icon

Tipy na kúpeľňové doplnky mydelnička a WC kefa

zuzulienocka78
Včera o 08:53

Ahojte - potrebujem poradiť.

1. prešli sme z tekutého mydla na tuhé. Kúpila som si takú keramickú vaničku, v ktorej mi ale stále stála voda :-/ Kúpila som si také bambusové s dierkami - len keď je modré, tak je to škaredé, zle sa to čistí. Nechcem ísť do plastovej nádobky - ani kovovú mriežkovú. Máte nejaký tip, čo sa dobre udržiava?

2. WC kefa - máme štetinové, chcela by som prejsť na silikónové. Majú nejaké nevýhod? Pýtala som sa umelej inteligencie, na hrubú špinu lepšia štetinová, na bežnú silikónová. Ale potešili by ma skúsenosti od vás žienky.

Ďakujem vopred za ❤

viestta
Včera o 09:00

Tuhe mydlo nepouzivame, presne kvoli tomu co pises. Vlhke mydlo je semeniste bakterii.
Kefu mam silikonovu, ale u nas nie je ziadna "hruba spina". Raz za yzden nastriekam na noc fixineku aby sa uvolnil kamen ale nejaku viditelnu vrstvu nemame.

anonym_9909d6
Včera o 09:02
zuzana2910
Včera o 09:06

Máme tekuté aj tuhé mydlo. Pod tuhé mydlo je z ikea mydelnička, plastová, nemá rovné dno,udržiava sa dobre. Keramické mi vadia, moc ťažké a poškodia umývadlo, resp.ked spadne, poškodia podlahu (môže, nemusí). Kefu wc máme stetiny, mne silikon vadí všade, v kuchyni, aj na wc.

madeincssr
Včera o 09:08

@zuzulienocka78 na mydlo (idealne je detske, s minimom vsakovakych prisad) sa mi dlhodobo osvedcil jedine magneticky drziak (do mydla sa vtlaci taky nerezovy kruzok v tvare podobnom kovovemu pivovemu uzaveru). Mydlo je tak stale "v lufte", vyschne a neroztapa sa. Vyhodou je aj neplytvanie mydlom (zbytok stareho sa da "nalepit" zospodu na nove a dominat celkom).

kocuris
Včera o 09:16

Súhlasím s @madeincssr magnet je fajn. inak na tekuté máme dávkovač, na tuhé mydelničku s drážkami 20 ročná z Poľska 😀. Kefa kovová štetinová s vymeniteľnou hlavou z Lidla plus Domestos dávame každý druhý deň. O silikónové kefe počujem prvýkrát.

anonym_049167
Včera o 09:25

@zuzulienocka78 ak máš len také starosti tak je to fajn🙂
Na mydlo mám automatický dávkovač z Lidlu už nechcem doma tuhé ani pumpickove
Kefu mám obycajnu

anonym_3bde49
Včera o 09:28

Mám silikónovú wc kefu z DM, je super, nemáme nánosy vodného kameňa, takže hrubé nečistoty neriešim

zalka
Včera o 09:32
@anonym_9909d6

@anonym_9909d6 to mam, je to plastové prisosnutesem tam to vopcham do mycky umyť... Mydlo sa netopier voda ste ie rovno do umývadlá. Na alie to stalo par centov... Teda mam to už dlhsie.

anonym_88f8bc
Včera o 09:34

Mám dávkovač (automaticky)mydla, ale muž ho nepoužíva, na jeho špinavé ruky má svoje mydlo/Solvinu v tube. U nás je veľmi tvrdá voda, tak som zostala pri štetinovej kefe, silikónová mi s vodným kameňom nepomôže.

kocuris
Včera o 09:38
@anonym_88f8bc

Mám dávkovač (automaticky)mydla, ale muž ho nepoužíva, na jeho špinavé ruky má svoje mydlo/Solvinu v tube. U nás je veľmi tvrdá voda, tak som zostala pri štetinovej kefe, silikónová mi s vodným kameňom nepomôže.

@anonym_88f8bc Solvina, bože to som zabudol, to je zázrak v kybliku. Stará klasika. Máme stále odložené... Z garáže keď prídem čierne ruky, nechty, solvina, kefka a ako babatko hneď.