Ako odstaviť 9 mesačné bábätko od nočného kojenia?
Ahojte viem ze tato tema sa tu uz xy-krat opakovala. No chcem sa opytat a poradit. Mam 9 mesacnu dcerku ktoru stale kojim. Uprimne na jednen strane si poviem "wau je to super davam jej to najlepsie' na druhej strane mam dohryzene bradavky doskrabane prsia a krvou podliate oci od unavy pretoze dcera si zacala robit zo mna nocny cumel. Od malicka normalny odmietala tak som bola rada no teraz je to na nevydrzanie. Cez den ju kojim pred 2x spanim bud zaspi na prse alebo v kociku to je v pohode aj vecer zaspava a potom ju presuniem do postielky. Pospi tak do pol noci a potom je to jeden velky boj. Budi sa aj kazdu hodinu a ked ju "jemne odignorujem" chyti taky detsky amok a zacne ma kusak skrabat a len dudluje na mne. Zavrie oci a netaha. Skusila som ju aj hodinu takto nechat plakat aj manzel ju hladkal no niic krik len cicu a cicu. Tak som si povedala ze asi uz stacilo. Aj tak chcem kojit len do roka kedze na 4 hodiny potom budem chodit do prace raz rano raz poobede. Len neviem ako na to v noci..pride mi to ako nekonecny pribeh a ked vecer zaspi bojim sa zas tej noci. Niekedy si poviem ze som mohla skusat UM od narodenia lebo flasu odmieta. Ved aj ked je kojena bola uz 2x chora. Neukamenujte ma tu prosim za moj vylev.
Vdaka za vase rady. Fakt to potrebujem.

@akronop Ďakujem ti za odpoveď 😉 Áno, dáva to zmysel, čo píšeš.. Možno je z toho zmätený. Nedržím ho za rúčku, keď zaspáva - položím do postieľky a idem z izby preč. On si ešte chvíľu tak “lamentuje”, posťažuje sa a zaspí. Občas začne poplakávať, to ho prídem ukľudniť (pobozkám, pohladkám, chytím za rúčku), Ale akonáhle je kľudný, odchádzam a on si zaspí. vyskúšam zrušiť to jedno nočné kojenie. Ale asi až od pol roka. ešte raz ďakujem 😉