icon

Ako dojčiť vonku v zime?

25. aug 2025

Ahojte ženy, čakám svoje prvé bábätko, ma sa narodiť v zime, a občas ma napadnú také praktické veci, ako napríklad to, že ako sa dá nakojiť maličké bábo v zime, keď sa niet kam schovať dnu, ani si kam sadnúť? Keď budem chcieť ísť dajme tomu na hodinovú prechádzku a zobudí sa a bude chcieť si cucnúť, a nebude kam sa ísť schovať do tepla a sadnutí si, ako sa to prakticky dá riešiť? Vopred ďakujem za rady a tipy ☺️

Strana
z2
stvura
25. aug 2025

@anonym_autor no moje deti mali v zime pol roka (letne deti) a dojcili sa kazde dve hodiny...vzdy som si to naplanovala tak aby som bola niekde pri mieste s detskym kutikom alebo doma - vacsinou ale spali 4h doobeda vkuse - kym som masirovala s kocikom. Ako toto nema vyznam planovat ked nevies ake bude dieta a aky bude mat rezim.

nevenka
25. aug 2025
@anonym_8e2afd

@anonym_autor riešila som to tak, že som vybrala dieťa aj s fusakom rozopla si bundu, mikinu, nakojila na stojaka a potom sme šli ďalej.

@anonym_8e2afd fuuuu, tak toto by sa mne nedalo. Ja som si musela drzat prso, potrebovala by som asi 4 ruky k tomu.

nevenka
25. aug 2025
@nattyond

Keď bol ešte maličký a potreboval kojiť každú chvíľu, tak som chodila len tu po sídlisku, aby som sa mohla rýchlo vrátiť. Maličké babo by som nevyberala v zime z fusaku. Závisí kde sa chceš ísť prechádzať, v meste vieš vždy ísť do nejakej kaviarne, reštiky, atď.

@nattyond ja tak isto. Mam 3 deti zimne, 1 jesenne, no zabava 😁

nevenka
25. aug 2025
@himedzi

Tak blbú otázku som tu už dávno nečítala

@himedzi ovela blbsie su, co je na tom, ze sa taketo spyta buduca mamicka skusenejsich zien. Ine hovadiny tu ludia riesia 🙄

anonym_871a6c
25. aug 2025
@himedzi

Tak blbú otázku som tu už dávno nečítala

@himedzi A co je na tom take hlupe? Ja som bezdetna a tiez by som sa nad tym zamyslala. Chodievam napriklad cvicit na outdoor ihrisko a to aj s cestou a kavou pokojne moze byt na 2 hodky. A ano, chodievam aj v zime. Taktiez na dlhsie prechadzky na Zeleznu studnicku, tam tiez nie je bufet kazdych 100m. Tiez by mi napadlo, ze kde budem v pripade nudze dojcit. Zase nie kazda zena je cely den len pri bytovke na sidlisku.

anonym_8e2afd
25. aug 2025
@anonym_f0c6e5

@anonym_autor a co takto nakojiť, prebaliť, obliecť a ist tak von? Nedá sa takto? Budeš vonku nebodaj 10 hodín, ze ti dieta nevydrží?

@anonym_f0c6e5 robila som to tak, no napriek tomu sa niekedy po 20min. zobudil s plačom a utíšilo ho jedine prso. Nemala som na výber, tak som nakojila na stojaka. Ísť domov by bolo nadlho, lebo tých 20min. bolo všetko dolu kopcom a hore by to trvalo dlhšie

anonym_8e2afd
25. aug 2025
@sovica

Vrátiš sa domov, nakojíš a pôjdeš opäť von. Predpokladám však, že ak pred prechádzkou dieťa nakojíš a prebalíš, tak min 2 hodiny v pohode vydrží bez ďalšieho mlieka, tú hodinu určite👍

@sovica aj ja som mala také predstavy ale teda nie, potreboval niekedy cucnúť aj po 20min. 😨

anonym_8e2afd
25. aug 2025
@spongebob1

Kojit v zime vonku 🙉. Uplne idealne na prsniky a malicke babatko.
Nemysli si, ze ked ti zima bude liezt pod nechty, ze budes chciet dlhsie vozit ako hodinu. Nevyspata, uzimena.

@spongebob1 bola som nevyspatá, uzimená, no kočíkovala som za každého počasia, lebo vnútri mi dieťa spať nechcelo, iba vonku v rýchlo idúcom kočíku... dieťa zababušené v kožušinovom fusaku, v deke, cez kočík ešte pláštenka keď pršalo/snežilo a išlo sa..

natalka13
25. aug 2025

Mimo dom som kojila mozno 10x. V zime vonku nikdy.
Ved nakojis a ides do obchodu na prechadzku. Cucnut - to ho nezvykaj.

zuzi0911
25. aug 2025

Ísť von po kŕmení . Aj ja som tak chodila . Tu hodinku -2 dietatko vydrží. A ro iste bude platiť ak aj kojit nebudeš ..ten prsnik sa zas nevyťahuje kazdych 15 minút 🙂

anonym_2dd227
25. aug 2025

@anonym_autor ja som mala síce jarné dieťa, takže v zime už malo viac ako pol roka, ale kojila som ho v nosiči. Mala som mikinu aj bundu na nosenie a teda sme boli celú prechádzku spolu v teple. Keď bolo treba, tak dostal prsník a hotovo. Vďaka špeci oblečeniu mi vôbec nebola zima a ani malému. Kočík v tej dobe moc nechcel, bol rád takto pri mne. Chodila som vtedy na dlhé prechádzky a vďaka noseniu aj veľa do lesa mimo asfaltu a bolo to pre mňa krásne obdobie.

wiwi28
25. aug 2025

Ja mám syna decembrového a zo začiatku sme chodili von hneď po kojení a vydržal 2h spokojne spinkať v idúcom kočíku. Ale je pravda, že na dlhšiu trasu mimo sídliska som išla až po 6-7 týždňoch.

anonym_f0c6e5
25. aug 2025
@anonym_8e2afd

@sovica aj ja som mala také predstavy ale teda nie, potreboval niekedy cucnúť aj po 20min. 😨

@anonym_8e2afd cucnutie nie je kojenie. Je to len zlozvyk. Dieta mas normalne nakojit a nie mu zo seba robiť cumel.

anonym_8e2afd
25. aug 2025
@anonym_f0c6e5

@anonym_8e2afd cucnutie nie je kojenie. Je to len zlozvyk. Dieta mas normalne nakojit a nie mu zo seba robiť cumel.

@anonym_f0c6e5 ok, asi som mala vtedy 1,5mes. dieťaťu povedať, že nezaujíma ma, že si to vygrcal alebo že si ešte hladný, rev si koľko chceš, nedám ti....

nevenka
25. aug 2025
@anonym_8e2afd

@anonym_f0c6e5 ok, asi som mala vtedy 1,5mes. dieťaťu povedať, že nezaujíma ma, že si to vygrcal alebo že si ešte hladný, rev si koľko chceš, nedám ti....

@anonym_8e2afd no presne....

anonym_f0c6e5
25. aug 2025
@anonym_8e2afd

@anonym_8e2afd a kojis ho 24/7 nebodaj? Ci keď bude mať prso v ústach cely deň, tak reflux mu nebodaj zazrakom prejde, ano?

anonym_8e2afd
25. aug 2025
@anonym_f0c6e5

@anonym_8e2afd a kojis ho 24/7 nebodaj? Ci keď bude mať prso v ústach cely deň, tak reflux mu nebodaj zazrakom prejde, ano?

@anonym_f0c6e5 nekojila som 24/7. Prve 3 mes. to bolo casto, potom sa to uz upravilo, bolo to chvilami tazke ale prezili sme

maryetta
25. aug 2025
@anonym_8e2afd

@anonym_8e2afd niektore zeny si myslia, ze vsetky deti su ako tie jej.
Neraz aj mne bolo povedane ze ho mam nechat revat v kociku ved si zvykne... no nezvykol. Nasilu cela upotena som ho dala do kocika a do 40min som musela byt doma. Na minutu presne. Lebo uz bolo zle. A jasne ze niekedy aj skor ☹

anonym_8e2afd
25. aug 2025
@maryetta

@anonym_8e2afd niektore zeny si myslia, ze vsetky deti su ako tie jej.
Neraz aj mne bolo povedane ze ho mam nechat revat v kociku ved si zvykne... no nezvykol. Nasilu cela upotena som ho dala do kocika a do 40min som musela byt doma. Na minutu presne. Lebo uz bolo zle. A jasne ze niekedy aj skor ☹

@maryetta keby som mala druhorodeneho ako prveho, prip. by bol druhorodeny jedinacik, tiez by sa mi mudrovalo. Ten spal aj 4h vkuse a bolo mu jedno ci v kociku, ci vnutri v posteli, aj na hracej deke pod hrazdou zaspal. Prvorodeny nevedel bezomna prve 3mes. existovat, furt len plac. Nevadi, prezili sme

maryetta
26. aug 2025
@anonym_8e2afd

@maryetta keby som mala druhorodeneho ako prveho, prip. by bol druhorodeny jedinacik, tiez by sa mi mudrovalo. Ten spal aj 4h vkuse a bolo mu jedno ci v kociku, ci vnutri v posteli, aj na hracej deke pod hrazdou zaspal. Prvorodeny nevedel bezomna prve 3mes. existovat, furt len plac. Nevadi, prezili sme

@anonym_8e2afd tak tiez. Mam 4 deti takze niekedy som bola total zufala ked niektore mamicky po 4-5hod budili deti lebo vela spia a moji ked spali viac ako 40min tak som bola stastna.

autor
26. aug 2025

Žienky ďakujem za vaše zdieľanie, veľmi to oceňujem keďže ja čakám prvé bábo a nemám úplne predstavu čo a ako, vždy si rada vypočujem, ako to majú zaužívané iné ženy, a hneď mám troška predstavu. Vždy záleží aj od dieťaťa, každé je iné. Určite si časom nájdeme svoj režim ☺️.
A pre tie, čo sa pohoršovali nad mojou otázkou, vám želám viac pekných dní a spokojnejší život, aby vás nemuselo rozčuľovať, keď si niekto pýta radu skúsenejších 😉

maryetta
27. aug 2025
@anonym_autor

Žienky ďakujem za vaše zdieľanie, veľmi to oceňujem keďže ja čakám prvé bábo a nemám úplne predstavu čo a ako, vždy si rada vypočujem, ako to majú zaužívané iné ženy, a hneď mám troška predstavu. Vždy záleží aj od dieťaťa, každé je iné. Určite si časom nájdeme svoj režim ☺️.
A pre tie, čo sa pohoršovali nad mojou otázkou, vám želám viac pekných dní a spokojnejší život, aby vás nemuselo rozčuľovať, keď si niekto pýta radu skúsenejších 😉

@anonym_autor kazdopdne-nedaj si kazit toto nadherne-priam čarovne obdobie. Pamataj ze to rychlo plynie a uz sa to nikdy opakovat nebude.
Nech tehotenstvo a samotny porod dopadnu co najlepsie a ver, ze co pride budes intuitivne riesit automaticky 😉
Ak nieco-to sa budes pytat potom 🙂

autor
27. aug 2025
@maryetta

@anonym_autor kazdopdne-nedaj si kazit toto nadherne-priam čarovne obdobie. Pamataj ze to rychlo plynie a uz sa to nikdy opakovat nebude.
Nech tehotenstvo a samotny porod dopadnu co najlepsie a ver, ze co pride budes intuitivne riesit automaticky 😉
Ak nieco-to sa budes pytat potom 🙂

@maryetta ďakujem krásne ♥️

Strana
z2