Ako odstaviť skoro 4-ročné dieťa?
Zdravim,
Ma niekto skúsenosti s odstavom skoro 4 rocneho ? Je možný samoodstav uz v takomto veku? Kojenie uz je len na spánok niekedy po zobudeni. Dakjujem za skúsenosti
Skúsenosti nemám, ale obdivujem ťa ja by som to tak dlho nevydržala. Skúsila by som spať v inej izbe, prípadne si otočila prsia obväzom. Povedala mu, že prsia sú choré 😁, ak by si to nedal vysvetliť ináč. A namiesto prsníka ponúkla večer čaj, mliečko z pohára. Nejaký pekný z obľúbenou postavičkou by som mu kúpila. Držím palce.
No snad aj tato by mu mohol vysvetlit, paneboze, ved to uz je velke decko
Asi podobne ako 2-3 ročne. Zrejme bez plaču to nepôjde. Prespáva niekedy niekde bez teba?
Takze treba s tým rátať, byt hlavne sama vnutri v pohode, presvedčená, že to je správne, chceš to ukončiť a je to úplne v poriadku.
Ja som povedala, že ma taký vek, že detičky sa už v takom nedojcia a že mlieko nemám. To majú mamičky pre malé bábätka. Bola smutná, plakala, upokojila som, pomojkala. Omnoho ťažšie to bolo s uspavanie.
Ja som kedysi odstavila 3 rocnu dceru normalnym rozumnym dohovorom. Ze je uz velka. Hned pochopila, ziadne sceny.
povedz mu, ze musis uz setrit mliecko pre noveho surodenca 😋🤣 ...
To uz je v podstate odstavene dieta 😊 uz len vysvetlit,ze teda staci,ze uz ani rano mliecko nebude,ze Ti to je uz neprijemne a tak..a najst nejaky iny ritual ranny 😊 moja 3.5 je tak len na spanie-nie kazdy vecer,a rano ked ide do skolky,to ma na prebratie 😁 ine dni sa len pomojkame a staci jej to
Jaaaj prepac,ja som neprecitala to na spanok 🙈 mne pomohlo ratanie..este pred kojenim oznamit,ze bude mat "cicik" len na chvilku-napr.ratam do 10 a dost...a pri 10 naozaj zobrat,a potom sa len mojkat..niekedy aj sama sa pusti a povie,ze uz dost...ale chce to pevne nervy,obcas si pekne vie postavit hlavu a skusa,ci to myslim vazne 😁
Ja by som mu asi povedala , ze mliecko uz doslo 🤷🏻♀️
Ahoj, môžeš vysvetliť - dohodnúť sa, že od nejakého dňa už nebude, možno od 4.narodenin alebo od nového mesiaca.... Ak sa "nedá vysvetliť", tak klasika, ak by šiel spať s niekým iným/niekam inam. Napr s tatom k starým rodičom. Urobiť si výlet, cez deň môžete byť i spolu a na noc ísť niekam.. týždeň máš i s rezervou.
Dobré je nájsť si potom nejakú náhradu - ideme sa len túliť, môžeš ma držať za ruku pri uspávani a venovať viac pozornosti i počas dňa...
akoze zas odtial potial.
tebe pride normalne kojit 4r dieta? :O
dieta ma uz davno jest normalnu stravu a nie cucat cecok.
vysvetli nomralne, ze mlieko uz nebude je dost velky na normalnmu veceru
Dcéra odstavila 3,5 r. normálne vysvetlila, bolo to bez plaču, pochopil. Nejaký čas ešte na večerné zaspávanie bolo potrebné mojkanie, ale krásne to zvládol.
@bublinka1426 Pobavila si. Jej dieta je vsetko. Ma to len ako uspavaci ritual.
@beata_k ???? ano pri babatkach chapem...
v 4 rokoch? si robis prdel.
@bublinka1426 Tvoja rada, ze take dieta ma jest vsetko pobavila. To dieta to nema ako zdroj jedla.
tak ano, nie zas parky na veceru. nechytaj za slovo ;) . ale kojit 4r dieta je ujete....
chapem ze kazda matka chce naj dietatu ale som zvedava ako taketo bude teraz reagovat na to, ze nebude mat co cmulat...
Poviem normálne, ze mlieko už nebude, a potom len v tom vydržať. Nedať a hotovo, poplače si a pochopí. Je to už veľké dieťa, 4 ročné už skutočne nepotrebuje prsník ako "rituál na spanie"
Vysvetliť. Krstná tak odstavila 3.5 ročného bratranca. Normálne mu dohovorila. Pár dní skúšal, ale nepovolila, tak to nakoniec vzdal.
@bublinka1426 To je uz jej vec. Podla mna to vezme uplne v pohode.
Môj 4 ročný sa včera strašne zabával na fotke kde manželovi vyskočili spomienky ako som honkojila🤣pýtal sa že prečo som to tak robila. A bolo mu to strašne smiešne🙈ja si toto neviem predstaviť. Ale k veci. Je to veľké dieťa ktoré už rozumie všetkému. Malo by stačiť že povieš a bude platiť.
Povedala by som mi ze ta to boli kedze uz je velky.
Pokvapkaj si prsia citrónom a povedz, že mliečko už nie je.Skyslo atď ..len musíš byť ty rozhodnutá, že končíš
Je možný aj samoodstav, ale rovnako tak môže prísť za ďalšie dva roky. Skús sa s dieťaťom normálne dohodnúť a uvidíš ako to bude. My sme v troch rokoch prešli na držanie za ruku, plač bol, ale zas nie väčší ako keď som nedovolila čokoládu pred spaním. A bol možno tri dni.
A mne sa zdalo 2,5 roka vela. Ale mam kamosku ktora neviem ci 5-rocneho dojcila tusim.
Kazdopadne vysvetlit nedat. Vecer ak potrebuje mliecko ponuknut granko alebo proste mlieko v salke.
A namiesto mojkania ak potrebuje prsnik na ritual si najdite ci uz postiskat sa alebo drzanie za rucku ak to potrebuje.
Ahoj, odstavi sa sám. Môj prestal tiež sam od seba. Tie frekvencie dojčenia sa stále skracovali.
Akurát som pozrela na môjho 4 ročného a predstavila si ho s cickou v ústach. Hanba čo i len v škôlke spomenúť, nie to ešte praktizovať
@bublinka1426 čo sa staráš?
Tu sa moc normálnych odpovedí nedočkáš. Ja by som povedala, že mlieko už došlo, alebo skúšala podplatiť nejakou hračkou.
Ja som dojčila moju dcéru 3 roky z jedného dňa na druhý už nechcela sama...a môj syn ma teraz 3 roky a 8 mesiacov a bez mlieka nezaspi (sunar) .
ahoj u nás sa malý odstavil sám prave tesne ako mal 4 roky....prišlo to same, začalo to tak, že si cucol večer a potom sa už iba hral až nakoniec sa iba potulkal a bolo vybavene 🙂 keď si vydržala až doteraz vydrž ešte chvílu, každý má svoj čas

Wow. Máš môj obdiv. Práve som si predstavila môjho 4 ročného na prsu. 😳 Tam už podľa mňa stačí normálne vysvetliť.