Matný alebo lesklý obklad do kúpeľne: Čo sa lepšie udržiava?
Vyberáme obklad do kúpeľne a zasekla som sa na tom, či ísť do matného alebo lesklého.
Lesklý sa mi páči, lebo kúpeľňu opticky rozsvieti, ale bojím sa, že na ňom bude vidieť každá kvapka vody. Matný pôsobí praktickejšie, len neviem, či sa časom nezačne horšie čistiť, hlavne okolo sprchy.
Čo máte doma? Ktorý obklad sa vám lepšie udržiava?
Mám lesklý už 2 roky od rekonštrukcie a keď bol naposledy ten chlapík, čo to robil, na kávu, skonštatoval, že kúpelňa vyzerá akokeby mi ju včera odovzdal.
Osobne si myslím, že ak si to budeš pravidelne udržiavať, žiadne kvapky a neviem čo v kúpelni mať nebudeš. Ja každý deň po sprche pretriem obklad, aj sprchový kút a kúpelňa je vážne ako nová.
mám matný biely, ten je ok
syn má matný atracit - a ten už keď bol nový vyzeral ako špinavý - takže za mňa aj to je ok 😉
Jednu kupelnu mam matnu a jednu lesklu a nevidim vobec rozdiel. Ale mozno je to aj tym, ze su ine aj farebne.
máme oba. V jednej kúpeľni matný , na prízemí lesklý. Za mňa je to rovnaké, žiadny problém s čistením. Len s lesklým mi už príde starodnejšia. Vek 10+.
v kupelni s vanou aj v kupelni so sprchou mame leskly obklad . vodu mame stredne tvrdu a ziadne zaschnute kvapky nevidno.

Mame kvalitny matny 17 rokov a nic sa necisti horsie ani po tolkych rokoch. Aj sprchac je ok. Stale vyzera dobre. Podla mna leskle rychlejsie podliehaju modnym zmenam….mali sme predtym v 2 bytoch a uz by som nechcela 🙂