Ako mám zvýšiť svoju produkciu mlieka?

babcahabibi
21. aug 2011

od narodenia ( cisarskym ) sme sa natrapili , papal casto , priberal pomaly ale celkom sme to zvladli . teraz v 8mom mes schudol cca 600gr tak mi pediater odporucil podavat umele mlieko medzi jedlami a vecer po veceri . maly mi ale zacal omietat prsnik , co ma velmi trapi . chcela by som ho dojcit co najdlhsie . viete mi poradit ako zvysit produkciu mlieka a ako dlho to asi trva ? v noci mu mliecko nestacilo , ked prsnik pustil zacal pistat , to bolo este predtym ako som mu zacala davat umele . papa uz skoro vsetko . a este taka poznamka , nikdy som si nevedela mlieko odsat .. dakujem za kazdu radu .

lante
21. aug 2011

Možno to nebude ani o produkcii mlieka ale sa drobec sám od prsníka odstavil 😉 No zvýšiť produkcia sa dá hlavne prikladaním, príjmom tekutín, a aj odsávaním (aj keď nič neodsaješ, tak stimuluješ).

tea333
21. aug 2011

odstavenie v 8. mesiaci dobrovolne neexistuje!
najlepsie je dokrmovat cievkou. Maly zacal odmietat prsnik bud preto, ze mu mliecko netecie, ze mu tecie velmi rychlo, ale moze to byt aj dovod zavedenia flase, pretoze flasa je castym zabijakom dojcenia.to iste prati pre cumlik.
Ak davas flasu, dieta si zvykne dostat mliecko bez namahy a tiez sa inak prisava..na prsniku sa musi snazit, tak ho jednoducho odmietne..
myslim ze to v tvojom pripade moze byt nedostatkom mliecka.skus skontrolovat, ci nema v ustach zabu (soor) a neboli ho to.

stranky annag ti velmi odporucam, najma tieto clanky:
http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/mam-ma...
http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/musim-...

dokrmovanie je najlepsie cievkou, ktora sa pripevni na prsnik..babatko pekne zvysuje produkciu sanim prsnika a zaroven sa dokrmi.flasu radsej zahod..

Co sa tyka zvysovania produkcie..musis dbat, aby bolo dietatko spravne prisate a najst spravnu polohu a zistit, ci dietatko naozaj pije
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b...
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/spravn...

A produkcia sa zvysuje efektivnym dojcenim!! preto musis casto castoo prikladat, a mliecko pekne nabehne.mozem ti tiez odporucit pit vela tekutin a brat homeopatika ricinus communis 5ch 😉
my sme mali tiez stale problemy s produkciou, ale chce to nevzdavat sa 🙂

sssimi
21. aug 2011

Takého pediatra by som kopla do riti......

nikush
21. aug 2011

aj senovka je na zvysenie produkcie mlieka....

miskap
22. aug 2011

V tvojej situácii by som poradila senovku, možno až domperidon. Treba výrazne zvýšiť produkciu mlieka, čo najčastejšie ponúkať prsník, mať dieťa koža na kožu, spať s ním, mojkať sa 🙂, nechať vypiť oba prsníky a až potom dokrmovať, najlepšie z pohárika. Nemyslím, že 8-mesačné dieťa bude akceptovať cievku, ale skúsiť môžeš. Nedávať fľašku a cumeľ, lebo tým pádom dieťa odmieta prsník, nemá dôvod tam byť- ukľudní sa cumľom a naje sa z fľaše, tak načo je mu prsník, ak ešte z neho málo tečie ☹ Určite ho na prsník nenúť a snaž sa produkciu mliečka zvýšiť. Ponúkni prsník v polospánku, keď sa zobúdza alebo chce spinkať, možno neodmietne. Keď pôjdete von, neber čaj, ale ponúkni prsník niekde na lavičke na pokojnom mieste. Ak bude smädný, napije sa.Ak by si ešte mala otázky, napíš IP. Toto je typický dojčenský štrajk a veľmi veľa záleží od mamičky, či má trpezlivosť. Chce to veľa veľa času a výdrže. Držím palce.