icon

Koľko kvásku pridať do domáceho chleba?

20. mar 2025

Baby, nemáte skúsenosť s pečením domáceho chleba z domáceho kvásku, čo sa normálne dokrmuje ? Mám dať do chleba 50g nakŕmeného kvásku a či nemáte niekto skúsenosť, koľko to približne je ? Nech to nemusím vážiť, keďže najlepšie je s kváskom moc nehýbať bokom. Je to 1 veľká lyžica, či viac ? Ďakujem 🙂

klarissa25
20. mar 2025

Vsak odober a odvaz nie? Aj tak ked odoberies, tak ho musis nasledne nakrmit

viestta
20. mar 2025

postav kvasok na vahu a odoberaj dovtedy kym neubudne 50 g

dixitka
20. mar 2025

Zhruba 2 polievkové lyžice sú to (nebude vôbec vadiť, ak dáš 45 alebo 60, cesto to prekvasí tak či tak).

3009
20. mar 2025

Ja dávam od oka aj 70-100g kvásku na 450 g múky.

autor
20. mar 2025

@dixitka ďakujem, toto som chcela vedieť, či to nemá niekto už v oku cca 🙂

lukbe
20. mar 2025

Najlepšie je vážiť, pri kvaskovom sa váži aj voda. Je tu skupina, aj tam poradia, ja dávam LM kvások a tam už viem, že na pol kg múky dávam 2 PL kvasku plus 1 malú lyžičku ražného. Ak len ražný, išla by som podľa receptu, ale to vychytaš postupne.

cupofcoffee
20. mar 2025

Ja dávam na 1 chlebík jednu polievkovú lyžicu kvásku - mierne kopcovitú, tak od oka. Nevážim. Treba si to zjednodušiť a kvások vážim od oka. Určite nič nepokazíš 😉 (Foto špaldový chlebík a zemiakové pagáčiky 😉

malinovka333
19. apr 2025

Celkom nechapem ze najlepsie je moc s kvaskom nehybat. Ako to myslis? Kvasok davam razny 1pl . Tolko mam vzdy aj v pohari. Nie viac. Ak potrebujem piect viac chlebov tak si ho iba dokrmim.