Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Kváskový chlebík

miskam333
16. jan 2021

Ahojte žienky chcem vás poprosiť či by ste mi sem nespísali váš oblubený recept na kváskový chlebik 🙂 Venujem sa tomu krátko ale velmi ma to baví .Skúšam rozne recepty a chlebíky boli chutovo super ale stále som nenašla to pravé orechové ak ma chápete 🙂 Velmi by ma to potešilo 🙂

adamadent
16. jan 2021

A máš razny alebo pšeničný kvások?

sapetka
16. jan 2021

@miskam333 ja peciem stale dookola psenicno-razny, spaldovy alebo turbo bez rozkvasu

lubka261
16. jan 2021

ja robim z K1 tusim sa vola psenicno razny, ten robim stale dookola.
rozkvas: 150g razna chlebova + 150g voda + 1pl kvasku (necham na noc)
dalej do rozkvasu 300g psenicnej chlebovej + 170g vody + cca 2cl soli, rasce tiez tak, podla chuti.
peciem 10min so zaparou na 250st, potom 23minut na 200st bez zapary.
... kvaskujem dva roky, poskusala som vselijake, ale tento nam najviac chuti

jantato
16. jan 2021

ahojte, viete mi prosim aj poradiť ako si založím kvasok doma? ďakujem

sapetka
16. jan 2021

@jantato ja som si podla nelkafood

zuzulkazu
16. jan 2021

@sapetka nelkafood je super, ppskusala som vela ale jej recepty su najviac osvedcene-peciem anielsky chlieb-recept na jrj stranke... Topka

cyprula
16. jan 2021

@lubka261 presne tento receptík robím aj ja a sme na 100percent spokojný a strašné nám chutí 👍🤗🤓

jantato
16. jan 2021

ďakujem Vám 😍

miskam333
autor
17. jan 2021

@adamadent mam ražný 🙂

miskam333
autor
17. jan 2021

Jééj super dakujem určite vyskušam a dám vediet 🙂)

lubka261
17. jan 2021

@jantato pozeram ze ste z topolcian, byvam tu kusok,mozem vam odobrat z mojho ak by ste chcela 🙂

jantato
17. jan 2021

@lubka261 no prave dnes som zarobila kvasok, tak uvidim, vyskušam či sa mi podari, ale ďakujem, možno sa ešte ozvem 😅

katkaretro
9. apr 2021

@lubka261 a keď do rozkvasu pridáš ostatné ingrediencie, tak koľko necháš ešte kysnúť?

katkaretro
9. apr 2021

Baby, mám probém že pri pečení mi zakaždým pukne chlieb, posielam foto, viete prečo ?

lubka261
9. apr 2021

@katkaretro ked myslis podla toho rcp co som pisala vyssie, tak ho este cca 5x prelozim v cca 15min intervaloch, a potom do osatky kde necham kysnut na 2nasobok, cca 3 hodjy, v zime aj 5

lubka261
9. apr 2021

@katkaretro chlebik chcel este chvilku kysnut

katkaretro
10. apr 2021

@lubka261 takže myslíš že krátko kysol? hmm...12 hod. cez noc a potom ešte 3 hodiny. Dávam ho kysnúť do rúry, tam je rovnaká teplota vždy. A tvoj kvások má bublinky stále? myslím ten materský v chladničke. Lebo môj nemá 🙄 , ako ho "opraviť" aby
mal pekné bublinky? Ale inak v rozkvase keď som ho išla zmiešavať , tak vnútri bol pekne vybublinkovaný aj keď som ho zarábala z nebublinkového ....poraďte prosím kde robím chybu