5-týždňové bábätko nedávam odgrgnúť

27. jún 2023

Mamicky ak nakojim babatko ono uz zaspava, a rovno ho ulozim do postielky, nedavam ho hore na plece odgrgnut, je to v poriadku alebo ho zobudit a zobrat hore na rameno aby si odgrglo ?
Dakujem

0silvia0
27. jún 2023

Nikdy som nedavala odgrgavat deti prave z tohoto dovodu, ze mi po dojceni hned zaspavali a bolo mi luto ich budit. Moje deti odgrgavanie nepotrebovali.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
27. jún 2023

No ked bude potrebovat odgrgnut, zobudi sa Ti. Ja som musela davat, ale nase sa nezobudilo, len som si ho jemne prilozila na hrud. Grgali mi totiz este aj po 1-2 hodinach od jedenia, a potom aj grckali, proste im bolo tazko, ked ai neodgrgli, ale to casom vsetko zistis, ci potrebuje, ci nie.

ku_uk
27. jún 2023

Ja sa vždy pri kojení náklonim na taku stranu, ako lezi na mojej ruke, aby malo dieťa nozicky dole, takze má sklon a keď zaspali jemne som im klepala prstami po chrbtiku a deti si odgrgli, keď sa to nepodarilo neriešila som len som do perinky vložila dieťa na mierny bok, keby náhodou mliecko vyslo hore nech ho to neprebudí, ale vypľuje to na plienku

mane01
27. jún 2023

Ja som moje deti po kojeni tiez nedavala odgrgnut… zo zaciatku som to sice skusala, ale akurat sa vzdy rozrevali a aj tak si neodgrgli 🤷🏼‍♀️… tak som s tym prestala a v pohode zaspinkali pocas kojenia.

nikpa
27. jún 2023

Zaspí ti aj na ramene, normálne ho skus dať na pár minút na rameno nech si odgrgne ak mu treba. Keby plakal a bral sa do postieľky tak to je iné ale inak by som mu dala možnosť na odgrgnutie.

zorkahorka
27. jún 2023

Kojene odgrgnut nemusi. Uloz ho do pistielky pre istotu na bok

cookie29
27. jún 2023

Nikdy som odgrgavat nedavala, dokonca v noci som dojcila lezmo v polospanku. Vsak by ma slak trafil, keby som v noci 6-10krat vstavala a davala odgrgnut

zuzulka558
27. jún 2023

Nedávala som ani jednu ak sa im chcelo grgnut grgli aj na boku

anavixy
28. jún 2023

Odrgnut musi dieta len ak ma tazkosti, ked neodgrgne-napriklad zvracia. Na odgrgnutie dieta nemui byt bdele, grgne si mimovolne aj v spanku, takze staci dieta dat do mierne zvysenej polohy, podla toho ako dojcis. Ale teda pokial je dieta pokojne, nezvracia, odgrgavanie nie je povinne (a je jedno ci je dojcene alebo krmene z flase, hoci z flase skor nasaju vzduch).

laurikalalinka
30. jún 2023

@0silvia0 To si mala šťastie...a nenapadlo Ti niekedy že ak si dieťa neodgrgne,moze sa zadusiť zvratkami?

0silvia0
30. jún 2023

@laurikalalinka nie, nenapadlo, nemala som dovod. Mne deti negrcali a spali so mnou v posteli, mala som ich pod kontrolou. Ani koliky nemavali, takze som bola uplne pokojna.
Ale stastie sme mali asi viacere, vacsina napisali, ze deti nenechavali odgrgavat.

hendikep
30. jún 2023

netreba, 3m sa bude pucit tak ci tak - podla potreby pomoz s odgrgnutim ak sa na bublinku bude dodatocne po dojceni budit, a potom uz vobec netreba nechavat.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
1. júl 2023

@jj298 zasnem 😂😂😂