5 mesačné baby kojím a málo ciká
Chcem sa poradit. Mam 5 mesacnu dceru, ktoru stale kojim, niekedy sa velmi hneva alebo zaspava alebo slabo taha, ale vacsinou sa to da nejako uhrat. Kojime sa cca 8 vytiahnuti prsnika(aby ste mi rozumeli, ked vidim, ze si len dudka aj napriek stlacaniu prsnika a nevypije ho tak jej ho znovu ponuknem pri dalsom kojeni co je niekedy aj o pol hodiny) za 24 hodin.Flasky a ine tekutiny odmieta ani striekacky, cievky nechce. Problem je v tom, ze mi malo cika asi 3 - 4 pocikane plienky. BOjim sa, ze si poskodi oblicky. stava sa mi, ze ju nakojim cez obedny spanok aj 3 krat a ona sa po 3 hodinach zobudi so suchou plienkou. Som z toho uz zufala aj by som ju odstavila ale ako do nej dostat mliecko? A zasa mi je to luto ked viem, ze mliecko mam. Uz som jej zacala davat zeleninku aby mala aspon trochu viac tekutin to zje ako keby nikdy nejedla ale ked je to velmi riedke tak to vypluva.Prosim poradte mi. Mam doma aj malu 3 rocnu a vobec sa jej popri kojeni nestiham venovat az mam vycitky.Uz neviem co s tym.Dakujem.
@luba41 Ona sa mi na prsníku nezlostí ani sa neodmieta prisať.. ona sa pekne prisaje, v kľude.. ale vypije len troška .. potom robí kadejaké somariny, kuká všade-tade.. tak ju musím opäť dať na prsník.. opäť trocha cucne a zase sa chce šaliť.. aj keď je v noci v polospánku tak vypije len málo.. nie ako predtým.. a potom len dudluje.. no ked si stlačím dvorec mlieko mi strieka prúdom aj keď ju zložím z prsníka..
@zuzanka999 co znamena ze malo cika? Kolko ma pocikanych plienok?
@edvelyn po noci ja len troška ciknutá čo predtým mala mega plienky lebo v noci sa mi budila aj 6x a pila ako dúha.. teraz sa zobudí 2x a troška si cucne a už spí.. dokopy ju cez deň prebaľujem 4x, každú ma nacikanú ale nie tak ako predtým.. najviac je nacikaná pred kúpaním..
@zuzanka999 hej, ale niečo nie je v poriadku s tým dojčením..také dieťa by malo po prsníku "skočiť"..bud máte príliš veĺa príkrmov, alebo si neponúkala na požiadanie..nepoužívate cumlík, fˇalšu?nemá vela nejakých rozptylujúcich podnetov? môžeš kontaktovať laktačnú poradkynu, tá zistí pri osobnom kontakte viac..
@luba41 cumlík nemáme, vody mi vypije len 10-25 ml z cucáčika a aj to len počas príkrmu.. má 3 príkrmy,.. pred každým ju dojčím, príkrmu mi zje max 100 ml po dojčení.. ponúkam jej prsník aj medzi jedlami.. veľmi často.. dojčím v tichej miestnosti..
@zuzanka999 podľa tohto by to malo byť v poriadku...skús potom ešte tú laktačnú...a možno že je všetko tak ako má byť.. 😉

@zuzanka999 ak odmieta dojčenie, je to štrajk...najlepšie kontaktovať laktačnú poradkynu..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...