Kváskové pečivo

siska1313
30. apr 2018

Dobré ráno, dievčatá. Ohľadom kvaskovania mám pár otázok:
1. Z kvasku som odložila do chladničky asi 3PL a teda mám z toho materský kvasok. Ostatný kvasok miniem, mám nachystane na kvaskove rožky. Ale..kým miniem zostatkovy kvasok, mám dokrmovat ten materský, keď z neho nebudem odoberať?
2. Na rožky mám nachystane 3 dávky, keďže som ich už robila a fantázia, padli za jedno poobedie. Môžem ich po upeceni dať do mraziaka? Prípadne cesto po finalnom vykvaseni dat bez pecenia do mraziaka a upiect podľa potreby? Môže sa to? Ak áno, ako dlho sa adi pecu take mrazene?

siska1313
autor
12. máj 2018

@tinusiatko mnam, nádhera pre oko, a určite aj pre jazýček👍šikulka si👏👏

ink
25. máj 2018

och, baby, ja idem cez víkend skúsiť osie hniezda, držte palce 🙈
a vianočka je pre mňa stále Mount Everest, prvý pokus skončil na recykláciu ako žemlovka 🙊

siska1313
autor
25. máj 2018

@ink držím palce, potom hoď foto, určite sa podaria✊✊

tinuskaha
27. máj 2018

Včerajšie kvaskovanie 😉

tinuskaha
23. jún 2018

Dedinský kvaskovy, ricotove špaldové taštičky s orechovou plnkou 😉

ink
23. jún 2018

@tinuskaha wau, fantasticky to vyzera! na tie tasticky si prosím recept! 🙂 prosííím, povedz, že to nebola až taká piplačka :D

tinuskaha
24. jún 2018

@ink recept je z tejto stranky https://sites.google.com/view/helenkine-dobroty... a nie je to vela piplacka uz som robila piplavejsie veci😉 y cestom sa dobre pracuje..do rozkvasu som pouzila muku hladku 00 potom do cesta som miesala hladku spaldu a celozrnnu spaldu hladku a trocha este hladkej 00...nech sa dari 🙂

tinuskaha
26. júl 2018

Veď tu nikto neprispieva

tinuskaha
26. júl 2018

Celošpaldovy

ink
26. júl 2018

Kvaskovy pizza 1/3 ovsené vločky, 1/3špalda a 1/3 tapiok.

ink
1. aug 2018

A môj prvý z fermentovane vody. Krásne sa dvihol, mäkučký je ako vatička, dosť hydratované cesto s ktorým sa veľmi dobre pracovalo.

tinuskaha
11. aug 2018
dolynkag
28. nov 2018

@siska1313 môžem pekne poprosiť recept na rožky do správy? ďakujem