icon

Ako efektívne zvýšiť tvorbu materského mlieka?

29. jan 2025

Dobry vecer. Som mesiac po porode a mlieko si odsavam 8-9x denne po 20 min. Pouzivam odsavacku medela flex freestyle, na obe prsia.

S malym bol problem s prisatim, na prsu vydrzi max 5 min a uz je nervozny. Tak ho kojim len v noci 2x v polospanku.

Ide o to, ze odsajem max 60-80ml z oboch prs a maly postupne potrebuje viac. Ako zvysit tvorbu ?
Pijem caje, beriem senovku, benedikt, vineu, cierne pivo, polievky, femibion 3 atd. Mam pocit ze nic nerobim len odsavam… a stale je toho malo. Prosim poradte nieco co zaberie, velmi by som to chcela potiahnut este par mesiacov. Dakujem

anavixy
29. jan 2025

Najdi si navod na power pumping. Ak mas ig, najdi si napr profil vasa laktacna konzultantka alebo googli, je to zakladna a funkcna metoda na zvysenie tvorby. Na rozdiel od vsetkeho co si vymenovala ze uzivas, pijes, jes…

ja_bb
29. jan 2025

Ja som to nerobila odsavackou,lebo to nedorobila úplne. Nakoniec som ale na Radu laktacnej kojila s cievkou,no mala tak revala,že som to po troch dnoch vzdala, vydržalo mi to pol roka, tak som si vravela, lepšie ako nič. Ak nepomahaju bylinky,skus laktacnu,nech si mozes povedat,ze si skusila všetko.

fantaghiro21
29. jan 2025

Mne laktačná poradila postup:
3 minút odsávam jeden prsník,potom 3 minúty druhy
Potom 5minut jeden,5 druhý a hneď
7 minut jeden ,7 druhý ....
Je to síce 30 minút,ale dá sa to zvládnut ..
Ja som dokonca ručnou takto odsávala...
Myslím ,že v intervaloch každé 3 hod cca podľa papania to nejak zápasovat...

stormie
29. jan 2025

Ja som odsavala do uplneho vyprazdnenia, pravidelne kazde 3 hodiny, nebrala som ziadne vitaminy ani nic na podporu tvroby mlieka len pri kazdom odsavanim som vypila pohar vody (nepamatam si objem ale cca4dcl). Po cca 4 mesiacoch som ho nemala uz ani kam davat a darovala som do mliecnej banky. Nepamatam si kedy ale postupne som zacala predlzovat casy odsavania ale to az ked som videla ze mam dostatok mlieka

autor
29. jan 2025

@anavixy ahoj, robim 1x denne power pumping

angeli121212
29. jan 2025

Ja som malú prikladala a prikladala aj keď mne po pár minútach zaspávala takže bola aj každých 15 minút na prse a ked sa dalo som si odsávala ale ja som si aj akoby postláčala pomasírovala tie prsia ale ja mám už druhé dieťa tak to je iné kus no a ešte po odsatí odsávačkou som ešte vedela kus odstriekať ručne

bocka33
9. mar 2025

Sme na tom rovanko,stále odsavam a nič sa nemení a to odsavam po každom kojenie,cca každé 2 hodiny plus večer powerpumping