@viestta Tiez si myslim, se smalt.
@anonym_autor Smaltovu vanu by som vymenila za novu, vidim, se prerabate kupelnu, tak to spravit jednym razom. Nie je to taka velke investicia a ten smakt sa ti bude stale uz zanasat, ak je uz porezny
@anonym_autor Smaltovu vanu by som vymenila za novu, vidim, se prerabate kupelnu, tak to spravit jednym razom. Nie je to taka velke investicia a ten smakt sa ti bude stale uz zanasat, ak je uz porezny
@dadis mas uplnu pravdu, klasicka Estap vana nestoji ani stovku
https://blumio.sk/produkt/smaltovana-vana-estap...
ale solidne vane sa daju kupit aj za 150€. Obnova smaltu co ponukaju niektore firmy stoji 150€ ak ma byt spravena precizne.
@dadis ked prerabaju, tak vymenia, snad nenechaju starinu v novom? To by nikto neurobil, len blazon
@anonym_autor neprerabame celu kupelku a ma to byt v nehnutelnosti na prenajom, takze preto by sme to neradi zbytocne vymienali, ked vana nie je stara a ani v zlom stave...preto sa pytam na moznosti vycistenia
@anonym_autor štupel do vane, naliať horúcej vody z konvice, pol octu, soľ, nechala som v noci, ráno vyčistila s cifom a je v richtiku...😊👍
@ivicatolic Vdaka a ten ocot ktory, resp. kolkopercentny prosim?
@anonym_autor prekarbonát alebo biely Domestos - nechať pôsobiť a zotrieť, zmyť. Samozrejme v rukaviciach.
@anonym_602881 Vdaka a ako dlho nechat posobit, aby to nebolo prilis dlho?
Savo je top, cenou, rýchlosťou, výsledkom.
Ale ak prerabate , tak radšej novú
@cacianka vdaka a Savo konkretne alebo to zakladne?
@ivicatolic Vdaka a ten ocot ktory, resp. kolkopercentny prosim?
@anonym_autor klasika 8%, čo bežne používaš v kuchyni
@anonym_autor klasika 8%, čo bežne používaš v kuchyni
@ivicatolic aha, myslela som, ze musi byt silnejsi

Toto vyzera byt smaltovana vana, ci sa mylim? To zajdene su mikroskrabance v glazure a v nich zachytena spina, mozes to vybielit zriedenym Savom, ale vysledok bude aj tak len docasny, vzdy sa to bude zanasat. Ak je to plast, tak je to to iste, mikroskrabance a spina sa tam bude usadzat vzdy, skor ci neskor sa vymene vane nevyhnete a ak mate rozburanu kupelnu, tak ju rovno vymente