Ako úspešne prestať s dojčením trojročného dieťaťa?
Ahojte,už rok sa pokúšam prestat kojit syna.
Vyskúšala som všetko,dohovárala mu že je pokazené,zalepila som,mastila zo všetkým a nič.Vzdy sa vynašiel a keď nie je schopný plakať 3-4h kým mu nedám.Som zúfalá má 3 roky.
Ďakujem za každú radu
@jarulienka121 a ako často sa kojí? Ja mám 2 ročného a snažím sa to aspoň trochu obmedzovať a chcela by som postupne prestať. Skúšala som že zo dňa na deň, ale nezvládla som to, keď tak plakal. Cez deň sa to dá ešte nejako odpútať pozornosť alebo mu dať niečo iné jesť, ale na denný a nočný spánok alebo v noci keď sa zobudí vždy chce cicik.
@jarulienka121 cez deň by ste už mohli skúsiť nejaké pravidlá (no v extrémnych situáciách - pri úraze, chorobe, vo veľkom strese, je to dojčenie ukľudnenie, istota, tam by som mu to neodopierala. Pre mňa to bola skvelá pomoc - a tým, že dieťa prestalo plakať, ukľudnila som sa aj ja). Na noc je to ťažšie, no pokiaľ máš možnosť spať v inej izbe a malý bude s tatom, choďte do toho, ak sú tie noci pre teba náročné. Večer ho nadojčíš a potom až ráno, keď bude "slniečko hore", lebo aj mama potrebuje spať a oddýchnuť si. Určite by som to nesekla naraz.
Držím palce !
U mojich detí to išlo do stratena okolo 3 rokov, iba jeden potiahol do piatich. No on bol v škôlke od dvoch rokov, tam som mu ako mama chýbala a týmto si to podľa mňa kompenzoval. A vyrástol z neho normálny chalan.

@jarulienka121 Ja keď som skúšala, nezabralo žiadne dohováranie, žiadne kulehy.
Moje deti nie sú autisti a bolo ťažké ich odstaviť. Nemala som ich komu dať na pár dní, aby ma na videli. Malý spadol, udrel sa a s revom bežal ku mne : "mamiiii, didkuuu😭!!! Mal to ako cumeľ (ten odmietal, napínalo ho), bola to taká psychická barlička, nešlo o to mlieko.
@ika02 presne toto jak keby som ja písala