Ako odnaučiť 11 mesačné dieťa od nočného kojenia?

martina374
13. sep 2015

Ahojte, chcela by som poradiť, mám 11 mesačné dieťa ktoré ešte vždy kojím. Večer asi hodinu pred spanim jej urobím kašu- tie také napr. ryžovú ale s vodou alebo kukuričnú a pridám nejaké ovocie ak mám. Potom o hodinu ju nakojím a ide spať. Ale už po 2 hodinách spánku sa zobudí s plačom, že je hladná, tak ju nakojím. A v noci stáva zas zhruba po 2 hodinách a keď ju chcem uspať bez toho aby som ju nakojila tak sa rozplače ešte viac a samozrejme že ju musim nakojiť, aby zaspala. Ale už chcem vynechať alebo obmedziť to nočné papanie, veď ja už nevládzem a ani toho mlieka už neni ako bývalo. Čo mám robiť? Čaj nepomáha, nechce. Co jej mam dať večer jesť aby spala celú noc? Mohla by som vyskusať tie mlieka nutrilon aj ked este kojim? Ak ano, aké, lebo este som nikdy tak nekupovala. DAKUJEM.

andisko
13. sep 2015

ja som kojila aj v noci do vyse 2 rokov, takze to maly inak bral, ked sme koncili s nocnym kojenim. ale kamoska to robila ked mal jej maly okolo roka a mala celkom uspesny postup. vzdy vysadila jedno kojenie. napriklad: maly dostal veceru a povedala si, ze ked sa zobudi pred polnocou, uspi ho hocijako, len nie mliekom - ale ked po polnoci, tak nakoji. a ked si zvykol, ze pred polnocou nic nebude a dokazal spat do polnoci, tak si dala hranicu o povedzme tretej rano. dovtedy nedostal nic len tisenie/hojdanie, ked sa zobudil neskor, tak dostal. a takto az kym neprespal celu noc. a netrvalo to ani nejako dlho 🙂 drzim palce.

misiatko87
13. sep 2015

@martina374 Ahoj môj ma skoro 16 mesiacov a budí sa častejšie a častejšie. Po niekolkých prečítaných knihách od odborníkov na detské spanie viem ze od hladu sa určite nebudí. Žiadne dieťa neprespí celu noc. Maju iné spánkové cykli ako dospelý. Dieťa ktoré nezaspava na ciciku ako tie naše ale zaspáva samo sa prebudí v noci ale viem hneď aj samo zaspať. Su to sekundy takze vačšinou to mama ani nezbada. No a tým ze naše zaspávajú na ciciku sa v noci prebudia a nevedie opäť zaspať samé pretože maju od malička spojené zaspávanie s kojenim. Riešenie je oddeliť kojenie od zaspávania. Ja sa na to chystám už dlho lenže keď si predstavím tie jeho hysterické záchvaty tak to furt odkladam. Plánujem ale zapriahnuť tatinka kedže od neho mliecko nedostane 😄 par noci bude katastrofa keď nedostane mliecko. Alebo teda zobrať ho do vedľajšej miestnosti tam nekojit ale ďalej už aby zaspal sám

ivkadracova
13. sep 2015

Poriadne sa najest vecer, a v noci dat miesto mlieka cajik.. casom si ho zobere aj sama, pripadne uz ani nezoberie. Mozno bude par dni rev, ale obom sa Vam ulavi, a ostane Vam prijemne kojenie cez den, alebo po prebudeni, alebo kedy budes chciet Ty..
No a vodova kasicka na veceru by v 11 mes nasej veru nestacila : ) normalne chlebom by musela dotlacit so syrom, alebo masom.. Manzel jej zvykol dat iba mliecko na noc (umele, alebo cerstve...) do flase, ale tiez sa potom zobudila hladna. Ked som urobila na veceru poridadnu krupicu v mlieku s maslom a skoricou trebars, tak to uz bolo ok. Spala ako dudek, aj dnes.

zuzana0612
13. sep 2015

@martina374 presne ako píše @andisko treba proste vynechávať a nenechať sa zlomiť. my sme od nočného kojenia odúčali asi pred dvoma mesiacmi. nepáčilo sa mu to. kričal, kopal, točil sa, ale po troch dňoch pochopil. ešte potom síce párkrát asi do dvoch týždňov to skúsil, ale dala som mu flašu s čajom a buď si dal alebo nie. ale spí už celú noc. ak teda sa mu niečo zlé nesníva alebo nie je smädný, to len ten čaj dám a spí.

mizu89
13. sep 2015

@martina374mne sa maly budil najprv 3x potom 2x apotom 1x za noc.To bolo nieco fantasticke.Ale ako zacali ist zubky tak sme zase na zaciatku. Tiez mam 11 mesacneho chlapceka a tiez ho este vecer kojim.Hocikedy sa zobudi aj 3x za noc ale z toho iba 1x sa napapa a ostatne kojenia su skor utisovanie na ciciku,pocuckanie,ukludnenie sa.Tiez som mu raz skusila dat vodu ale marne este viac sa rozplakal a nedalo mi to.Kase tiez nezabrali to bol este castejsie hore.Dr. mi povedala ze cca 10 mesacne dieta by malo prespat celu noc ze aby som ho odnaucila od nocneho kojenia.No kazde dieta je ine.
Ako vravi
@andisko moja sesternica sa nevyspala do 2 rokov.
A odstavit od nocneho kojenia to chce len silne nervy a trpezlivost.

haluze
13. sep 2015

11mesacne dieta, ktore celu noc prespi je podla mna vyminocne a je mala sanca ze budes mat to stastie. Uvazovala si nad inou cestou? Ako si ulavit nocne kojenie aby si nebola unavena? Ja mam 2rocnu slecnu a ked je cez den velmi vytazena hrou a nechce jest, tak to dobehava v noci. Niekedy sa chce dojcit aj 3x. Ale nevadi mi to, lebo som si to ulahcila. Postielku bez bocnice mam pri posteli a ked chce mlieko len sa posunie ku mne a napije sa. Nevstavam, neukladam ju spat. V polospanku jej davam pit. Nikoho nebudim tym, ze ju necham plakat od hladu.
Partner by ma asi vyhodil z bytu, ak by som nechala dieta v noci vyplakavat, ked on potrebuje spat, ved chodi do prace.
Spime spolu vsetci 3ja v 3 posteliach bez zabran.
Ked si ustrazim a naje sa cez den, tak v noci spi. Ale tym, ze ju dojcim, mam istotu, ze ked bude v noci hladna, nemusim nikam vstavat pre jedlo. je vzdy poruke.

sorciera24
13. sep 2015

moj sstarsi syn pytal v ncoi cicik aj 6-7krat.....hroro, vydrzala som to do 1 roka, rpesne v roku, som zrusila nocne dojcenie, 2 noci si torsku poplakal, bol pri nom muz a 3tiu noc prespal.....ono v tom veku je to uz o zvyku, halvne ak ma vyvazenu stravu cez den.....teraz mam 10,5 mes. a je to v noci tiez horor, akurat, ze prsnik pyta 1krat,a le vacsinu noci premrnci......od narodenia.....ale som povedala, ze max. do roka dojcim v noci.....uz som poucena....este raz by sa to dalo vydrzat, ze?...ale kazde 2 ci viac hodky....aj jemu potrebuje v noci travit.... takze, bud to 2-3 noci vydrzis a nedas alebo nie....a dobre by bolo, ekby ta partner/manzel podporil a bol tych par noci s dietatom (aby necitilo teba)

mizu89
13. sep 2015

@sorciera24 tak to skusim ked manzel bude mat najblizsie dovolenku 🙂 a som zvedava ci to zaberie 🙂

astonka
13. sep 2015

@martina374 žial ani umele mlieko ti nezaruči aby dieťa prespalo celu noc...

timea7
13. sep 2015

@misiatko87 mýliš sa, moje dieťa prespalo celú noc od štyroch týždňov a bolo len kojené a viem, že je tu takých mamičiek viac. Ale máš pravdu v tom, že ak nie je zvyknuté zaspávať na prsníku, zaspí hneď, no deti, ktoré si z mamičiek urobili cumeľ, je ťažšie odvykať.

martina374
autor
13. sep 2015

Ďakujem Vám všetkým za vaše skúsenosti.

misiatko87
13. sep 2015

@timea7 no veru ja som doslova cumlík nočný lebo cez den sa už nekoji. Ale on ani žiadny cumel nechcel co nam to tiež sťažuje. Keby ma aspoň ten dudel tak sa s ním uspokojí. Ja zas netvrdím ze to platí pre všetky kojenie deti. Aj v mojom okolo je veľa deti kojenych co prespia celu noc. Ja len ze už v tomto veku to nie je od hladu ale o tom ze nevie len samo opäť zaspať

timea7
13. sep 2015

@misiatko87 ak ho už chceš odstaviť, tak nech ho ukladá pár dní manžel. ty pôjdeš spať na hotel, k rodičom, kamarátke. Možno budú stačiť dve, tri noci, tatinko sa vyspí pomenej, tak by som začala asi v piatok, ale aspoň si vyskúša to, čo ty máš už dlho - prerušovaný spánok.

misiatko87
13. sep 2015

@timea7 no presne to mám aj v pláne 😃 po 16 mesiacoch takéhoto spánku už je načase niečo zmeniť. Keď je super noc zobudí sa len 3 krát a taký priemer je 8-9 krát.

timea7
13. sep 2015

@misiatko87 tak to by som riešila už dávno, držím palce!

misiatko87
13. sep 2015

Dakujem čakala som kým vyjdú zuby lebo velmi zle to znášal vždy s vysokými horúčkami

opicaskorica
13. sep 2015

ja som nocne kojenie zatrhla, ked mala moja 10 mesiacov - bolo to obdobie, ked sa zrazu chcela kojit 5x za noc. Tak som si povedala DOST! Take dieta uz musi vydrzat celu noc bez cicania a tiez uz to dokaze pochopit, ze skratka nic nebude, az rano... 2 noci poplakala a odvtedy je pokoj, pekne prespinka celu noc, mala je fresh, mama aj otec su fresh - cela rodina happy 🙂