icon

Čo pomôže na upchaté wc?

Včera o 18:11

Kočky pomôžte. Dnes nám brutálne upcháva wc, voda ide až po dosku.......čo pomôže? Máme geberit. Kupila som biely ocot, obyčajný ocot,

viestta
Včera o 18:13

prekrtkovat

anonym_5e686d
Včera o 18:16

byvas v dome ci v panelaku .. mohol sused upchat .. mozes skusit gel ak je to len daco male ..ale ak je to hlbsie jedine krtkovat

anonym_9c10a3
Včera o 18:23

Nám sa tak upchal pár rokov dozadu že voda stála 2 dni doplna na wc.
vrchovatý vrch. Vôbec neodtekala. Nepomáhalo nič. Žiaden prostriedok, ani krtkovanie, ani zvon.
Nakoniec prišla služba čo to prepchala tlakom - tuším . Tiež nevedeli povedať že čo sa stalo, ale niekedy že to môže byť aj zaseknutý potkan skapatý.
Sa nám to potom splachovalo. 😀😀
rod. dom.

autor
Včera o 18:24
@anonym_5e686d

byvas v dome ci v panelaku .. mohol sused upchat .. mozes skusit gel ak je to len daco male ..ale ak je to hlbsie jedine krtkovat

@anonym_5e686d cinzak

mondolina
Včera o 18:25

ocot na upchaté wc? to som ešte nepočula.
prekrtkovať, resp. ten tlak.

madeincssr
Včera o 18:36

@anonym_autor susedia na nizsich poschodiach nemaju problemy? To WCko sa upchalo len tak, alebo ktosi bol na velku a potom? Ak po velkej, tak to vyzera len na upchate samotne WCko (vtedy staci splachnut aby bola voda takmer po okraj a niecim (trebars starym zvonom) sa to snazit prepchavat/rozhybat, aj opakovane, ked voda klesne). Ak je upchata stupacka, alebo az kdesi dolu vodorovna (lezata) kanalizacia, bude zrejme treba krtkovaca s tym "pristrojom", alebo tlakovy ci velkoprudovy preplach.
Nemohla tam niekomu spadnut nejaka handra, alebo vlhke utierky, alebo cosi ine "nerozpustne"? Nevyhadzovali/nevylievali ste do WCka nejake zbytky potravin?

danielle21
Včera o 18:47

Nam Sa to podarilo s hadicou

markusrasford
Včera o 18:50

@anonym_autor kúpiš zvon gumený na WC a umyvadlo

madla60
Včera o 18:53

@anonym_autor , nemohlo niečo padnúť do misy? Skús si dať veľký sáčok na ruky a strč ruky do WC či tam nie je niečo "zašprajcované. U nás to bola tá gulička, čo sa vešia na kraj misy.

anonym_558a33
Včera o 19:14

K octu treba sodu bicarbonu, inak sifo, perkarbonat sodný

done
Včera o 19:20

ak mate wc odpad od keramiky do odpadoveho potrubia pripojeny flexi harmonikovým plastovym dopojenim, tak to byva upchate prave tam. Teba to dopojenie vymenit za nove.

jablkovastrudla
Včera o 19:20

Nam sa raz upchalo wc a nemala som kupeny zvon, bolo to chvilu po stahovali. Na YouTube som nasla video a davali tam prostriedok na riad, typu jar. U nas to fungovalo. Vyliala som tam asi 1/3 flase a nechala potom zaliala teplejsou vodou. Odvtedy sme nemali problem.

nika185
Včera o 19:40

v DM kúpiš prekarbonat sodný , ja davam aj kyselinu chlorovodikovu občas, nalejem na noc, ale stačia aj dve hodiny ked pôsobí, vylejem pol fľaše, perfektne tozpúšťa aj vodný kameň, dekel zatvoriť , pozor