Ako dlho ste kojili svoje dieťa?
Dievčence mám pár otázok, čo sa týka kojenia/nekojenia....Ďakujem za odpovede.
1. Ako dlho ste kojili? /týždeň, mesiac, rok..../ poprípade ste nekojili.
2. Akú imunitu má Vaše dieťatko?
3. Aký máte emocionálny vzťah s dieťaťom?
4. Aké šikovné sú Vaše deti? /rozprávanie, vnímanie.../
🙂
obe deti som kojila 10 mesiacov.
a je uplne jedno ako dlho sa koji, dieta nebude ani zdravsie, ani mudrejsie, ani krajsie, to je vsetko genetika.
1. Prvú dcéru som kojila 17 mesiacov, prestala som, lebo som bola opäť tehotná. Druhú dcéru stále kojím.
2. Staršia má dobrú imunitu, mladšia od 3 mesiacov chorľavie.
3. Vzťah mám myslím taký istý ako každá normálna mama a dieťa - milujem ich a oni mňa 🙂
4. Každé dieťa je iné, ťažko sa k tomu vyjadrovať. Staršia je dosť lenivá, neskôr začala sedieť, chodiť, stále ešte poriadne nerozpráva....ale v iných veciach je zase naopak šikovná, takže asi takto v skratke. Mladšia má zatiaľ len 6 mesiacov, takže porovnať viem zatiaľ len to sedenie, a v tomto je šikovnejšia než bola jej staršia sestrička.
No myslím, že to čo sa pýtaš v bodoch 2-4 nemajú až taký vplyv na to, či dieťa kojiš alebo nie. Jednoducho niektoré deti začnú skôr chodiť, iné rozprávať, ....... každé je iné a tak aj má byť. 🙂
1 syna 17 mesiacov, 2 dcerku 1 mesiac, 3 syna 6 mesiacov od prveho mesiaca dokrmovany, 4 syna 6 mesiacov od prveho dokrmovany, 5 dcerka 6 mesiacov od 1 dokrmovana, 6 dcerka 4 mesiace od 1 dokrmovana
2. syn byva najcastejsie chory , ostatne deti tak raz za pol roka a mozno aj len raz za rok
3. vztah zo vsetkymi uzasni
4. kazde je sikovne vo svojom , chlapci hravali dlho hokej, starsia dcerka miluje tancovanie a najmensia je este malicka , s rozpravanim, mali vsetky deti problem, ale vekom sa to upravilo
Nekojila som, imunitu mame perfektnu, vztah uzastny a syn je rovnako sikovny ako kazde ine dieta v jeho veku myslim ze to od toho nezalezi, kojenie je pre dieta urcite super ale ja som si po siestich tyzdnoch stresu a nervou spojenych s kojenim vybrala radsej umele mliecko a som spokojna aj ja aj maly, ale pokial mliecko je a maminka je pri kojeni stastna urcite je to to najlepsie co moze svojmu dietatku dat 🙂
1. Kojim od jeho narodenia - ma 8 a pol mesiaca a budem pokracovat kym bude mliecko
2. imunita skvela- este nebol chory
3. krásny vzťah mama a dieťatko- lubime sa nadovsetko
4. od 7 mesiaca sedí a lezie od 8meho aj sám stojí bez držania... ked sa pridrziava uz aj chodi. Rozpráva mama baba brm bum bum a je veeeeeeeeelmi aktivne dietatko. Vie zatlieskat, zakyvat ukazat aky velky vyrastie...
1. Ako dlho ste kojili? /týždeň, mesiac, rok..../ poprípade ste nekojili.: 21 mesiacov som si odsávala,malý nechcel odo mňa
2. Akú imunitu má Vaše dieťatko?: Sa mi zdá, že od septembra je častejšie chorý,od kedy nemá MM
3. Aký máte emocionálny vzťah s dieťaťom? Podla mňa nič sa nemení kojením, nekojením ...
4. Aké šikovné sú Vaše deti? /rozprávanie, vnímanie.../ : Bude mať 2 roky a nerozpráva toho moc, niečo cez 30 slov
1.3 r 3m
2. Zo začiatku sme boli často chorľaví , to sa normálne takto chorobami vyvíja imunita 😉 teraz už OK
3. vynikajúci , ale dokáže byť bezo mňa ak treba .
4. Nadpriemerne inteligentné , potvrdené psychológom ale ja som kojená len 3 mesiace ale tiež som nadpriemerne inteligentná to má súvis s venovaním a prostredím kde dieta vyrastá.
No ja som ho prestala kojiť pred mesiacom,v októbri mal krpec 2,5 roka a poviem Vám,imunita žiadna. I keď ja to pripisujem inej veci. Vzťah máme veľmi blízky ale nie je odo mňa závislý,myslím tak,že by som sa od neho nemohla ani pohnúť,ale tak som si ho naučila. A šikovný je tak k svojmu veku ako má byť. Jediné,čo je iné od jeho narodenia je,že veľmi priberal a stále to tak ak je,podotýkam nie je tučný.
kojila som 6mesiacov, imunita ok
kojila som rok a nemenila by som, myslím že je to akurát, chorý sme ešte ani neboli, len soplíky a kašeľ zo zúbkov, na svoj vek je šikovná tak ako má byť a vzťah máme blízky, je na mňa dosť naviazaná ale nemyslím že to ovplyvnilo kojenie ale to že je hlavne so mnou
Syna do 11 mesiacov,imunita taka,stresna asi,po3.roku castejsie sopliky,Lebo ma,velku nosnu mandlu,do 3.roku mal,sopliky tak 3x do roka maximalne.
vztah SI myslim,ze mame dobry,vie byt aj tulko,rad je s nami.
on vol vzdy tabulkovy,chodit zacal v 11.,Len rozpravanie a nocnik mu nesiel,rozpravanie v 2,5roku,nocnik tiez tak,nejak zacal,ale,komplet odplienkovany bol az v 3,5,nie,ze by to nevedel,ale,kakat chcel Len,do plienky,takze kakanie Nam,to pokazilo. Kedze rad cital (teraz velmi nechce),vela sme citali a oblubenou bola Malovana abeceda,podla ktotej Sa naucil pismenka.
dcera bude,mat 20 mesiacov,este je dojcena,ale musim,ju uz odstavit z mojich zdr.dovodov, ona bola soplikovejsia-ma zuzeny slznik od narodenia a tiez nosnu mandlu 2-3 stupen,ale klopem,obaja Mali Len sopliky,atb brali raz kvoli bakterii v moci.
kedze ma slabsi svalovy tonus,bola teda I menej sikovna,chodit zacala az v 18.mesiacoch,ale zas v inych pohybovych cinnostiach je dobra)vyliezanie.
takze beriem to tak,ze je priemerne,na tom.
emocionalne,ja na mne dost zavisla,najma vecer,ale,uz SI,zacina,zvykat. Rada Sa tulka. Syn,nebol na mne tak zavisly,vydrzal od narodenia aj s inymi ludmi,mala s tym mala vacsi problem.
Ahojte,
Dve dcérky:
1.Staršia kojená do necelých 2 rokov, sama sa odstavila, vynikajúca imunita, v škôlke mi nebola ani raz chorá, je to určite aj geneticky, ani ja som nebývala chorá.
2. Mladšiu dcérku som kojila do 4,5 roka ! Totálna závisláčka 🙂 Ale nedokázala som jej to odoprieť a mňa to až tak nevadilo, aj keď ma všade vyzliekala. Raz som jej skúsila dať flašku s umelým mliekom a šmarila mi ju o zem, tak už som to neškúšala. Imunita dobrá, okrem občasných soplíkov a kašlíkov nič.
3. Vzťah ? Veľmi ľúbené, zbožňujem ich a stále sa mojkáme a pusinkujem, už skôr viac s mladšou, staršia má 13 a už sa nechce toľko stískať.
4. Sú šikovné a smelé, nie sú to typy, čo sa držia maminej sukne, sú zvedané a radi spoznávajú svet, obe mi vždy utekali a obe som už dávala vyhlasovať v obchode, proste uličnice / aj ja som taká bola, ale pst, to im nehovorím 🙂 /
1. dcéru 3 roky; syna ešte dojčím
2. dcéra má bezmála 12, atb nikdy nebrala, raz v MŠ zápal spojiviek a oftalmoframikoin, nebýva chorá, sporadicky nachladena. Všetky bežne detské choroby ako rotavirus, či kiahne mali veľmi mierny priebeh; syn ešte chorý nebol.
3. dcéra - puberta.. ale stále mi povie všetko, dôverujeme si, milujem ju; syn bol vytúžene bábätko po jedenástich rokoch, takze láska čistá.
4. dcéra je pohybovo veľmi nadaná, bola extrémne rýchla vo všetkom, 5. mes. sama sedela, 9. mes. chodila, plienky sme používali len minimálne, od cca roka vôbec. Ročná si vedela natrieť chlebík atd.. rozprávať plynulo vedela okolo troch rokov. je trosku jednoduchšia, ale veľmi citlivá a hĺbavá, často premýšľa o zmysle života, svete.. píše básne, ktoré sú dosť temne, smutne a boľavé. škola jej ide ťažko, nedokáže robiť veci ktoré ju nebavia, je v športovej triede, získava medaily; syn má tri mesiace, pohybovo je pomalší ako dcéra, ale vnímavejší na zvuky a veci okolo. Kopíruje správanie ľudí okolo seba, napodobňuje zvuky, slova, intonaciu. Plienky nosíme len na vonku a na návštevy.

vsetky 3 deti som kojila 18 mesiacov- v zivote nemali antibiotika, a to ma najstarsia pomali 10 rokov!!!