Ako dlho ste nemali pri dojčení menštruáciu?
chcela by som skusenosti inych mamiciek ako dlho ste popri dojceni nemali menstruaciu?moja mala ma 26mesiacov a este ju dojcim ale ona sa prsnikom viac menej ukludnuje nie je to o nejakom velkom piti.a pred tym ako som otehotnela som mala problemy ze som dlho menstruaciu nemala.tak chcem vlastne vediet ci su tu mamicky co ani pritakomto dojceni nemaju ms.ze ci este mozem aspon dufat ze to este moze naskocit.
úplne normálne a prirodzené.. v skupine dlhodobé dojčenie najdeš kopu takýchto spolubojovníčok...a väčšina je s týmto stavom " spokojná".. 🙂
@eevicka83 ja som musela obmedzit dojcenie na 1denne,az potom dosla. Mala mala 22m.,presne mesiac po obmedzeni dojcenia na 1denne. Pri malom po odstaveni,ked mal 11m..tie nabehla presne mesiac po.
Cize nemala som ju 12 a 22mesiacov od porpdu.
Verim,ze kebyze malu neobmedzim v dojceni,tak by neprisla este dlhsie. Prosto som ten typ,co to ma vtedy zablokovane.
Ako opytaj sa gyndosa,ze by si bola tehotna? Aj to sa stava. Kamoska ma menzes tak 1-2xdo roka a druhykrat presne tak otehotnela. Cakala,ze pride menzes a nic. Bolo z toho druhe babo.
10 mesiacov bez...
presne 2 roky pri synovi....
16 mesiacov. Este stale dojcim. Syn ma 18 mes.. ;)
Pri prvom a druhom synovi azked som uplne prestala dojcit.prvy 11 mesiacov, druheho som dojcila dva roky.od roka len cez den.a menzes prisiel asi o mesiac na to ako som uplne prestala ho kojit.a teraz pri dcere, akurat v sobotu som dostala.mala ma 21 mesiacov a kojim ju v noci aj cez den.
@seahorse27 no ved aj ja si myslim. uz je to dost dlho a hlavne mala pije par krat za den aj to len tak ze sa viac hra ..
@eevicka83 https://www.modrykonik.sk/group/4722/
riešili tu podobný problem
kazda to ma inak niekto dostane hned a ine az ked ukonci.. ja som dostala rok a tyzden po porode a este stale som pol roka kojila.. vlastne som skoncila mesiac dozadua to len preto ze som muslea zacat brat silne antibiotika... uzivaj si ze este ema-to boli tak krasne casy 😀
Nevidim v tom problem,ked ju odstavis menstruacia dojde,ja som kojila presne rok a tri tyzdne po ukonceni som hned dostala 🙂. Uzivaj si to 🙂
styri tyzdne pokazdom z troch porodov. kojila som posledne dvojicky dva roky a nepomohlo aby som nemala menstruaciu.
@eevicka83 tak uz jedine sa ukazat u gyndosa,ak ti ro prekaza alebo mas obavu. Ja si aj hovorim,ze som jej to nemala obmedzovat mne teda nechybala. Len uz ma bolzli pri dojceni prsia a aj kvoli mojej zlej imunite mi radili odstavit (spatne to ale vidim tak,ze to nebol dojcenim). Skor asi plesnami v byte,lebo doqt chory bol aj muz a deti mavali castejsie nadchu.

26 mesiacov je dost - tak velke dieta uz nepotrebuje vela mlieka, cize uz by sa nemalo tvorit tolko prolaktinu, aby blokoval ovulaciu...ja by som sa poradila s gynekológom, mozno sa vratil stary problem s cyklom.