icon

Ako sa vyrovnať s predčasným ukončením dojčenia?

25. jún 2025

Ahojte, syn bol výhradne dojceny do 5,5m, potom bol vzdy nervózny, zistili sme že od hladu a tak sme začali dokrmovat UM. Najprv to bolo 1x denne, neskôr 2x a posledne 2 týždne (teraz syn ma necelých 8 mesiacov) už mi odmieta prsník cez deň a ma len UM. Este v noci som sa snažila kojiť ale túto noc ani kvapka mlieka, prsia už sa mi nenalievaju a vlastne ani syn túto noc nechcel papať, keď sa zobudil tak sa ukludnil cumlom a tym že som ho držala za ruku. Na jednej strane som rada že začal lepšie spávať keďže predtym sa budil aj kazdu hodinu dve, taktiež mám väčšiu voľnosť keď nekojim, môžem nechat syna na manžela alebo svokrovcov a mať chvíľku casu pre seba. Na druhej strane je mi strasne smutno že to prišlo tak skoro a rozmyslala som aj nad tym ci sa da dojčenie este nejako zachrániť.
Tie čo ste prestali dojčiť do roka ako ste to znášali? Skúšali ste aj obnoviť dojčenie, ak ano podarilo sa vám?
Dakujem za kazdu jednu adekvátnu odpoved

lenka098123
25. jún 2025

Prestala som kojiť po 5 týždňoch od pôrodu a uľavilo sa mne aj malej. Puto medzi matkou a dieťaťom sa dá vybudovať aj inak ako kojením.

really8
25. jún 2025

Skoro? Odislo mi mlieko po 600nedeli. Na jednej strane som revala furt ze mi to nejde na druhej prisla strasna ulava. Kojit by som urcite chcela ale takto je to toez super.

saxana000
25. jún 2025

Prvu som kojila rok a pol druhu asi tak ako ty. Bola nervozna odtahovala sa kojenie by trvalo aj hodinu to sa pri starsej nedalo bolo treba riesit aj xomacnost aj ulohy pisat potom bola zase rychlo hladna budila sa...zacala som teda dokrmovat. svoje mlieko som este par tyzdnov odsavala az kym sa uplne nestratilo a postupne sme presli uplne na UM.mozno keby som zabojovala este by som to potiahla ale toto bola.jefnoduchsia cesta.Ano chvilku mi to aj chybalo ale normalne som to prijala.spokojne babetko je priorita zrazu som si mohla odbehnut kedykolvek kamkolvek nebola som otrokom kojenia ako pri strasej. teraz uz som aj spokojna..mala je zdrava sikovna a spokojna.

zobaka
25. jún 2025

to si este dobre vydrzala, ja som kojila necele tri mesiace, tiez ulava vzajomna pri prechode na umele mlieko, neplakal hladom, prespal celu noc, vacsia pohoda

minenkaa
25. jún 2025

A prečo chces decku nasilu ponúkať prsník,keď už nechce

colsami
25. jún 2025

Prveho som kojila 6 mesiacov a vobec mi nic nebolo luto a s nicim som sa nevyrovnavala. Tak prislo, tak bolo treba. A vyplyvalo z toho nakoniec aj vela pozitiv.
Niektore veci fakt netreba zbytocne prezivat. Neviem preco by som sa tym mala trapit a taketo nieco nasilu tlacit...

jvasenka
25. jún 2025

ja som kojila iba 3 mes bohužiaľ a to sme aj skúšali cez cievku dokrmovat, veľa spánku, jedla, hroznových štiav a vitamínov doplnkov na laktaciu a neviem co všetko možné. skúsiť ok ale už tak to hrotit už nie. proste babo bolo napapane, predsa aj my sme si viac pospali a celkovo sa dalo aj nieco plánovať nie ako pri kojení.. takže hľadaj pozitíva a zmier sa s tým ako to je