icon

Ako dlho dojčiť novorodenca?

lucka010
17. sep 2021

Dobrý deň,prosim Vas ako dlho kojite par týždňové bábätko? Pretože moja dcéra si pýta dosť často papať a papa aj 45minut spolu z oboch prsníkov. Čítala som,ze by sa malo 10minut z každého prsníka,no mojej dcére to nestačí. Mate to aj niektorá z Vás takto ako ja? Dakujem za odpovede

Strana
z2
beata_k
Odpoveď bola odstránená
lucka010
autor
20. sep 2021

@jazula to je pravda s tými zvukmi. Naša malá vydáva také zvuky,že sa až zlakneme ci nevracia a pritom nič. Veľmi cudne zvuky dokážu vydávať babatka. Neviete dokedy to je tak u bábätiek?

alexa224
20. sep 2021

@lucka010 neriešte čas, dojčite tak dlho a tak často, ako si to bábätko pýta. Ujde pár týždňov a všetko bude inak, absolútne netreba riešiť nič okrem bábätka, všetko ostatné počká a dajte si čas aby ste si zvykli na seba.

margaretka_
20. sep 2021

každé babatko je ine. náš prvý sa dojčil niekedy aj každých 10 minut a večer sa kludne dojčil aj hodinu a pol. mne to vtedy prišlo strašne psycho, pisala som laktačnej, že kolko je normálne dojčiť. ubezpečila ma, že na to nie je žiadny limit. vtedy som si fakt niekedy aj rátala kolko krát je v noci to dieťa hore...
pri druhom som to brala už inak, proste som dojčila kedy chcel, kolko chcel. on sa ale celkovo dojčil menej. no najlepšia vec čo som mohla urobiť bola, že som to nerátala, neriešila ako často a nikdy som nerátala kolko krát som hore v noci 😀

jazula
20. sep 2021

@lucka010 Netuším dokedy, ale časom si zvyknete, resp budete odolnejší aspoň trochu 😁. Naša najnovšie začala nariekať v spanku. Nie plakať, ale až tak úpenlivo nariekať. Strašne sme sa zľakli… V prvú noc som ju vzala na ruky, učičíkala a uložila spať. Druhú noc, keď to urobila, som jej ponúkla prso. Vrhla sa na mňa, ako keby naposledy jedla pred týždňom a nie pred hodinou 🙈😂. Tak už aspoň vieme, čo ten nárek znamená 🤷🏼‍♀️. A očakávam, že do pár dní príde s nejakou ďalšou novinkou 😂.

Strana
z2