Ako nakojiť 4 mesačné dieťa, keď sa nechce prisať?
Dobry den.Vedel by mi niekto poradit? Dcerka ma 4 mesiace a od porodu je zvyknuta najest sa,len ked sa zobudi.Problem je v tom,ze ked je dlhsie hore a vyhladne,neprisaje sa.Zacne plakat a ja ju musim dat do kocara a uspat ju.Aj ked len na chvilu,aby sa znovu najedla.Je to moje prve dieta,neviem,kde som urobila chybu.Ako ju naucit,aby sa najedla,ked je dlhsie hore?Uz rozmysla,ze prestanem kojit.S flaskou to bude menej trapenia pre nas obe.
ked je dlhsie hore, tak ju priloz skor nez uplne vyhladne, aby nebola nervozna a unavena. satie je pre take male dieta velmi namahave.
vyhladaj laktacnu poradkynu, najprv vyskusaj vsetky mozne moznosti kym s tym uplne seknes 😉 , ale ani odsavanim nic nepokazis, hlavne, ze bude mat tvoje mieko ... ked nejde, tak nejde, aj u nas to tak bolo ☹
ked sa nechce prisat, tak nikde nie je napisane, ze ti vezme flasu do ust. aj moja je taka, ak je velmi unavena a nasledne aj hladna, tak len ju musim dat spat a ked sa zobudi o 20 minut tak sa naje.este mi pomaha silny zvuk, napr. vysavac, fen, pri nom hned prestane plakat a sa prisaje. netreba tak male dieta dlho trapit. ona nemusi byt naucena na jedenie po spanku, jednoducho je vtedy hladna a chce jest...ved u dojcenych deti nevieme kolko vypili, na prsniku odmerka nie je...mozno si len cuclo a potom chce zasa 🙂 vydrzat, dat vtedyked chce ona, a neriesit flasu. je to jednoduche a nakolko? v noci je mne osobne jednoduchsie zdvihnut pyzamo ako utekat do kuchyne a chystat mlieko a hlavne ma to nestoji ziadne peniaze, co v dnesnej dobe hra prim...drzim prsty nechsa to vyriesi a samoska ak sa da, porozpravaj sa s laktacnou...skus aj stranku dojcenie.wordpress.com
presne tak, ponúkaj jej vždy, neriaď sa hodinkami. Ona si cucne stále keď bude mať chuť. A skúšala si aj iné polohy počas kŕmenia? Lebo moja chce vždy inak a len v spálni. Tam máme kľud. Ja som dakedy chcela ju kŕmiť v obývačke pri telke ale ona sa nechcela prisať. No a niekedy na rukách ale väčšinou po ležiačky. Ja ležím pri nej a aj to len z jednej strany a tak mením prsníky, po ležiačky. Lebo inak sa neprisaje. Ale keď si nájdem to správne miesto a polohu, tak papá jedna radosť.
@tanina724 skusala si jej vlozit najprv do ust malicek? Ked zacne sat prst tak ho po chvilke vymen za prso... u nas zabera.
asi by ma niektoré matky ukameňovali, ale....
keď zlyhá pomoc laktačnej poradkyne, zmena polohy, neprisaje sa cez prst ani na cievku a ešte stále sa chceš vyhnúť odsávaniu a kŕmeniu z fľaše (prípadne lyžičkou), skús klobúčik (chránič bradavky). Mne zachránil kojenie. Nepomáhalo fakt nič, malá herečka sa jedného dňa proste rozhodla, že bradavka nie.... To mala cca 11 - 12 týždňov. nepomohlo nič, žiadne zmeny polohy pri kojení, ani čakanie na to, či bude veľmi hladná, ospalá, málo hladná.... proste nič. Párkrát som musela odsať, lebo malá bola hladná a mne už išli prasknúť prsia a potom som skúsila klobúčik.... a papala krásne. Doteraz ho používame tak 1 - 2 krát za 1 až 2 dni (bude mať 14 týždňov). Niekedy papá bez problémov, niekedy sa proste zatne a ani bohovi a vtedy dáme klobúčik a ide to 🙂 nerozumiem, ale už to neriešim. proste to funguje a neobmedzuje to ani mňa ani maličkú ... držím palce.
a hlavne - keď to nejde, tak to nejde, tak proste budete odsávať 🙂

na mamila.sk si najdi laktacnu blizko tvojho bydliska. velmi rada ti poradi pripadne pride osobne...