Ako si udržať mliečko?
Ahojte mamičky, prosím Vás viete mi niektorá poradiť ako si mám udržať mliečko? Kojím zatiaľ 8 mesiacov, ale už mi končí, napr....večer ked sa mi malinká zobudí na 2. kojenie, už jej nemám čo dať. Dosť ma to trápi...:(((Viem, že kojenie nie je na stálo, ale ešte by som to chcela nejak potiahnúť. Doktorka mi dala aj homeo na mliečko, pijem veeeeeeeeeela vinei..........Máte nejaké skúsenosti, čo Vám pomohlo? Ďakujem za každú radu. Dúfam, že to tu ešte nie je,lebo všade som čítala len o odstavovaní a nie udržaní, ak je ospravedlňujem sa mamičkám,ktorým to vadí. Pekný deň.
@deniskaaaa Ahoj. Kojím už 16 mesiacov dvojičky a preskakali sme si niekoľko kríz. Treba si uvedomiť, že všetko čo zješ a vypiješ prechádza do mlieka. Neviem kto ti poradil vineu, ale skús si prečítať zloženie. Možno to malej nechutí, prestava ťahať, tvorí sa menej mlieka........malé deti sú veľmi citlivé na tie šity čo my dospelí jeme.V prvom rade treba veeeeeeeeeľmi chcieť, všetko je v hlave. Tak hovoria odborníci. Ale niekedy hlava chce ale telo nie. Mne pomohli homeo, čaj zo senovky gréckej, anízu, feniklu, a neskôr žihľava. Asi tak 2l denne. Okrem iných tekutín (čistá voda). A zahodiť stres a oddýchnuť si 🙂). A keď ani to nepomôže, nič si z toho nerob. Dávaš malinkej všetko čo môžeš a robíš pre ňu tááák veeeeeľa.
Držím palce a prajem veľa zdravíčka.
@deniskaaaa jedine co ti mozem poradit je verit si ze je to len prechodne obdobie a mliecko budes mat ja som predposlednu dceru kojila 2,5roka a mala som 3x zapal a aj 2x laktacnu krizu castejsie som prikladala aj pocas dna a ono sa to potom rozprudilo hlavne nezufaj aj keby sa ti to nepodarilo ten zaklad si jej dala 😉
@poisonblu Pomalyčky bude pýtať niečo na prikrmovanie, chlapci sú hladoši, od 5 mesiaca smieš dať troška detskej výživy od 4 mesiacov, marhulka alebo jablko, a aj cez sytko zliaty vývar polievočku do fľaše, najskôr raz denne miesto obeda a potom od pol roka dva krát denne niečo iné ako mliečko, a čajík, fenikolovy alebo malinovy od smädu, stačí 100ml denne ak je plne kojeny
zacal sa mi plnit viac jeden prsnik ako druhy....Poradte,nech sa to plni rovnako....davam z oboch rovnako tak neviem preco je to tak...ci to po tych liekoch(senovka,domperidon) neviem...pri kojeni striedam prsia...
@koralovka @poisonblu do pol roka nepotrebuje nic len mlieko. A ak chces aby papal zeleninu tak rozhodne zacni tym. Ziadna vyziva ale domaca strava. Najprv mrkva alebo zemiaky vo vode bez soli mixovat po tyzdni pridaj dalsi druh zeleniny na obed. Maso az ked papa zeleninu. Vyvar bez zeleniny a masa je len voda. To je zbytocne.
@1karuska moja neznasala lavy prsnik tak az tam odislo mlieko. Vyse 2rokov kojim len z praveho.
Skus castejsie ponukat ten slabsi.
@koralovka ano,maly ma potvrdeny reflux a von chodime velmi casto,len musime hodky pockat kym odgrga a odgrcka,niekedy je to s tym grckanim lepsie niekedy trosku horsie,ale nemozem ho zababusit do kocika skor ako je to vsetko prec lebo potom zacne plackat a letime hned domov. Uz sa tesim ked bude v sportovom,to ho len zdvihnem a je pokoj 🙂 ja iba kojim,zatial nic okrem cajika nedavam,aj to len niekedy
@zuzkat1 ale zatazuje 🙂 inak by kojene deticky nemali bolesti bruska a reflux,ktory my mame potvrdeny 🙂 lekarka mi povedala ze nie je vzdy dobre kojit na poziadanie lebo deticky niekedy chcu byt prisate prave koli tomu ze si posunu mliecko nizsie a pohnu sa vetry ale vznika zas zacarovany kruh...zas tazobka atd...a je to pravda,ja by som velmi rada prulozila ale viem ze by to nepomohlo 🙂
@tatianka79 Chvalabohu ze to neni moja dr. Kojene deti mozu mat reflux. To je jasne. Aj moja mala mierny. Ale kojila som na poziadanie ako mi odporucikb dr. Akurat kazala vyvysenu polohu a dostala na prdiky kvapky. Neviem si predstavit nekojit na poziadanie tak male dieta.ved musi byt hladne...
@tatianka79 suhlasim...maleho tiez ked boli brusko, tak place a ukludni ho len cajik alebo mliecko...ja kojim kazde tri hodky, v noci dva krat...a radsej dam cajik ked pyta mimo tych troch hodin, lebo na svoj vek vazi dost a mne stale vela peibera...za mesiac pribral kilo a to by uz mal priberat len po 100g tyzdenne...
A inak moj maly grcka tiez, takmer po kazdom jedlem cez den, v noci menej...myslim, ze sa prejeda, aj dr. mi to povedala..v noci pije menej, lebo zaspi pri tom, ale cez den je to horsie..uz chcem prejst na 4 hodinove prestavky medzi kojeniami
@tatianka79 A ten Gastrotuss mu davaš?Nám pomohol
urcite treba castejsie prikladat, ja si osobne myslim, ze to je len take prechodne obdobie a mliecko sa vrati, ja kojim 15mesacneho synceka, kt. nechce papat .. takze aj teraz (momentalne ma 13,5kg) mame dni ked nespapa absolune nic a je len na mojom mliecku..takze si asi vies predstavit kolko ho musim vyrobit .. ak mas zaujem o detailnejsie "finty" tak saj vediet
@poisonblu väčšinou takéto "násilnosti" / neviem to nejako inak povedať/ voči požiadavkam bábätka /neprikladanie na požiadanie, nemožnosť bábätku upokojiť sa na prsníku, ponúkanie iných tekutín.../vedie k dojčeneckému štrajku a tým pádom potom budeš riešiť problém a niekedy sa to už napraviť nedá. A potom to vedie k odstaveniu zo strany bábätka príliš skoro. Teda neviem ale, ako dlho chceš kojiť...
ahoj, ja som kojila starsiu dcerku dva roky a dvojicky az tri roky, pila som veeela viney a Lucky, mliecne vyrobky, a kazdu krizu sme prekonali castym prikladanim- bolo to narocne hlavne pri dvojickach, ale stalo to za to 🙂 mimochodom kazde malo svoj prsnik a kazde svoje potreby, striedala som ich len prvy rok...no ak sa Ti aj nepodari dalej kojit, hlavne nemaj ziadne vycitky, urcite davas babu vsetko co je v Tvojich silach, no niekedy sa to ani nam matkam bohuzial nepodari ovplyvnit...kazdopadne drzim palce 🙂
@luba41 nemyslim si, ze je to nasilnost...presla som od kojenia kazdu hodinu, cez kazde dve..potom mi za 3 tyzdne pribral 1250 g, tak myslim, ze kojit kazde tri hodiny je ok...nemame s nicim problem, bol zo zaciatku aj dokrmovany flasou a nic to nesposobilo...a kojit chcem do 1 roka, mozno do 1,5 ak sa podari....ma skoro 5 mesiacov
@poisonblu no lenže teraz prichádza do takého veku, že začne "premýšľať" ... Okolo 8 mesiaca sa veľa detičiek "samo" odstavilo od kojenia, ale keby si sa tej maminy opýtala, tak by nakoniec priznala nejaký ten prešľap / síce myslela to s bábom v dobrom, ale sa jej to nevyplatilo. / a fakt to tu mám odsledované... napr.pitie inej tekutiny z fľaše s cumlíkom, ponúkanie cumlíka, ked bolo nervozne namiesto aby ukludnila na prsníku. Bábo odmietalo príkrmy, tak jej skvelá MUDr. poradila, že nech nenakojí miesto jedla, ale až za pol hodinu, že nech si malá zapamätá, že má jesť...alebo násilné odstavovanie v noci od kojenia... nehovorím, že to platí na 100%, ale v drvivej väčšine prípadov ano... 😒
@deniskaaaa Ja som uspesne kojila 24 mesiacov a kojila by som aj dalej, ale musela som prestat koli mojim zdravotnym problemom. Hlavne bud v klude !!!! Nestresuj sa, svoju ulohu si splnila / najdolezitejsie su prvych 6 mesiacov/. To si zvladla. Urcite by som nevyhadzovala peniaze za tie tobolky - kamoska ich brala v jednom kuse - kopec penazi + nervov a o mliecko aj tak prisla. Ja som si maximalne kupovala tie cajiky pre dojciace maminy. Podla mna je najdolezitejsia psychika a caste prikladanie - nesmies mat take velke prestavky ako si pisala! Kojenie je o hormonoch ! Ked budes mat malo prolaktinu - strati sa Ti mliecko. Ja som si vzdy hovorila, ze no co narobim, ked budem mat malo mliecka??? No nic, kupim v prvej lekarni nejake umele.....a nestresovala som sa ani trosku - nikdy !!!!
@luba41 ja ho na prsniku ukludnujem, ale iba ked velmi place..nemozem mu nukat stale prsnik, kedze si aj potiahne a potom grcka...reflux nemame potvrdeny, dr. tvrdi, ze je pahltny, preto grcka...keby mu casto davam prsnik, tak by len priberal a grcal....ak prestanem kojit, tak sa z toho nezblaznim, ja som kojenie chcela nechat uz v prvom mesiaci, lebo kvoli zltacke bol spavy a casto pytal jest a mna to hrozne unavovalo, ale nevzdala som to a pekne kojim....osobne si mysli, ze to netreba moc riesit a kojit dokedy sa bude dat
@koralovka spí vedľa mňa, ale v posieľke. mám ho ale hneď vedľa takže presne ako píšeš, len ho priložím a potom sa snažíme spať. problém je, že keď už vstanem, nezaspím okamžite aj keď som úplne vyčerpaná. aj ten spánok je taký sekaný tým vstávaním, že je toho dosť. ale snažíme sa to zvládnuť. teraz mám opäť zápal. teploty, lieky, bolesti. možno práve z týchto zážitkov zastávam názor kojiť, ale nie za každú cenu.
možno keby som nemala tak často zápaly, tak by mi to až tak nevadilo. ☹
@deniskaaaa nečítala som celú diskusiu, takže možno Ti to už nejaká mamča napísala ;) Mne pri ubúdaní mliečka zatiaľ zaberá pivo 😀 -absolútne mi nechutí, ale pomáha 🙂 (pijem nealko 😉 ) a caro "káva" a ešte plávanie- to je paráda po šantení v bazéne som mala mliečka, že by sa napapali ešte traja ďalší hladoši 😅

ja kojim uz 4 a pol mesiaca, mne strasne pomahal konzervovany ananas, denne som zjedla aj celu konzervu aj teda vela ludom sa po nom spustilo mliecko co som im to poradila, teraz len vela tekutin pijem hlavne vineu a polievky. a jednu hlavnu vec ti poradim aby si nekojila s tym ze stale myslis na to ze mas malo mliecka. dost spravy aj psychika. a ked raz ti neni dane ze budes kojit dlhsie ako 8 mesiacov tak s tym nespravis nic. zaklad si babatku dala, tak si myslim ze uz nic take hrozne by na tom nebolo keby si aj prestala