10 mesačný syn sa sám odstavil od materského mlieka
Kto má skúsenosť s tým, že sa dieťa samé odstavilo od MM. Môj 10 mesačný syn prestal mať záujem o MM, tak sme behom troch dní na UM a to mu chutí, čím je to? Stravovala som sa myslím dobre, aj výživové doplnky brala .
@beton - s dojčením nebol nikdy problém, fľašu sme nikdy nepoužili, ani vodu, ani čaj, ani ukľudňovací cumlík, začalo sa to tým hryzením, prv ma občas pohrýzol keď sa napapal to bola taká akoby bodka že už je plný, potom začal kusať hneď ako zobral cicu do pusy, konkrétne včera, až večer dostal rozum, že sa poriadne prisal a v noci to bolo tiež v pohode, ale ráno ma pohrýzol tak silno, že mi doslova prekusol bradavku, to som naňho skríkla, a potom už cicu ani do pusky nevzal, ale som vyskúšala že som mlieko odsala tak z pohára mi ho v pohode vypil, takže to nie je v tom, že by mu mliečko už nechutilo
@susana28 mamkino mliecko chuti detom stale. nedavas mu prilis vela prikrmov, ze sa z nich velmi naje a potom uz mliecko nechce, tak hryzie a hra sa? po prikrme ho este dokojis? prikrm nema nahradit dojcenie, ale len doplnit. vies kedy sa ti spusta mliecko? moze mu vadit oneskoreny spustaci reflex. vyskusaj stlacanie prsnika http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/stlaca...
@beton - no tak neviem či som príčinu odhalila alebo nie, ale som si preštudovala jeden článok v téme ako ste zvíťazli nad laktačnou krízou, takže sa tam písalo niečo aj o emocionálnom strese, npar. keď bábo uhryzne maminu a tá skrikne dieťatko sa zľakne, a nám sa to stalo včera ráno, ukusol ma silno, tak že mi doslova zahryzol do bradavky, a ja som od bolesti zvrieskla a on sa rozplakal. A neviem čo sa stalo ale dnes na obed sa pekne prisal 🙂 tak dúfam, že už štrajkovať prestal, a nedávam mu nejak veľa príkrmov, lebo ráno ho nakojím, potom po hodinke dostane jogurt, alebo ovocie, do obedu už nedávam nič, len keď chce mliečko, obed zeleninový príkrm a potom až večera kaša, alebo niečo mliečne...... A ako mám potom riešiť ak ma znovu uhryzne, aby sa opäť nezľakol.....
@susana28 to zvriesknutie a zlaknutie babatka je jeden zo sposobov ako ho odnaucit hryzt. niektorym detom to zabera. setrnejsia metoda je: au, au, mamku to boli, to nemozes robit. zatvaris sa smutne, zamracis sa. ked hryzne aj napriek tomu, cicu zbalis a hotovo. skusis dat o nejaku chvilku opat. je to vlastne prva vychova a urcovanie pravidiel, ktorym dieta od polroka uz rozumie. my sa s tym teraz tiez borime, ale pokrik u nas nezafungoval. mozno nebol dost spontanny :o)) keby nezaberalo. tak esteexistuje taky hmat, ale ten moze babo trochu aj boliet, tak to sa ozvi, az keby si bola zufala :o))))

Dobrý deň, máme taký problém môj 10,5 mesačný synček prv pri kojení ma sem tam kusol, potom ani sa neprisal, len rovno kusol a teraz nechce prsník ani vziať do pusy, znamená to, že sa už chce odstaviť od mm????? Ale je to len truc?