Ako dojčiť vonku v zime?
Ahojte ženy, čakám svoje prvé bábätko, ma sa narodiť v zime, a občas ma napadnú také praktické veci, ako napríklad to, že ako sa dá nakojiť maličké bábo v zime, keď sa niet kam schovať dnu, ani si kam sadnúť? Keď budem chcieť ísť dajme tomu na hodinovú prechádzku a zobudí sa a bude chcieť si cucnúť, a nebude kam sa ísť schovať do tepla a sadnutí si, ako sa to prakticky dá riešiť? Vopred ďakujem za rady a tipy ☺️
@anonym_autor riešila som to tak, že som vybrala dieťa aj s fusakom rozopla si bundu, mikinu, nakojila na stojaka a potom sme šli ďalej.
@anonym_8e2afd fuuuu, tak toto by sa mne nedalo. Ja som si musela drzat prso, potrebovala by som asi 4 ruky k tomu.
Keď bol ešte maličký a potreboval kojiť každú chvíľu, tak som chodila len tu po sídlisku, aby som sa mohla rýchlo vrátiť. Maličké babo by som nevyberala v zime z fusaku. Závisí kde sa chceš ísť prechádzať, v meste vieš vždy ísť do nejakej kaviarne, reštiky, atď.
@nattyond ja tak isto. Mam 3 deti zimne, 1 jesenne, no zabava 😁
Tak blbú otázku som tu už dávno nečítala
@himedzi A co je na tom take hlupe? Ja som bezdetna a tiez by som sa nad tym zamyslala. Chodievam napriklad cvicit na outdoor ihrisko a to aj s cestou a kavou pokojne moze byt na 2 hodky. A ano, chodievam aj v zime. Taktiez na dlhsie prechadzky na Zeleznu studnicku, tam tiez nie je bufet kazdych 100m. Tiez by mi napadlo, ze kde budem v pripade nudze dojcit. Zase nie kazda zena je cely den len pri bytovke na sidlisku.
@anonym_autor a co takto nakojiť, prebaliť, obliecť a ist tak von? Nedá sa takto? Budeš vonku nebodaj 10 hodín, ze ti dieta nevydrží?
@anonym_f0c6e5 robila som to tak, no napriek tomu sa niekedy po 20min. zobudil s plačom a utíšilo ho jedine prso. Nemala som na výber, tak som nakojila na stojaka. Ísť domov by bolo nadlho, lebo tých 20min. bolo všetko dolu kopcom a hore by to trvalo dlhšie
Vrátiš sa domov, nakojíš a pôjdeš opäť von. Predpokladám však, že ak pred prechádzkou dieťa nakojíš a prebalíš, tak min 2 hodiny v pohode vydrží bez ďalšieho mlieka, tú hodinu určite👍
@sovica aj ja som mala také predstavy ale teda nie, potreboval niekedy cucnúť aj po 20min. 😨
Kojit v zime vonku 🙉. Uplne idealne na prsniky a malicke babatko.
Nemysli si, ze ked ti zima bude liezt pod nechty, ze budes chciet dlhsie vozit ako hodinu. Nevyspata, uzimena.
@spongebob1 bola som nevyspatá, uzimená, no kočíkovala som za každého počasia, lebo vnútri mi dieťa spať nechcelo, iba vonku v rýchlo idúcom kočíku... dieťa zababušené v kožušinovom fusaku, v deke, cez kočík ešte pláštenka keď pršalo/snežilo a išlo sa..
Mimo dom som kojila mozno 10x. V zime vonku nikdy.
Ved nakojis a ides do obchodu na prechadzku. Cucnut - to ho nezvykaj.
Ísť von po kŕmení . Aj ja som tak chodila . Tu hodinku -2 dietatko vydrží. A ro iste bude platiť ak aj kojit nebudeš ..ten prsnik sa zas nevyťahuje kazdych 15 minút 🙂
@anonym_autor ja som mala síce jarné dieťa, takže v zime už malo viac ako pol roka, ale kojila som ho v nosiči. Mala som mikinu aj bundu na nosenie a teda sme boli celú prechádzku spolu v teple. Keď bolo treba, tak dostal prsník a hotovo. Vďaka špeci oblečeniu mi vôbec nebola zima a ani malému. Kočík v tej dobe moc nechcel, bol rád takto pri mne. Chodila som vtedy na dlhé prechádzky a vďaka noseniu aj veľa do lesa mimo asfaltu a bolo to pre mňa krásne obdobie.
Ja mám syna decembrového a zo začiatku sme chodili von hneď po kojení a vydržal 2h spokojne spinkať v idúcom kočíku. Ale je pravda, že na dlhšiu trasu mimo sídliska som išla až po 6-7 týždňoch.
@sovica aj ja som mala také predstavy ale teda nie, potreboval niekedy cucnúť aj po 20min. 😨
@anonym_8e2afd cucnutie nie je kojenie. Je to len zlozvyk. Dieta mas normalne nakojit a nie mu zo seba robiť cumel.
@anonym_8e2afd cucnutie nie je kojenie. Je to len zlozvyk. Dieta mas normalne nakojit a nie mu zo seba robiť cumel.
@anonym_f0c6e5 ok, asi som mala vtedy 1,5mes. dieťaťu povedať, že nezaujíma ma, že si to vygrcal alebo že si ešte hladný, rev si koľko chceš, nedám ti....
@anonym_f0c6e5 ok, asi som mala vtedy 1,5mes. dieťaťu povedať, že nezaujíma ma, že si to vygrcal alebo že si ešte hladný, rev si koľko chceš, nedám ti....
@anonym_8e2afd no presne....
@anonym_8e2afd a kojis ho 24/7 nebodaj? Ci keď bude mať prso v ústach cely deň, tak reflux mu nebodaj zazrakom prejde, ano?
@anonym_8e2afd a kojis ho 24/7 nebodaj? Ci keď bude mať prso v ústach cely deň, tak reflux mu nebodaj zazrakom prejde, ano?
@anonym_f0c6e5 nekojila som 24/7. Prve 3 mes. to bolo casto, potom sa to uz upravilo, bolo to chvilami tazke ale prezili sme
@anonym_8e2afd niektore zeny si myslia, ze vsetky deti su ako tie jej.
Neraz aj mne bolo povedane ze ho mam nechat revat v kociku ved si zvykne... no nezvykol. Nasilu cela upotena som ho dala do kocika a do 40min som musela byt doma. Na minutu presne. Lebo uz bolo zle. A jasne ze niekedy aj skor ☹
@anonym_8e2afd niektore zeny si myslia, ze vsetky deti su ako tie jej.
Neraz aj mne bolo povedane ze ho mam nechat revat v kociku ved si zvykne... no nezvykol. Nasilu cela upotena som ho dala do kocika a do 40min som musela byt doma. Na minutu presne. Lebo uz bolo zle. A jasne ze niekedy aj skor ☹
@maryetta keby som mala druhorodeneho ako prveho, prip. by bol druhorodeny jedinacik, tiez by sa mi mudrovalo. Ten spal aj 4h vkuse a bolo mu jedno ci v kociku, ci vnutri v posteli, aj na hracej deke pod hrazdou zaspal. Prvorodeny nevedel bezomna prve 3mes. existovat, furt len plac. Nevadi, prezili sme
@maryetta keby som mala druhorodeneho ako prveho, prip. by bol druhorodeny jedinacik, tiez by sa mi mudrovalo. Ten spal aj 4h vkuse a bolo mu jedno ci v kociku, ci vnutri v posteli, aj na hracej deke pod hrazdou zaspal. Prvorodeny nevedel bezomna prve 3mes. existovat, furt len plac. Nevadi, prezili sme
@anonym_8e2afd tak tiez. Mam 4 deti takze niekedy som bola total zufala ked niektore mamicky po 4-5hod budili deti lebo vela spia a moji ked spali viac ako 40min tak som bola stastna.
Žienky ďakujem za vaše zdieľanie, veľmi to oceňujem keďže ja čakám prvé bábo a nemám úplne predstavu čo a ako, vždy si rada vypočujem, ako to majú zaužívané iné ženy, a hneď mám troška predstavu. Vždy záleží aj od dieťaťa, každé je iné. Určite si časom nájdeme svoj režim ☺️.
A pre tie, čo sa pohoršovali nad mojou otázkou, vám želám viac pekných dní a spokojnejší život, aby vás nemuselo rozčuľovať, keď si niekto pýta radu skúsenejších 😉
Žienky ďakujem za vaše zdieľanie, veľmi to oceňujem keďže ja čakám prvé bábo a nemám úplne predstavu čo a ako, vždy si rada vypočujem, ako to majú zaužívané iné ženy, a hneď mám troška predstavu. Vždy záleží aj od dieťaťa, každé je iné. Určite si časom nájdeme svoj režim ☺️.
A pre tie, čo sa pohoršovali nad mojou otázkou, vám želám viac pekných dní a spokojnejší život, aby vás nemuselo rozčuľovať, keď si niekto pýta radu skúsenejších 😉
@anonym_autor kazdopdne-nedaj si kazit toto nadherne-priam čarovne obdobie. Pamataj ze to rychlo plynie a uz sa to nikdy opakovat nebude.
Nech tehotenstvo a samotny porod dopadnu co najlepsie a ver, ze co pride budes intuitivne riesit automaticky 😉
Ak nieco-to sa budes pytat potom 🙂
@anonym_autor kazdopdne-nedaj si kazit toto nadherne-priam čarovne obdobie. Pamataj ze to rychlo plynie a uz sa to nikdy opakovat nebude.
Nech tehotenstvo a samotny porod dopadnu co najlepsie a ver, ze co pride budes intuitivne riesit automaticky 😉
Ak nieco-to sa budes pytat potom 🙂
@maryetta ďakujem krásne ♥️

@anonym_autor no moje deti mali v zime pol roka (letne deti) a dojcili sa kazde dve hodiny...vzdy som si to naplanovala tak aby som bola niekde pri mieste s detskym kutikom alebo doma - vacsinou ale spali 4h doobeda vkuse - kym som masirovala s kocikom. Ako toto nema vyznam planovat ked nevies ake bude dieta a aky bude mat rezim.