Ako často a ako dlho odsávať mliečko po akútnom cisárskom reze?

annicka125
3. feb 2020

Pozdravujem vás. Dnes je 4ty deň kedy mi bol vykonaný akútny cisársky rez. Začala som včera večer odsávať s odsávačkou ručnou. Samozrejme tečie len Kolostrum, hrozne ťažko a hrozne malo. Len po kvapke z každého prsníka. Problém je v tom že maličkú mi odviezli do inej nemocnice keďže je predčasniatko. A nechcú ma k nej pustiť kým je v inkubatore. Až keď ju výberu z inkubatora, budem mat možnosť ju kŕmiť. Moja otázka znie, v akých intervaloch počas dňa mám skúšať odsávať mliečko? Ako dlho? Aby som tomu nejako neuškodila. Cítim že mám citlivejšie prsia.. tak preto sa pýtam aby som to nezanedbala. Za ako dlho sa rozbehne mliečko po kolostre ? Ďakujem veľmi pekne.

simona92101
3. feb 2020

@annicka125 skus odsavat kazde 2 h,prsia pod teplou sprchou pomasirovat,nasledne skusit odsat.velmi vela pit,ak bradavky su citlive co aj zo zaciatku budu,tak treba natierat mastickou na bradavky,popripade su aj chladive gelove naplaste

domisha02
3. feb 2020

@annicka125 odsávaj každé dve hodiny hlavne vela pi , su aj rôzne čaje na podporu tvorbi mlieka , vela pomáha aj tepla sprcha , masírovanie, pri citlivosti natieraj mastickou na bradavky mne velmi pomohol dr.hoj prsia-hoj .

annicka125
autor
3. feb 2020

@simona92101
@domisha02 ďakujem veľmi pekne. Pomaly sa do toho dostávam. No to kolostrum ide veľmi pomaly a veľmi malo. A prsia mám tvrdé. Bradavky nebolia, len prsia.

gabu_lienka
3. feb 2020

@annicka125 ahoj som na tom rovnako, ale sestricka ma ukludnila ze sa nemusim bat - kolostrum naozaj pojde iba po kvapkach a mam ho mackat rucne do skumavky. Keby mi nepovedala ze 1ml mi bude trvat aj pol hodku tak to vzdam.. mliecko by malo prist tiez o par dni, hlavne davat pozor aby prsia nestvrdli.

annicka125
autor
3. feb 2020

@gabu_lienka Ako zabránim tomu aby nestvrdli? Pravidelnou masážou? Odsávaním ?

domisha02
3. feb 2020

@annicka125 ano hlavne odsávat každé 2 hodiny

miriam11
3. feb 2020

@annicka125 vypi viac x za de - polovica pohára jablkový džús a zriedit polovicou pohára vody Lucky. Odsavat každé 2 hodiny, hlavne nemysli na to, že to ide ťažko. Je to len v hlave😄. Pôjde to bez problémov, uvidíš.

ivangeline
3. feb 2020

Skús možno aj ručne. Ja som najprv tak, pokým sa rozbehlo mlieko. Každé 2h. A tepla sprcha. Veľa vody. Hroznový cukor. Salko. XD Je aj taký nejaký drink na rozbehnutie a podporu tvorby mlieka.. a bonding by pomohol, minimálne často vidieť bábo, keď sa inak nedá.. 🙃 Mysli pri to na bábo. 🙃 Nám sa dojčenie podarilo a do 8m som dojčila..

gabu_lienka
3. feb 2020

@annicka125 tym co tu dievcata napisali - masaz, tepla sprcha, pravidelne odsavanie. Vela pit a papat. Dnes to islo neporovnatelne lepsie ako vcera