icon

Ako dlho dojčiť 2-týždňového novorodenca, ktorý má žltačku?

Dnes o 12:03

Ahojte, prišla som sa poradiť ako dlho by mala byť ba prsníku. Mame zltacku takze ju budím každé 2 hodiny cez deň a v noci každé 3 aby čo najviac pila. Lenže ešte v nemocnici bola na prsníku aj 45 minút a teraz je taká že dá 10 minút cca z jedného a 10 z druhého a dosť, počujem že ťahá. Keď som si odsavala mlieko tak dosť odsajem takze mlieka mám dosť.. len neviem či jej toto stačí. Ako to zistím? Ďakujem za rady.

luckajozko21
Dnes o 12:07

Ona viac nevladze. Je unavena kvoli tej zltacke. Daj tomu cas. Ak sa jedna o zdrave babatko a dari sa ti ju budit kazde tie 2-3hodky, tak to bude urcite v poriadku. Ked ustane trosku ta zltacka, tak ona sa rozbehne 🙂

autor
Dnes o 12:10
@luckajozko21

Ona viac nevladze. Je unavena kvoli tej zltacke. Daj tomu cas. Ak sa jedna o zdrave babatko a dari sa ti ju budit kazde tie 2-3hodky, tak to bude urcite v poriadku. Ked ustane trosku ta zltacka, tak ona sa rozbehne 🙂

@luckajozko21 ďakujem tiež si myslím že to je tou zltackou :/ v nemocnici sme jej dávali aj UM cez striekacku občas aj doma.. len zas neviem či je dobre ju až tak prikrmovať.. keď ju nadojcim príde mi ale spokojná tak neviem :/

pribinak
Dnes o 12:11

Veď keď 10 min saje tak to je pekne. Takéto maličké bábätka si niekedy aj pospinkaju a potom pijú zas

Navyše ak má zltacku tak je zo pekný výkon.

Ak máš dosť mlieka tak nedávaj umele. Tvoje úplne stačí

Má pocikane plienky? Koľko za deň?

barka1
Dnes o 12:16

Zistis to najlepšie váhou. Skus si od niekoho pozicat.
Ale moje obe deti sa dojcili tak ako tvoje, aj rychlejšie. A UM nedavaj, ak vyzera spokojne.

autor
Dnes o 12:20
@pribinak

Veď keď 10 min saje tak to je pekne. Takéto maličké bábätka si niekedy aj pospinkaju a potom pijú zas

Navyše ak má zltacku tak je zo pekný výkon.

Ak máš dosť mlieka tak nedávaj umele. Tvoje úplne stačí

Má pocikane plienky? Koľko za deň?

@pribinak dnes mala 5 mokrých a 3 plienky so stolicou.

autor
Dnes o 12:22
@barka1

Zistis to najlepšie váhou. Skus si od niekoho pozicat.
Ale moje obe deti sa dojcili tak ako tvoje, aj rychlejšie. A UM nedavaj, ak vyzera spokojne.

@barka1 váhu mame, zatiaľ priberá už prešla pôrodnú váhu ale skúsim si to aj odvazit že pred dojčením a potom.
Budili by ste ju častejšie ako každé 2 hod? Nechcem urobiť nikde chybu aby sa jej ta žltačka nezhorsila, len ju chcem nechať aj spinkať no :/

pribinak
Dnes o 12:23
@anonym_autor

@barka1 váhu mame, zatiaľ priberá už prešla pôrodnú váhu ale skúsim si to aj odvazit že pred dojčením a potom.
Budili by ste ju častejšie ako každé 2 hod? Nechcem urobiť nikde chybu aby sa jej ta žltačka nezhorsila, len ju chcem nechať aj spinkať no :/

@anonym_autor určite ju nebud častejšie ako dve hodiny

Bude unavená

barka1
Dnes o 12:46
@anonym_autor

@anonym_autor nie. Moj mal pri narodeni necelé 2kg a budila som ho po 3h,to stačilo.

anonym_001ce0
Dnes o 13:36

@anonym_autor Ale ved sa dojci dost! Ked taha 10 minut... Moji dakedy potiahli len par minut... A to zltacku nemali. Mladsiu sim musela budit, ale ta si asi strazila liniu 😅, do nej som nikdy vela nedostala, az v puberte sa rozjedla. Starsi sa zas dojcil kazdu hodinu-dve ( v noci sa tak raz zobudil), ale ze by tahal rekordy v prisati? To nie .. Vycajne bol.do ,10 minut nabumbany a priberal v pohode.

nevenka
Dnes o 15:41

@anonym_autor to mas luxusne, tych 10 minut, ak aktivne taha, prejlta, ma urcite dost, nas mal prisernu zltacku este aj 3 mesiace po narodeni a to len dudlil, aj hodinu na prsniku a dokrmovali sme. Lenivcek maly.
Porovnam to s nasim druhym dietatom, ta sa najedla za 10 minut celkovo uz v porodnici a spala 4-5 hodin. Pokazilo sa to az neskor kvoli kolikam.
Naozaj papa ukazkovo, to bude v poriadku, si myslim.

katuskamala1
Dnes o 15:53

Ta vaha by ti istotne pomohla, nezabudni ale vazit babatko so suchou plienkou. Moja dcera mala sice len slabu zltacku,ale cca v takom obdobi z dlheho kojenia sa stalo dlhe kojenie ako mate vy. Ja na tvojom mieste AK pekne pribera, v noci necham spinkat dlhsie..

janinah
Dnes o 16:35

Robis vsetko dobre,ale neprikrmuj s UM.