icon

Ako prinútiť 4,5-mesačné bábätko piť viac mlieka?

18. máj 2025

Ahojte, môj syn nechce piť. Narodil sa 1.1 s 2800g, teraz ma 5 900g. Dávam mu moje odsate mlieko ale katastrofa… za 24h vypije 500-600ml.

Mal by vypiť 900ml. Skúšala som všetko možné, aj dávať pomenej a častejšie, kŕmiť v noci, one fľašky. Stále vymysla. On akoby vôbec nebol hladný. Mám známe , kt. majú bábätka v takom istom mesiaci a tie vypijú 150 ml za 5 minút.
Ja keď chcem aby vypil aspoň 50ml, musím hodinu po byte chodiť. Ide ma už poraziť …

lucia13022023
18. máj 2025

Moje dieťa má 2r a v živote nevypil 150ml. A ako 5m pil max 90ml..pokiaľ prosperuje nevidím problém.

ella1234
18. máj 2025

Ma tolko vypit lebo tabulka povedala? A ty si nakladas rovnaku porciu ako tvoj muz?alebo si vazis kolko zjes na obed?
Pribera priemerne 700g za mesiac…co viac chces?

jaskolka
18. máj 2025

Deti nie sú všetky rovnaké,tie tabuľky sú orientačné, nemusí vypiť nutne toľko mlieka, koľko je podľa tabuľky "normálne" .Podstatne je,aby prospievalo. Tvoje normálne priberá, tak čo riešiš? Vykašli sa na presné tabuľky aj na to,ako pijú a priberajú deti z okolia, neporovnávaj a riad sa svojim dieťaťom.

mimuska328
18. máj 2025

Sleduješ aké ocikane plienky ma?

andrea2323
18. máj 2025
@ella1234

Ma tolko vypit lebo tabulka povedala? A ty si nakladas rovnaku porciu ako tvoj muz?alebo si vazis kolko zjes na obed?
Pribera priemerne 700g za mesiac…co viac chces?

@ella1234 700g za mesiac je krásne číslo, neviem čo viac by mamina chcela 🙂

terezkaarthuramax
18. máj 2025

Preco deti ci hocikoho ineho do niecoho nutit? A tiez neporovnavaj. Tvoje dieta je take a ine take..

terezkaarthuramax
18. máj 2025
@jaskolka

Deti nie sú všetky rovnaké,tie tabuľky sú orientačné, nemusí vypiť nutne toľko mlieka, koľko je podľa tabuľky "normálne" .Podstatne je,aby prospievalo. Tvoje normálne priberá, tak čo riešiš? Vykašli sa na presné tabuľky aj na to,ako pijú a priberajú deti z okolia, neporovnávaj a riad sa svojim dieťaťom.

@jaskolka presne moja reč

maryetta
18. máj 2025

Jeden zo zakladnych bodov materstva je-neporovnavat. Ani surodenci nepapaju rovnako. Nieto "cudzie" deti.
O tyzden to moze byt inac. A buces pisat preco papa tak vela.

ella1234
18. máj 2025
@andrea2323

@ella1234 700g za mesiac je krásne číslo, neviem čo viac by mamina chcela 🙂

@andrea2323 asi chce mat takeho maleho pampusila 😁
@autorka neber to v zlom ale cim skor si uvedomis ze dieta nie je tabulka tym lepsie, lebo este je vela “tabulkovych” veci ktore ta mozu casom stresovat ohladom vyvoja dietata.

coccinellaseptapunktata
18. máj 2025

Ak pije iba materské mlieko, tak jeho množstvo sa s vekom dieťaťa nemení. Priemerne bábätko aj pol ročné dieťa vypije cca 600ml mlieka za 24 hodín. Materské mlieko sa mení kvalitou, netreba ho viac. Nedá sa to porovnať s UM.

bolarazjedna
18. máj 2025

Pôrodnú váhu ma zdvojnadobenu, ak sa vyvíja dobre, ma mokré plienky, tak prosím nerieš, koľko vypije. Ani kojene ženy netušia, koľko ich dieťa vypije denne. Hlavne ze prospieva.
Ja som bola tiež upnuta na to v prvých mesiacoch, koľko mi dieťa vypije, keďže zo začiatku bol problém s prisávanim, takže ja som ho potom vyše mesiaca vážila pred a po každom kojeni. Je to na blaznenie. Vo vlastnom záujme to nesleduj. Zmieri sa s tým, že vypije, koľko mu chutí. Aj neskôr bude celá situácii, že nebude robiť veci podľa tvojej predstavy (napr po 3 lyžičkach jedla ti povie dosť, aj jed sa na hlavu postavíš).

stvura
19. máj 2025

moje tri deti boli ako male vsetky utlucke, najstarsi mal ledva zdvojnasobenu vahu v pol roku....(podobnu ako tvoje dieta inac)...ja by som sa nad tymto (po skusenostiach, lebo ti deti o ktorych pisem maju 13,14 a 16r) uz vobec nezamyslala...proste kolko vypije, tolko vypije...okrem toho ako 4,5mesacnemu mu mozes davat uz i tuhu stravu, takze ak sa najde normalne, pije vodu alebo caj sa nic nedeje. Hlavne klud, on tu nervozitu citi z teba a mozno preto "strajkuje"

zenazaba
19. máj 2025

A co hovori pediater? Dieta azda zle pribera alebo psychomotoricky strada? Je spave, malatne?

barju
25. máj 2025

Vôbec neváži malo nás sa narodil 3.1. s váhou 4kila a teraz váži 6300 plne kojeny. Doktorka hovorí že dobre prosperuje. Ale keď viac nepýta, nie je hladný, neprekrmuj ho. Ja som nikdy nesledovala koľko malý vypije, aby som nevažila a dobre je.