Ako prestať dojčiť zo dňa na deň 19-mesačné dieťa?
Ahojte. Prosím rady od mamičiek, ktoré majú skúsenosti s odstavenim dieťaťa zo dňa na deň.
Dnes mi totiž dali termín operácie, ktorá bude o mesiac.
Môj malý je fakt ťažký závislák. Aj keď zje normálnu stravu, musí si prísť cucnut. Bojím sa hlavne uspavania a noci, keďže záplava na cicke a keď sa v noci prebudí, kúsok si cucne a spi ďalej. Keď nie som doma, tak je úplne v pohode, ale hneď jak ma zbadá ma taha na sedačku a dvíha tričko. Skúšala som si ich potrieť octom, ale vôbec mu to nevadilo. Pomohli niekomu tabletky na zastavenie laktacie? Prosím o nejaké rady, tipy, triky ako na to. Rada by som odchádzala do nemocnice s vedomím, že to doma dajú bez problémov 😀
📌
pises, ze ked nie si doma, tak je uplne v pohode, tak co riesis?
Moj bol taky isty. Ja som môjmu povedala ze mliečko sa pokazilo,že je Fuuuj,bleeee,.Skočil mi na to. A keď bol menší tak som bola operovana, no neskončila som s dojčením vtedy. Len som nedojcila 12h po narkóze
A preco ho chces odstavit zo dna na den, ked mas termin operacie o mesiac? Vsak za mesiac sa to da pekne postupne uberat, bez ujmy tvojej (zapaly) aj dietata.
Skúšala som horčicu, ale aj tak chcela. Tak som jej povedala , že mliečko došlo a keď pôjdem do obchodu kúpim. Keď znova pýtala, povedala som, že nemali, že im príde zajtra a takto dookola. Pýtala 3 dní a potom už vôbec.
Nemám skúsenost s takýmto odstavenim ale chodím do práce od jeho roka, vie ze iní ľudia mu prso nedaju tak sa prisposobi situácii, nechá sa uspať inak atď, pri mne len na mlieko myslí. Neboj, zvládnu to, nemajú na výber
Neboj zvladne to. Ja som mala 9mes dieta a brali ma na operaciu rovno z urgentu, takze nebol cas na pripravu a odstavovanie. Muz kupil umele mlieko a dieta to zvladlo, nic tragicke.
mala som toto iste. So sefkou som sa dohodla, ze mi dala 4 celodenky (12 hodinove sluzby) za sebou. Syn ma 4 dni nevidel, v noci spal s manzelom. V robote som si musela mlieko odstriekat, lebo to bola jedna velka katastrofa.
Ked som potom bola na 5 den so synom, bradavky som si prelepila a povedala som synovi, ze mliecko uz nie je. Pomohlo, prestala som kojit, syn mal 2 roky.
Lepšie je odstaviť keď maju 6-9 mesiacov, vtedy ešte takéto cirkusy nerobia. Dvojročné dieťa už má svoje ego a o to horšie je odstaviť. Naviac, dvojročné zavesené na cicku je už aj tak trochu hanba...
Ja mám kopec kolegýň, ktorá dojčia a chodia na služobne cesty. Naposledy tu bola jedna na 2 týždne, s menším dieťaťom ako máš ty, potom došla domov a pokračovala v kojeni. Takže by som to vôbec neriešila
@bam11 no vsak ja chapem. Ale nemusis to robit zo dna na den. Vzdy ked uberies davku, tak ti tvorba o trochu klesne. Odstav najprv den. Napr ze das len rano a doobeda nic. Potom po tyzdni uberies poobede. A po dalsom zas noc. Teda tak som to robila ja, ked mi dosli nervy na rocne dieta, ktore ma chcelo obzuzlavat cely den a nic nejedlo. 🤷♀️ A nic ma nebolelo, ziadne zapaly. Lebo mlieko odchadzalo postupne. Uz kojim len vecer pred spanim a cez vikend idem zrusit aj to.
@bam11 ahoj ja som odstavila zo dňa na deň tiež malého (rok 5 mesiacov) lebo on bol tiež závislák...Nechcela som postupne,lebo by mi to nedalo a dávala mu aj tak...
Večer som si prelepila a povedala že mám bo, že už není... Odsavala som iba na uvoľnenie,aby mi zmizli hrčky, žiadny zápal nič

Takto som to mala ja, keď mala mala 19M musela som na operáciu, dovtedy som cez deň dávala menej ale v noci pýtala stále. Jednoducho som išla a muž to zvládol super, vôbec nepýtala. Dal jej čajík alebo mliečko a bolo. Keď som prišla zo zákroku hľadala ale už som nedala.