Ako úspešne prestať s dojčením trojročného dieťaťa?
Ahojte,už rok sa pokúšam prestat kojit syna.
Vyskúšala som všetko,dohovárala mu že je pokazené,zalepila som,mastila zo všetkým a nič.Vzdy sa vynašiel a keď nie je schopný plakať 3-4h kým mu nedám.Som zúfalá má 3 roky.
Ďakujem za každú radu
Musí sa zbaviť závislosti, nedať a vydržať, musíš mať pevnú vôľu a trpezlivosť
Nechaj syna doma s otcom, choď na 2-3 dni preč
Musí sa zbaviť závislosti, nedať a vydržať, musíš mať pevnú vôľu a trpezlivosť
Nechaj syna doma s otcom, choď na 2-3 dni preč
@patka06 oni chodia preč skoro každy víkend no keď dojdu tak hneď mali beží za prsom,keď mu nedám vrieskať jak pavian...čo by mi až tak nevadilo ale v noci vie vrieskať aj 3h keď mu nedám a to sa už bojím že susedia zavolajú policiju alebo niečo...
@patka06 oni chodia preč skoro každy víkend no keď dojdu tak hneď mali beží za prsom,keď mu nedám vrieskať jak pavian...čo by mi až tak nevadilo ale v noci vie vrieskať aj 3h keď mu nedám a to sa už bojím že susedia zavolajú policiju alebo niečo...
@jarulienka121 no tak ho koj kludne aj do 18tky 🤣 neviem aku radu tu ocakavas…
@jarulienka121 čiže, keď nie si s nimi, je v pohode?
Tak skús aj doma spať inde, kým si odvykne, tu nie je iná možnosť len vydržať.
Len vydrzat. Ak sa ti v 13 hodi o zem a bude vrieskat, ze chce novy iphone, co urobis?
😂😂😂 vrieska tak mu dám. tak mladý našiel kľúč k úspechu to bude radosť-čokoľvek bude chcieť stačí vytrvalo vrieskat a dostane čo chce🙂 a čisto len môj názor ale mne to príde uchylne tak dlho kojiť chlapca
To je o tvojej pevnej voli, nič viac. Proste vydržať a nič viac
Žiadny zázrak ti nikto neporadí, proste mat pevnú vôľu
Zastaviť laktáciu a mlieko proste nebude, tak som to spravila ja.
Zastaviť laktáciu a mlieko proste nebude, tak som to spravila ja.
@mandzula pri 3r nejde uz o mlieko, mama sa stala dudlom, psychickym uspokojovakom.
Skus najst nieco co by mu pomohlo sa upokojit, ako sa upokojuje pri tebe, nasi maju take handricky, ale tak to maju odmala.
@jarulienka121 no tak ho koj kludne aj do 18tky 🤣 neviem aku radu tu ocakavas…
@klarissa25 bežte na pár dní na chatu a nepovoľ, tam môže vrieskať, ale vysvetli mu to počas dňa, nie večer, v noci, keď je dieťa unavené rozospaté. Vidíš, že v pohide vydrží, keď je s otcom, ken s tebou cvičí. vytvoril si nie len bávyk na prso, ale aj návyk, že keď reve dostatočne dlho, mama povolí a to je ešte horšie, ako to kojenie v troch rokoch
@mandzula pri 3r nejde uz o mlieko, mama sa stala dudlom, psychickym uspokojovakom.
Skus najst nieco co by mu pomohlo sa upokojit, ako sa upokojuje pri tebe, nasi maju take handricky, ale tak to maju odmala.
@hederamonstera Ide o pocit pri dojčení a mlieko je s tým spojené. Dcéra veľmi rýchlo pochopila, že už nič nepotečie, teda nie je o čo stáť.
@hederamonstera presne tak,ako ste napísali,není to už ani mlieko ale jeho to uspokojuje ako dudel.To sme tiež mu dali preč ale toto je fakt veľmi ťažké,pri prvom synovi to bolo cez jeden deň a toto už rok trvá..A tiež že revom všetko dosiahne to vôbec,za nič neplače vie pochopiť keď mu poviem že je niečo drahé atď len na toto iba plače.
@jarulienka121 omg 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ proste nedať a bodka
Len vydrzat. Ak sa ti v 13 hodi o zem a bude vrieskat, ze chce novy iphone, co urobis?
@simsalabim no kupi mu ho. Co iné... lebo susedia 🤷♀️
@hederamonstera presne tak,ako ste napísali,není to už ani mlieko ale jeho to uspokojuje ako dudel.To sme tiež mu dali preč ale toto je fakt veľmi ťažké,pri prvom synovi to bolo cez jeden deň a toto už rok trvá..A tiež že revom všetko dosiahne to vôbec,za nič neplače vie pochopiť keď mu poviem že je niečo drahé atď len na toto iba plače.
@jarulienka121 tak mu daj flasu, bude mat dudel
@jarulienka121 ak by si pred rokom vydržala a nedala, upozornila susedov, mala by si už rok pokoj. Je to presne o tom, čo píšu, potrebuje prso ako pomôcku na upokojenie, Nikdy som nestrkala pri najmenšom probléme dieťaťu prsnék, na čo? Veď sa dá popestovať. postískať, odviezť pozornosť, potom je to ťažké, keď je prsník liek na všetko
@jarulienka121 tak mu daj flasu, bude mat dudel
@lienka.7 fľašu nie, to nahradí jednu vec druhou
Nedať. S trojročným som sa už vedela celkom dobre porozprávať, a dohodnúť sa v rôznych iných veciach.. ja by som ťa nasmerovala na mamilu, ale oni ti napíše kojiť ďalej 🙈 Fakt asi len vydržať ten vreskot.
Nedať. S trojročným som sa už vedela celkom dobre porozprávať, a dohodnúť sa v rôznych iných veciach.. ja by som ťa nasmerovala na mamilu, ale oni ti napíše kojiť ďalej 🙈 Fakt asi len vydržať ten vreskot.
@oblecenie99 jemine, mamilu urcite nie. Ony su v pohode aj s kojenim 6rocnych, proste dokym dieta chce:D
@oblecenie99 jemine, mamilu urcite nie. Ony su v pohode aj s kojenim 6rocnych, proste dokym dieta chce:D
@hederamonstera Ved to 😁
jarulienka121 daj si zastavit laktaciu.cez den nech sa vyvrieska. V noci by to aj mne vadilo. Tam by som asi chvilu uvazovala ci mu dat alebo nie. Ale podla mna ked nebude mlieko sam prestane.
Musíš byť proste vytrvalejšia ako 3 ročné dieťa. Žiadny zázrak nefunguje.
Ahoj, prekopírovala som Ti svoj dávnejší príspevok.
Ja som takto fungovala 64 mesiacov (2 deti mám). V noci som spala s malým a obslúžil sa sám, keď bol väčší, ja som len podvedome ho vnímala, dá sa to. 10-13x v noci sa pricucol. Museli sme prestať, keď išli do škôlky, lebo bez prsníka nezaspali. Žiadne natieranie kečupom (akože krv - sestra takto odstavila) nepomohlo. Až pri návšteve u mojej lekárky (malý bol so mnou) som sa posťažovala, že neviem ho odstaviť a ona malému povedala: “Mamka je teraz chorá, bude papať tabletky, ale teraz Ty nesmieš piť mliečko, lebo by Ťa veeeeľmi bolelo bruško. Dobre? Môžeš, až keď popapá všetky tabletky.” Malý súhlasil, veď lekára treba poslúchnuť a ja som doma otvorila mega balenie B-complexu a malý mi každý deň dávkoval 2. Jasné, že slzičky v očiach pri zaspávaní, lepil sa po mne (nezabudnem nikdy na vetu “Mami, mozem aspoň duzať?” a hladkal mi prsník😉) , stále sa vypytoval, či ešte som chorá (liekov bolo stále veľa). Po 2-3 týždňoch začal zabúdať, no mlieko som už nemala. Vtedy som povedala, že som zdravá, len mlieko mu už nešlo. Ale bol už zvyknutý zaspať bez prsníka.
Ja som takto fungovala 64 mesiacov (2 deti mám). V noci som spala s malým a obslúžil sa sám, keď bol väčší, ja som len podvedome ho vnímala, dá sa to. 10-13x v noci sa pricucol. Museli sme prestať, keď išli do škôlky, lebo bez prsníka nezaspali. Žiadne natieranie kečupom (akože krv - sestra takto odstavila) nepomohlo. Až pri návšteve u mojej lekárky (malý bol so mnou) som sa posťažovala, že neviem ho odstaviť a ona malému povedala: “Mamka je teraz chorá, bude papať tabletky, ale teraz Ty nesmieš piť mliečko, lebo by Ťa veeeeľmi bolelo bruško. Dobre? Môžeš, až keď popapá všetky tabletky.” Malý súhlasil, veď lekára treba poslúchnuť a ja som doma otvorila mega balenie B-complexu a malý mi každý deň dávkoval 2. Jasné, že slzičky v očiach pri zaspávaní, lepil sa po mne (nezabudnem nikdy na vetu “Mami, mozem aspoň duzať?” a hladkal mi prsník😉) , stále sa vypytoval, či ešte som chorá (liekov bolo stále veľa). Po 2-3 týždňoch začal zabúdať, no mlieko som už nemala. Vtedy som povedala, že som zdravá, len mlieko mu už nešlo. Ale bol už zvyknutý zaspať bez prsníka.
@ika02 aspoň duzať, krásne 😘
@ika02 Vyskúšam mu ešte vysvetliť. ďakujem krásne za radu.
@ika02 Vyskúšam mu ešte vysvetliť. ďakujem krásne za radu.
@jarulienka121 Ja keď som skúšala, nezabralo žiadne dohováranie, žiadne kulehy.
Moje deti nie sú autisti a bolo ťažké ich odstaviť. Nemala som ich komu dať na pár dní, aby ma na videli. Malý spadol, udrel sa a s revom bežal ku mne : "mamiiii, didkuuu😭!!! Mal to ako cumeľ (ten odmietal, napínalo ho), bola to taká psychická barlička, nešlo o to mlieko.

No jednoducho nedat… ved 3 rocny uz papa plnohodnotné jedlo.. takemuto dlhemu kojeniu ja nerozumiem…