Ako efektívne odstaviť 1,5-ročné dieťa od dojčenia?
Ahojte, ako sa vam podarilo odstavit dieta od dojcenia? Moj syn ma 1,5 roka, v noci sa dokaze dojcit aj 7 x a mna uz nebavi, aj dost unavuje. Chcem odstavit aspon na noc, ale ako to urobit? Cez den ho kojim max 2x. Zaspava vzdy na prsniku. V noci casto dudluje, aj ked cumel vobec nechce. Radili mi, aby som sla spat do inej izby, ale muz pracuje v zahranici, ked je doma, tak ho tym nechcem velmi trapit😀 Nejaka efektivna rada? Dakujem🙂
@anonym_autor manžela nechceš veľmi trápiť, že si ty v noci sedem krát hore, je ok? Budú Vianoce, predpokladám, že bude mať nejakú dovolenku, možno budú stačiť dve, tri noci, keď sa ty niekde odpraceš - k mame, sestre, do hotela a prežijú
@anonym_autor jednoducho nedáš... Bude revat ale tvoj manžel to zvládne a ty sa konečne vyspis ako clovek
Skusala som nedat, ale vzdy mal v noci taky plac, ze sa to nedalo pocuvat, buchali mi susedia o radiator a nakoniec po hodine revu som mu ten prsnik dala…
Tak asi najlepsie bude, ak to s nim skusi manzel, ked pride domov.
Podla mňa sa musíš len zaťať a nedať. Podla vzťahov so susedmi by som im možno vopred vysvetlila, že máte takúto situáciu a bude žiaľ v noci plakať. Ja som tiež 1,5 ročné dieťa odstavovala a išla som na to postupne, znižovala počet kojení až sa z toho stala 0. Skús mu aj vysvetlovať, 1,5 ročné dieťa už aspoň niečo chápe. Ja by som nešla do inej miestnosti ani neposlala za nim muža. Ty a prsník ste pre neho to bezpečie, ktoré ho v noci ukludní. Ak mu zoberieš obe, môže ho to pomerne zasiahnuť. Ja by som iba nedala ale nadalej sa mojkala, bola tam pre neho. Skúste aj mliečko vo fľaške. Náš si po chvílke na to zvykol a ukľudnuje ho.
Podla mňa sa musíš len zaťať a nedať. Podla vzťahov so susedmi by som im možno vopred vysvetlila, že máte takúto situáciu a bude žiaľ v noci plakať. Ja som tiež 1,5 ročné dieťa odstavovala a išla som na to postupne, znižovala počet kojení až sa z toho stala 0. Skús mu aj vysvetlovať, 1,5 ročné dieťa už aspoň niečo chápe. Ja by som nešla do inej miestnosti ani neposlala za nim muža. Ty a prsník ste pre neho to bezpečie, ktoré ho v noci ukludní. Ak mu zoberieš obe, môže ho to pomerne zasiahnuť. Ja by som iba nedala ale nadalej sa mojkala, bola tam pre neho. Skúste aj mliečko vo fľaške. Náš si po chvílke na to zvykol a ukľudnuje ho.
@anonym_9ba163 po roku bude odúčať zase od fľaše. Na čo mlieko jeden a pol ročnému v noci?
On z flase nechce vobec. Velakrat ani nepije z prsnika len dudle.
@anonym_9ba163 po roku bude odúčať zase od fľaše. Na čo mlieko jeden a pol ročnému v noci?
@anonym_ebb01d ja nevravim že v noci. Náš ho má večer pred večernou rutinou. Ukludní ho to a nevidím dôvod prečo by som ho mala od toho odúčať.
@anonym_ebb01d ja nevravim že v noci. Náš ho má večer pred večernou rutinou. Ukludní ho to a nevidím dôvod prečo by som ho mala od toho odúčať.
@anonym_9ba163 a ak bude pýtať aj v noci? Je tam, kde teraz, len prsník vymení za fľašu. Ukľudniť sa môže aj mojkaním pri rozprávke.
@anonym_9ba163 a ak bude pýtať aj v noci? Je tam, kde teraz, len prsník vymení za fľašu. Ukľudniť sa môže aj mojkaním pri rozprávke.
@anonym_ebb01d ja som dala radu ktorá funguje u nás. Nevidím význam riešiť teraz milion “čo ak” scenárov. Lebo a čo ak im to celé problem vyriesi ako nám? Z množstva mojich rád si si vycucla len tú fľašu. Pričom moje primarne rady su postupne znižovať počet kojeni, vydržať, nedať a veľa sa mojkať ako náhrada fyzickeho kontaktu pri kojeni. Ku tvojej otázke: tak tú fľašu v noci nedám a bodka.
@anonym_ebb01d ja som dala radu ktorá funguje u nás. Nevidím význam riešiť teraz milion “čo ak” scenárov. Lebo a čo ak im to celé problem vyriesi ako nám? Z množstva mojich rád si si vycucla len tú fľašu. Pričom moje primarne rady su postupne znižovať počet kojeni, vydržať, nedať a veľa sa mojkať ako náhrada fyzickeho kontaktu pri kojeni. Ku tvojej otázke: tak tú fľašu v noci nedám a bodka.
@anonym_9ba163 každá píšeme zo svojich skúseností, ako vidieť, dieťa môže reagovať rôzne

@anonym_autor rodičia/svokrovci? Môjho som kojila 1r9m, strašný cicek to bol (podľa mňa aj za svoju staršiu sestru cical) a odstavila som ho po XY pokusoch tak, že aj s mužom sme boli volaní pár rokov na chatu, furt sme odmietali, a v tom čase 1r9m (aj keď chata nebola, keďže muža chytila silná alergia na pele), tak ako som bola dohodnutá s maminou, tak ho vzala na ten víkend, ako malá byť chata, mala UM, ale odnaucila ho. Pri nej sa ani nezobudil, možno raz a prežil na UM. Keď v nedeľu prišiel domov tak potom som išla len trpezlivosťou, išla mu max. flasa do ruky. Ale celkom rýchlo sa prestavil. Áno flasa nieje výhra, ale aspoň dlhšie spával, už sa nenudil tak často. A cumeľ mu tiež nebol po chuti. Držím palce