4 mesačný syn odmieta prsník
Ahoj. Môj skoro 4 mesačný syn odmieta papať z prsníka. Myslíte, že je možné, že mu akosi "nevoniam"? Som prechladnutá, mám resp. mala som aj horúčku dva dni (riadne som sa spotila zopárkrát), užívam Paralen, aby som nejako vydržala. On mal tiež horúčku, ale bola to reakcia na očkovanie. Takéto odmietanie sme zažili vtedy, keď som dostala prvýkrát menzes po pôrode. Aj vtedy papal len z fľašky (moje mliečko). Bojím sa dávať mu z fľašky, aby si na to nezvykol a potom ma už nebude chcieť vôbec. Ale zase keď mi začne plakať od hladu... ☹
Ďakujem za každú dobrú radu. 😵
babule pomooooc. Malý bude mať 1. 4 mesiace. Zo dňa na deň sa odmieta prisať! Dnes sme boli aj na ORL vyšetreniach všetko je v poriadku. Mlieka mám dosť z jedného odstriekam cca 100 ml. Nemám menzes, nie som chorá. Doteraz papal ako drak má 6400 g. Neviem čo sa stalo a neviem si rady. Keď ho prikladám, stuhne a začne revať. Z fľaše papať nevie a lyžičkou zje tak 30 ml. Čo mám robiť? 😢
@vrabciatko v tom obdobi sa casto vyskytuje strajk..hlavne ak dioeta pozna dudlik, flasku, klobucik,
zrusit dudlik, zintenzivnit kontakt koža na kožu, vela sa mojkať, pokial odmieta tak nadojcit v spanku, v ziadnom pripade nie flaska http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/odmiet...
@anetkaadamko ja mam ten istý problem
@stronza kontaktuj sa na laktacnu poradkynu www.mamila.sk
@anetkaadamko :D je mi to smiešne lebo mi sme natom tak isto len s tým rozdielom ze mame 7tt, vyriesila som to tak ze v noci a rano kojim, a cez den um a vecer mu davam tiez svoje odsate. kup si el. odsavacku 😀 dobra vec 😉
@snehuliena ahoj my sme zase mali problem s tym,ze vecer ked mal 3 mesiace mal malo mliecka z prsnika tak som mu davala to co som rano odsala z druheho a davala pit z flasky, maly sa kvoly flasi neodstavil a teraz mi caj pekne pije a neodmieta ho nakolko z flase je nauceny pit od mala.Nie vzdy to ze dame dietatku flasu hned znamena,ze sa odstavi kazde dietatko je ine drzim palce aby sa to cim skor dalo do poriadku 😉
Skus riadne uspat, aby bola aj 4 hodinova pauza medzi kojenim. A ty medzitym vypi vela vody a najma acidka. (nezabudni aj jest, idealne nieo bez vyraznej chuti kura,mrkva bez cibule a mozno zemiak k tomu).
Moj maly bol nesmierne citlivy na chut mlieka, a biele acidko, vanilkove jogurty a krupica boli vzdy super. Raz dokonca vonal po vanilke.
No a mala je citliva na nedodrzanie dostatocne pauzy (ma skoro 4mes.) a vzdy ked nedodrzim dobru pauzu medzi kojenim tak len cucka a nic, plus musi aj 2-3 medzi kojenim odgrgnut (reve a odtlaca sa, lebo je hladna ale zarove sa nacuva lebo ju trapi hlad)
Ak ma problem si odgrgnut, odporucam satku tam si mala odrgne hned (v zakladnej najlepsie polohe na chcrbat a klby - ako zabka prilepena zpredu)
@anjelicek26 ahoj... prave riesim s mojou malou (3a pol mesiaca) to iste... mam dost zamrazene mlieka tak som dnes uz jedno rozmrazila a ponukla jej striekackou ale zjedla len 20 ml .... a neodmieta az tak moc... ale len cucne prakrat a potom place alebo ani pusinu neotvori.... takze mam byt len trpezliva??? neschudne moc ked bude par dni jest pomenej???
@vrabciatko ahoj, prosim ta, ako ste vtedy doriesili ten strajk? moj malý bude mat 4mesiace a po ockovani minulý týzden, zo dna na den ma zacal odmietat, krmime sa cez den len s velkým revom a s vacsimi casovymi odstupmi a v noci celkom o.k., len sa nesmie moc zobudit, už som z toho zufala, lebo aj zaspava vecer hladny, lebo spusti strasny rev a zobudi sa potom o take cca 2hodinky na hlad
@baska1 trvalo to len 2 dni a najedol sa len v polospánku, alebo spánku. Potom sa dal opäť do normálu. A jeden deň som ho kŕmila lyžičkou, lebo nechcel ani odstriekané mlieko z fľašky.
@vrabciatko si ma potesila, my sa už tiež normalizujeme, ale zase sa mi zda, že mam menej mlieka, kedze posledne dni nepapal tak casto, tak sa s tým budeme musiet vytrapit
@baska1 to sa rozbehne neboj, držím palce 🙂
@baska1 ahoj, ked znova zacnes prikladat tak casto ako predtym do par dni sa ti produkcia mliecka znova upravi ako potrebuje babo 🙂 ja to zazivam skoro stale raz mam prsia neskutocne plne az hrce a mlieko mi tecie uz von a inokedy mam pocit ze v nich nic nemam :D :D ale je to len pocit v to sa v podstate len dojcime leb mala mi spapka prikrmu len par lyziciek a to mame uz 6,5 mesiaca :D hold chuti jej asi viac moje mliecko :D drzim palceky ono sa to urcite upravi
nie prvykrat citam, ze dieta po ockovani odmieta prsnik...

@timuss tak podľa mňa zajtra choď s ňou k Dr., teda ja by som išla, predsa len Dr. bude vedieť lepšie poradiť, čo máš robiť. Držím palce, aby ste boli už O.K. 😉