icon

Ako sa zmieriť s tým, že nám asi nevyšlo dojčenie?

eevicka83
27. dec 2013

baby prosim poradte ako sa s tym zmierit?? velmi som chcela aby bola dcera dojcena a vyzera to tak ze to nevyslo ☹

prvy mesiac bol krasny ukazkovy... papala ja som jej davala prsnik na poziadanie hocikedy.. spime spolu v posteli, nosime sa v satke, nechavala som ju aj telo na telo, nepouzivali sme ani cumlik a flasu uz vobec nie a napriek tomu mi v druhom mesiaci po tom ako dostala sopliky prestala papat... prisala sa a netahala... a takto vydrzala aj cely den, musela som dokrmovat alternativne po cievke, po prste s cievkou, lyzickou a pod.. ale postupne nechcela ked bola cievka na prsniku, po prste tiez a s lyzickou jej to zabieha a place a to ju velmi lutujem. tak som zacala flasu lebo u nas uz hrozilo ze sa dehydruje... stale jej ponukam prsnik ale vacsinou netaha a dnes uz prvy krat vypila ,MM z flasky... tak som plakala... ale neda sa mi dokrmovat alternativne, lezat v posteli telo na telo a podobne veci pretoze mam dve starsie deti a vobec sa im neviem venovat a to sa neda zvladat aj oni ma potrebuju... toto uz trva tri tyzdne a vsetci sme z toho uz hotovi.. casto ked ide na prsnik tak place a nechce sa prisat.. je mi hrozne a velmi sa bojim ze nedojcene deti nemaju taky krasny vztah s mamou ako dojcene... ten krasny pocit ked sa dieta ukludni na prsniku jej neviem ako nahradim.. bude mi to hrozne chybat a neviem ako si bez dojcenia vybudovat taky blizky vztah s nou.. je mi hrozne..

prosim piste mamicky ktore chcu poradit nie mamicky ktorym vadi ako som to napisala a chcu kritizovat.

Strana
z6
eevicka83
autor
28. jan 2014

@matulinuska dakujem.. no u nas je to presne to iste a vobec neviem preco ten prsnik odmieta.. mlieko mi ide... ale ona netaha.. teraz je to uz pokazene vsetkymi moznymi dokrmovacimi sposobmi ale ked zacala odmietat nemala ani cumlik.. je to hrozne..stale jej ponukam ale nenapapa sa poriadne.. a z flase odmieta pit tiez... tak odsavam moje mlieko ponukam v polospanku prsnik a ked nic tak dam flasu a ked nic tak cakam kedy si zacne pytat a to teda trvaaaa a potom vypije 30ml 40ml... no ja viem zemoze byt maznacik aj bez dojcenia ale s dojcenim je vsetko krajsie a jednoduchsie.. aspon raz som chcela zazit bezproblemove dojcenie... ☹

matulinuska
28. jan 2014

@eevicka83 uplne ta chapem,ale ak by ste sa mali trapit cela rodina a hlavne babatko preco to silit? Ja som sa nedokazala na malu pozerat ked bola uplakana a hladna a ja som s tym bohuzial nedokazala nic robit. Mlieka som mala dost,prsniky naliate az z nich tieklo no dcera ne a ne sa prisat. Skusali sme aj navstevu laktacnej poradkyne no jej rady by nepomohli asi nikomu ale mam aspon ten pocit ze som urobila pre dceru co sa dalo co sa tyka dojcenia. U nas bolo mozno viacej faktorov preco to nevyslo ako napr. to ze v porodnici mi malu prvy krat prilozili az po nejakych 5-6 hodinach bez nejakej pomoci laktacnej poradkyne a tiez zanedbalo v porodnici spravne prikladanie a pod. Ale to je uz o inom. Ak mas podporu partnera alebo kohokolvek ineho tak skusaj dalej,hlavne to nevzdavaj. Mne partner hovoril aka som neschopna nakrmit si vlastne dieta a ze kvoly mne je hladne a place a ine veci,mozno aj preto ze som bola tak zrutena z toho sa nedarilo. Citala som vela prispevkov na blogoch a inych strankach co sa tyka dojcenia a zakladom je vyrovnana a spokojna maminka ;)... Skusajte a ked to nepojde tak budete papkat UM. Vela deticiek to papaa a su tu zive a zdrave. Vsetky sme si poplakali,presli tazkym obdobim no mame krasne a zdrave deticky 🙂...

eevicka83
autor
29. jan 2014

@matulinuska ja viem ved ja skusam a skusam a odsavam a davam jej to pit ale ona nechce ani z flase pit... vcera mi po 4hodinach vypila 20ml a z toho este 5ml vygrcla... potom prespala takmer celu noc iba raz som ju kojila ale to bolo len cuckanie nie papanie a potom rano o 8.00 zjedla 40ml.. katastrofa..

nanku
29. jan 2014

@eevicka83 prepac, ze necitam vsetky odpovede ale nestiham. skusala si laktacnu poradkynu? nechcem tu nikoho urazat ... ale nazory dievcat z mk by mi nestacili. poznam dieta ... ktore sa prisalo v 7 mesiacoch 🙂

aliza
29. jan 2014

@eevicka83 ja by som asi skusila kupit nejake hypoalergenne UM a par dni davala len to, nemiesala to s prsnikom, ani s odstriekanym mliekom. Ak mozem poradit, kup si flasku od Dr.Brown, tie su vyborne, moj syn naprikald nechcel pit z avent alebo tommee tippee. A uvidis, ci bude nejaka zmena. Musis skusat, nic ine ti nezostava. Papa ti strasne malinko, to nie je dobre 😒 . Chcelo by to poriadne gastro vysetrenie.

eevicka83
autor
29. jan 2014

@aliza aj ja to hovorim ze by to chcelo gastro vysetrenie ale dr. sa tvari ze jej nic nie je iba je taka.. no dakujem pekne nech ju skusi chovat on...to trapenie co doma mame...

eevicka83
autor
29. jan 2014

@nanku wauuu v 7. mesiacoch a potom aj papalo z prsnika viackrat ci iba raz sa to podarilo?? lebo ja stale dufam ze keby sa aspon neodstavila od prsnika.. ked jej zacnem davat prikrmy a nieco uz aj spapa tak by som vysadila flasku s mliekom a davala len prsnik v spanku ale uz by som to nemusela davat tak casto... tym padom by sa dalo striehnut aj na to kedy sa prebudza a dat prsnik.. len ci to dovtedy vydrzime kombinovat... teda ja vydrzim ale ci mala to veru neviem ☹ no teraz to velmi inak riesit neviem lebo ked netaha z prsnika tak ju musim dokrmit a lyzickou jej to vsade tecie a je mi jej luto ze sa nemoze tak pekne napapat.. z flasky nechce sice tiez ale ked potiahne aspon jej to netecie a nedrhne sa stym...

eevicka83
autor
29. jan 2014

@aliza idem pozriet tu flasu dr. brown..v com je dobra?

aliza
29. jan 2014

@eevicka83 kopirujem:
Dojčenská fľaša sklenená Dr.Brown´s redukuje výskyt koliky, grganie, zvracanie a nadúvanie vďaka redukovanému negatívnemu tlaku a vzniku vzduchových bublín
Pomáha zachovávať vitamíny C, A, E a tuky vďaka preukázane nižšej oxidácii
Nedochádza k tvorbe vákua - Kŕmenie je podobné ako pri dojčení

nanku
30. jan 2014

@eevicka83 ano bola normalne kojena do vyse roka. volala si laktacnej? a skusila si jej priamo do pusinky odstriekavat? ja som to tak robila ... ked maly nechcel tahat. a ako dlho by vydrzala, ze flasu jej vobec nedat? kolko by vydrzala o hlade? ja ked som sa zatala, ze maly flasu uz aj v noci nedostane, ked som z flase prechadzala na cicik ... tak 3 noci vobec nejedol a potom pomalicky sa to zlepsovalo ... a ver mi bolo to tazke, ale to mal iba mesiac

eevicka83
autor
30. jan 2014

@nanku no ona vydrzi bez jedla.. pred par tyzdnami som ju nechala vyhladoviet lebo som myslela ze ked vyhladne bude papat a ona namiesto toho zacala byt spava, bez energie vobec sme ju nevedeli zobudit..ale to bola ja mensia..no uz to radsej skusat nejdem... takto odsavam, striehnem kedy sa budi a vtedy jej ponukam prsnik a ked sa mi to nepodari tak ju dokrmujem flasou ktoru tiez nechce ale viac ju viem z nej nieco donutit potiahnut ako z prsnika.. predtym som chovala lyzickou ale to bolo hroznejsie ako riskovat ze mi prejde na flasu.. drhla sa s tym nechcela a plakala... nebudem ju tak trapit... ked nezoberie prsnik dostane flasu nechce ju tak jej aspon 30ml takto natlacim..je to strasne narocne hlavne ked este medzi to musim odsavat a starat sa o dalsie dve deti ale tak skusim este vydrzat..mozno sa to zmeni mozno nie... do pusy som jej striekala stale ked nechcela prsnik chytit ale nepomahalo.. ona velakrat zobrala prsnik ale ked zacitila ze jej ide mlieko vyplula...ked som ju chovala cez cievku ze som jej dala prst do ust a cievku tak tahala iba kym nezacitila ze jej ide mlieko z toho... ona proste myslim ze nechce jest... to sa ti skor dalo ked malo babo len mesiac u mna je to vsetko uz horsie mala vnima a nechcem aby som ju nejak trapila..

nanku
30. jan 2014

@eevicka83 a ako dlho to trva? kedy prestala chciet cicik? stale si mi nenapisala ... ci si volala laktacnej, su fakt odbornicky a mne naozaj laktacna pomohla. napriek tomu, ze som bola dlhorocna dojka 🙂 sa stalo, ze sa marodil maly a buuum ... nechcel cicikovat a ani z flase pit. trvalo mi aj 30 min. pokial vypil 50-60 ml a to som mu aj dudlik stlacala, aby mu to islo lepsie, aby aspon nieco vypil. budila som ho priblizne kazde 3 hodiny cez den a aj v noci. natrapila som sa ale stalo to za to ... a az teraz si vazim monent prisatia sa ... je to jedna z nuzasnejsich momentov

eevicka83
autor
30. jan 2014

@nanku ale tebe maly nechcel na zaciatku a to je ovela lepsia situacia... laktacna u mna bola niekolkokrat.. ale asi pred 1,5 mesiacom .. stale som jej hovorila ze sa mi nepaci ze mala papa pekne par dni a potom par dni velmi malo.. ona ze je to o.k. ze prisata je krasne a ze to nic nie je ze ona sa rozpapa.. v podstate vtedy som aj ja dufala ze ano.. ale potom to islo dole vodou a ked som laktacnej pisala nech pride opat uz sa neozvala.. a to mi nepadlo dobre lebo vzdy som jej zaplatila za navstevu hodina 10 eur... takze keby mala prist aj neviem kolko krat za hodinu zarobit 10eur nie je malo.. a ja som uz vtedy vedela ze musi byt nejaky problem..

ty si mala s malym problem asi len prvy mesiac vsak? prsnik prestala chciet asi pred 7 tyzdnami.. uz je to dlho..

nanku
30. jan 2014

no moj maly sa narodil s diagnozou DS ... nechcel tahat ani z prsnika ani z flase ... teraz sa tak nadherne prisaje 🙂 este som kupila aj vahu a po kazdom kojeni som ho zo zaciatku aj vazila, ze kolko potiahol. a co keby si zavolala tej predsednicke V. Cervenej z Mamily nech ti nejaku dobru doporuci ... este to nevzdavaj ... tvoja sa zas prisat vie len ... len ... potvorka krpata jej to mliecko asi nechuti ... asi bude modelka 😉 a kolko pribrala za mesiac?

eevicka83
autor
4. feb 2014

@nanku maly ti ako dlho nechcel tahat ani z prsnika ani z flase? mozno si to uz pisala ale som uz tak domylena co vsetko odpisujem a neviem uz ani koho sa co pytam.. kedy sa ti zacal pekne prisavat? pouzivali ste flasu aj teda? mne by mala papala z prsnika ale len v spanku ale ma stve ta tvorba mlieka...stale o nicom ..jeden den dobre druhy zle... taka skoda to je lebo v spanku sa vie dobre napapat niekedy len potrebujem aby bolo viac mliecka lebo sa jej dobre taha vtedy... tej laktacnej som volala a velmi mi nevedela poradit lebo ked som jej to cele povedala ako nechce a ako pije a ze mam dve dalsie deti tak aj ona povedala ze dolezite je ze jej davam MM a mam skusat stale prsnik.. a dokrmovat.. lyzickou uz nestiham neda sa to zvladat to by som musela cele dni sediet doma co som doteraz aj sedela ale uz sa to neda..muz nemoze robit vsetko okolo deti starsich sam...tak potom som vlastne ostala na tom ze ponukam prsnik v polospanku a flasu ked nam to nevyjde...

eevicka83
autor
4. feb 2014

@nanku za mesiac pribrala okolo 350 g ale dolezity bude teraz tento mesiac lebo za 8 dni teraz nepribrala nic.. zajtra idem naprevazenie po dvoch tyzdnoch. tak uvidime napisem sem.

nanku
4. feb 2014

@eevicka83 napisala som ti do ip

soniadody21
19. júl 2019

@eevicka83 ako to cele dopadlo ak ste este aktivna tu ?
Ja sa presne tohto bojim ze nebudem mat cim utisit a polaskat. Ale viem ze je to iba v mojej hlave. Starsiu dceru som kojila do 2 rokov a teraz mam syna a uz od zaciatku sme na klobucikoch. V noci sa pekne prisaje no pocas dna si ich stale vypyta lebo sa odtahuje a trha a ked nasadim zas pekne taha. Dokrmovala som svojim mm z flase co je tiez nie velmi super pre dlhodobe dojcenie. A presne ako pisete neplace od hladu miekedy menej zje a je v pohode. Tak proste ja do neho iba tlacim. Co je aj casovo náročné a obmedzujuce pre starsiu. Ale zaujima ma ako sa to po rokov vyvinulo kedze som si to tu citala a ci nakoniec nebol v niecom problem ako len v tom ze je proste taka 🙂 vdaka

ankare
19. júl 2019

Si úžasná maminka! ❤️

Strana
z6