icon

Ako účinne vyčistiť mierne zašlú vaňu?

Včera o 09:39

Ahojte,

mate niekto pozitivnu skusenost s cistenim mierne zajdenej vane na spodku (vid foto v prilohe)? Radi by sme sa vyhli vymene celej vane, lebo inak je bez poskodenia a na internete som nasla, ze sa da prefarbit vraj aj plastova vana, no pocula som, ze nie vzdy to dopadne dobre. Nepoznate, prosim, nejaky specialny prostriedok (skusala som len Sanytol a Pullirapid), s ktorym by to islo?

Dakujem 🙏🏻❤️🙏🏻

viestta
Včera o 09:55

Toto vyzera byt smaltovana vana, ci sa mylim? To zajdene su mikroskrabance v glazure a v nich zachytena spina, mozes to vybielit zriedenym Savom, ale vysledok bude aj tak len docasny, vzdy sa to bude zanasat. Ak je to plast, tak je to to iste, mikroskrabance a spina sa tam bude usadzat vzdy, skor ci neskor sa vymene vane nevyhnete a ak mate rozburanu kupelnu, tak ju rovno vymente

ivicatolic
Včera o 10:03

@anonym_autor štupel do vane, naliať horúcej vody z konvice, pol octu, soľ, nechala som v noci, ráno vyčistila s cifom a je v richtiku...😊👍

kocuris
Včera o 10:05

@anonym_autor perkarbonát sodný

anonym_602881
Včera o 10:29

@anonym_autor prekarbonát alebo biely Domestos - nechať pôsobiť a zotrieť, zmyť. Samozrejme v rukaviciach.

ludmilik13
Včera o 11:22

prosim vas a ten perkarbonat sodny sa ako pouziva? ako ho namiesat, pomer coho kolko? dakujem 🙂

kocuris
Včera o 11:26
@ludmilik13

prosim vas a ten perkarbonat sodny sa ako pouziva? ako ho namiesat, pomer coho kolko? dakujem 🙂

@ludmilik13 zátka do vane, nasypeme a zalejeme vriacou vodou. Silná reakcia. Šumivé. Čisté. Vodný kameň, usadeniny, termosky, šálky, čokoľvek. Je kopec video návodov na toto. Super vec.

dadis
Včera o 12:24
@viestta

Toto vyzera byt smaltovana vana, ci sa mylim? To zajdene su mikroskrabance v glazure a v nich zachytena spina, mozes to vybielit zriedenym Savom, ale vysledok bude aj tak len docasny, vzdy sa to bude zanasat. Ak je to plast, tak je to to iste, mikroskrabance a spina sa tam bude usadzat vzdy, skor ci neskor sa vymene vane nevyhnete a ak mate rozburanu kupelnu, tak ju rovno vymente

@viestta Tiez si myslim, se smalt.
@anonym_autor Smaltovu vanu by som vymenila za novu, vidim, se prerabate kupelnu, tak to spravit jednym razom. Nie je to taka velke investicia a ten smakt sa ti bude stale uz zanasat, ak je uz porezny

viestta
Včera o 14:10
@dadis

@anonym_autor Smaltovu vanu by som vymenila za novu, vidim, se prerabate kupelnu, tak to spravit jednym razom. Nie je to taka velke investicia a ten smakt sa ti bude stale uz zanasat, ak je uz porezny

@dadis mas uplnu pravdu, klasicka Estap vana nestoji ani stovku
https://blumio.sk/produkt/smaltovana-vana-estap...
ale solidne vane sa daju kupit aj za 150€. Obnova smaltu co ponukaju niektore firmy stoji 150€ ak ma byt spravena precizne.

anonym_f22900
Včera o 15:10
@dadis

@dadis ked prerabaju, tak vymenia, snad nenechaju starinu v novom? To by nikto neurobil, len blazon

dadis
Včera o 16:06
@anonym_f22900

@dadis ked prerabaju, tak vymenia, snad nenechaju starinu v novom? To by nikto neurobil, len blazon

@anonym_f22900 Na tej druhej fotke su obite kachlicky.. tak vyzera to na prerabku

cacianka
Včera o 16:10

Savo je top, cenou, rýchlosťou, výsledkom.
Ale ak prerabate , tak radšej novú

autor
Včera o 19:51

@anonym_autor neprerabame celu kupelku a ma to byt v nehnutelnosti na prenajom, takze preto by sme to neradi zbytocne vymienali, ked vana nie je stara a ani v zlom stave...preto sa pytam na moznosti vycistenia

autor
Včera o 19:56
@ivicatolic

@anonym_autor štupel do vane, naliať horúcej vody z konvice, pol octu, soľ, nechala som v noci, ráno vyčistila s cifom a je v richtiku...😊👍

@ivicatolic Vdaka a ten ocot ktory, resp. kolkopercentny prosim?

autor
Včera o 19:57
@anonym_602881

@anonym_autor prekarbonát alebo biely Domestos - nechať pôsobiť a zotrieť, zmyť. Samozrejme v rukaviciach.

@anonym_602881 Vdaka a ako dlho nechat posobit, aby to nebolo prilis dlho?

autor
Včera o 19:59
@cacianka

Savo je top, cenou, rýchlosťou, výsledkom.
Ale ak prerabate , tak radšej novú

@cacianka vdaka a Savo konkretne alebo to zakladne?

ivicatolic
Včera o 20:04
@anonym_autor

@ivicatolic Vdaka a ten ocot ktory, resp. kolkopercentny prosim?

@anonym_autor klasika 8%, čo bežne používaš v kuchyni

autor
Včera o 20:14
@ivicatolic

@anonym_autor klasika 8%, čo bežne používaš v kuchyni

@ivicatolic aha, myslela som, ze musi byt silnejsi