Ako zvládnuť odstavenie od dojčenia kvôli alergii?
Ahojte, ako dlho trvalo vašim deťom, kým sa zmierili, že už nebudú kojené? Mojej dcérke zistili potravinovú alergiu, eliminačná liečba na kravskú bielkovinu nezabrala, a tak musím vysadiť kojenie, keďže to môže byť čokoľvek. 😭 Odvtedy bábätko stále plače, hľadá prsník... Musím mu dokrmovať a ja už nevládzem, som naň sama... ,😢 kojenie som si veľmi užívala, svoju dcéru nekonečne ľúbim a bolí ma, keď ju vidím stále plakať... Cítim sa mizerne 😪
Vysadit materske mlieko je naozaj rada za 100 zlatych. Postupuje sa tak, ze alergeny zo stravy vysadza matka, netreba odstavovat.
U môjho staršieho bol problém, keď v niečom bolo kakao alebo čokoláda. Stačil ozaj len kúsok. Ako tu radia ženy, písať si diétny denník, čo všetko zjesť. Tiež môže ísť o oneskorenú reakciu a problém môže spraviť aj potravina zjedená 3 dni dozadu. A pozor, ak máš podozrenie na kravské mlieko, vynechaj všetko živočíšne. Na všetkom čítaj zloženie. Nejedz náhrady. Na Tvojom mieste by som jedla prirodzene bezmliečne a možno aj bez pšeničné potraviny. Tiež bez sóje. Tá je už snáď všade. Aj keď všetko čítame a vyhýbame sa jej, tak dcérke na ňu vyšli v krvi protilátky akoby ju jedla 🤷♀️. Ešte korenia, oriešky, príp. si pozri histamínovu diétu. Pri Hit sú práve tie paradajky často problém. Je dosť možné, že Ty na niečo reaguješ a cez mlieko to ide bábätku. Skús sa aj Ty dať otestovať.
@ramzesa dnes mala zase krv, ☹️ všetko si píšem, podľa toho čo som zjedla prichádza do úvahy ešte kakao, paradajky, paprika...vtedy som bola iba na bezmliečnej diéte, dnes už jem druhý deň iba ryžu, šalátové listy a pijem iba čistú vodu, je to riadny zaberak...
autorka, nevzdavaj to, este je malicka, traviaca sustava sa vyvija. ta dieta nie je zrejme jednoducha, ale mam z teba pocit, ze to urcite das, lebo vidno, ze chces pre malu to najlepsie ❤️❤️ drzim vam velmi velmi palce
@jomarch ďakujem 😊🥰
Ja som to neriesila cez doktorov, ja sama som alergik takze to poznam, nieco som nacitala a vsimala som si 🙂 ano aj u nas to boli paradajky, jahody, cervena paprika, vsetko su to veci ktore sa prve vylucuju pri alergickej reakcii rozneho druhu lebo su drazdive a zvysuju histamin..ja som sice rok a pol zila na cokoladovom deficite ale prezila som😅 teraz on sam tie veci moze jest cize ani tam nie je daka alergia🤷 moja teoria je ze tie potraviny zvysovali mne histamin ktory vo zvysenej miere prechadzal cez mlieko k nemu a preto reagoval na ten histamin priamo nie ze na tu potravinu🤔
@kukuricka008 klobúk dole, že si to dala sama bez lekárskeho dohľadu, mňa tá krv dosť vydesila... Hlavne keď sa to stále opakuje...
A je to čerstvá krv? Nemôže to byť z bradaviek? Nekrvácajú Ti pri kojení? Lebo aj to sa stáva.
A je to čerstvá krv? Nemôže to byť z bradaviek? Nekrvácajú Ti pri kojení? Lebo aj to sa stáva.
@ramzesa to nie
To je urcite ovela desivejsie, syn bol len cely vyhadzany cize nedobre to vyzeralo ale ja som mala vselijake ekzemy cize kozne prejavy ma az tak nestrasia..a teda aspon skusit ineho doktora na novy nazor? Chapem ze ist proti doktorovi v takejto situacii je nic moc
A to už bude v pohode, byť len na ryži a šaláte? Takým tempom o to mlieko tak či tak prídeš.. dieťa a aj ty potrebuješ živiny, ryža a šalát asi nepomôžu.. ja som to pri malej vzdala, lebo okrem mliečnych veci som nemohla tie štandardné alergény, navyše mám aj diabetes. Postupne prichádzam o mlieko, malej už vôbec nestačí. Musím dokrmovat, je už pomaly len na UM
A to už bude v pohode, byť len na ryži a šaláte? Takým tempom o to mlieko tak či tak prídeš.. dieťa a aj ty potrebuješ živiny, ryža a šalát asi nepomôžu.. ja som to pri malej vzdala, lebo okrem mliečnych veci som nemohla tie štandardné alergény, navyše mám aj diabetes. Postupne prichádzam o mlieko, malej už vôbec nestačí. Musím dokrmovat, je už pomaly len na UM
@oblecenie99 ona ma kazdy den pridavat nejake zlozky potravy az kym nevyluci iba problematicke...vacsina deti je alergicka na iba zopar kusov zeleniny, ovocia alebo mlieko ci lepok, cokoladu...maloktore z nich by bolo alergicke na tolko druhov jedla ze by matke chybali ziviny..skor ide o to ci sa jej to chce dodrziavat ci nie to uz zalezi na nej lebo ju to obmedzuje
No nech ma tu pokojne zlinčujú, ale mne príde úplne šialené byť celé dni na zelenine a ryži kvôli dojčeniu. 😳 Daj jej normálne UM, veľa ju nos a ona si zvykne.
Nerozumiem prečo si prestala kojiť. Aj mojej dcére diagnostikovali veľa intolerancií, nesmie veľmi veľa vecí. Ale ja to môžem. To vôbec neni to isté, že dieťa nemôže syr tak ani kojaca matka nemôže. Práveže to dieťaťu pomôže keď je na prse, upokoji sa.. . kľudne mi napíš správu
@erikaeb práveže zle riadite autorke príspevku. Všade sa dočítate že ak dieťa ma alergiu na kravské mlieko, tak aj matka ho musí vysadiť. Takže asi toľko
@erikaeb práveže zle riadite autorke príspevku. Všade sa dočítate že ak dieťa ma alergiu na kravské mlieko, tak aj matka ho musí vysadiť. Takže asi toľko
@lenka0104 tak v mojom prípade to neplatí, dcéra nesmie nič mliečne a ja jem normálne, dcéra má už 2r 3 mes. Je to tak už od jej roku a pol. Stále dojčim
Moj syn mal extremne alergie ako dojcene babatko, prisli sme na to eliminacnou dietou. Napis mi spravu, poslem ti ebook ako psotupovat, je tam vsetko vysvetlene. Ono ani dlhodoba striktna dieta pre teba nerobi babatku dobre. Zaklad je, ze vacsina zelenej zeleniny je bezpecna - uhorka, cuketa, spargla… Takze toho mozes jest vela. Potom su vsak skupiny alergenov, ktore sa testuju. Z toho co pises tak paradajky, paprika, kakao su alergeny.
@oblecenie99 postupne si pridávam jedlo, od včerajška poobedia jem aj zemiaky, potom skúsim asi cuketu ...quinou.. budem vyberať niečo výživné s nízkym rizikom alergie...včera sme mali už iba málinko nitok krvi a dnes dve plienky už boli bez krvi, tak snáď sa z toho nejako vymotáme...
@oblecenie99 ona ma kazdy den pridavat nejake zlozky potravy az kym nevyluci iba problematicke...vacsina deti je alergicka na iba zopar kusov zeleniny, ovocia alebo mlieko ci lepok, cokoladu...maloktore z nich by bolo alergicke na tolko druhov jedla ze by matke chybali ziviny..skor ide o to ci sa jej to chce dodrziavat ci nie to uz zalezi na nej lebo ju to obmedzuje
@kukuricka008 presne, mne to stojí za to 🙂 ďakujem za podporu 😊
Autorka, to je super, drž sa, nie je to jednoduché držať takúto diétu. Ja som akonáhle začala niečo obmedzovať, všimla som si to na mlieku.. bojujem s tým od pôrodu, mala sa mi prisala bez klobucikov az keď mala mesiac a pol. Keď sa neladujem tými bylinkami, tiež je to slabota. Ale to som už úplne vyradila, lebo jednak som smrdela ozaj ako tchor a ešte teraz v keď sú tie horucavy, plus sa mi nezdá, aby som sa doslova predávkovala nimi, ani nie kvôli sebe, ale kvôli malej. Len u teba asi s množstvom nie je problém, ani s prisatím, bola by fakt škoda prestať. Ja už vlastne nemôžem cukry, sacharidy, ani mliečne, no a kvôli nadúvaniu malej prakticky ani strukoviny, kde som aspoň tie bielkoviny nahradzala v tehotenstve, keďže kuracinu neznášam, ryby tiež nejem, a tak celkovo mi mäso nechutí 🙁
Autorka, to je super, drž sa, nie je to jednoduché držať takúto diétu. Ja som akonáhle začala niečo obmedzovať, všimla som si to na mlieku.. bojujem s tým od pôrodu, mala sa mi prisala bez klobucikov az keď mala mesiac a pol. Keď sa neladujem tými bylinkami, tiež je to slabota. Ale to som už úplne vyradila, lebo jednak som smrdela ozaj ako tchor a ešte teraz v keď sú tie horucavy, plus sa mi nezdá, aby som sa doslova predávkovala nimi, ani nie kvôli sebe, ale kvôli malej. Len u teba asi s množstvom nie je problém, ani s prisatím, bola by fakt škoda prestať. Ja už vlastne nemôžem cukry, sacharidy, ani mliečne, no a kvôli nadúvaniu malej prakticky ani strukoviny, kde som aspoň tie bielkoviny nahradzala v tehotenstve, keďže kuracinu neznášam, ryby tiež nejem, a tak celkovo mi mäso nechutí 🙁
@oblecenie99 ja už tiež dokrmujem asi mesiac a pol umelým podľa potreby, keď cítim, že nemám a je ešte hladná. Ale stále uprednostňuje mm, je to maznáčik. 😊 Neberiem to nejak tragicky, čoskoro aj tak začnem prikrmovať zeleninou a budem menej kojiť... Nech len prospieva a je zdravá. 😊 ... A to som si myslela, že pôrod, je to najťažšie... To bol iba začiatok 😊

U môjho staršieho bol problém, keď v niečom bolo kakao alebo čokoláda. Stačil ozaj len kúsok. Ako tu radia ženy, písať si diétny denník, čo všetko zjesť. Tiež môže ísť o oneskorenú reakciu a problém môže spraviť aj potravina zjedená 3 dni dozadu. A pozor, ak máš podozrenie na kravské mlieko, vynechaj všetko živočíšne. Na všetkom čítaj zloženie. Nejedz náhrady. Na Tvojom mieste by som jedla prirodzene bezmliečne a možno aj bez pšeničné potraviny. Tiež bez sóje. Tá je už snáď všade. Aj keď všetko čítame a vyhýbame sa jej, tak dcérke na ňu vyšli v krvi protilátky akoby ju jedla 🤷♀️. Ešte korenia, oriešky, príp. si pozri histamínovu diétu. Pri Hit sú práve tie paradajky často problém. Je dosť možné, že Ty na niečo reaguješ a cez mlieko to ide bábätku. Skús sa aj Ty dať otestovať.