Ako zvládnuť smútok po odstavení dojčenia?
Ahojte, ste tu také co ešte kojite vaše 3,5 ročné dieťa ? Ja som práve v procese odstavenia, malý 3r.8mbol bol veľký závislák takže som zvolila natretie bradaviek olivovým olejom a cesnakom a povedala som že mliecko sa pokazilo.. Zdá sa však že pre mňa je to ešte ťažšie ako pre neho.. Cítim nejaký divný smútok a akoby až ťažko sa mi premýšľa, a to je ešte len tretí deň, takže až mam obavy co to bude.. Mate nejaké tipy ako zvládnuť toto obdobie?
Ahoj, moja mala 3r a 11m ked chcela ist k tete na prazdniny, dala "papa didi" vydrzala tam tyzden a bolo to ok. Ja som bola vdacna za "slobodu", kedze to bolo uz 9,5roka retazove dojcenie. Tulime a mojkame sa stale vela, toto mozno skus zintenzivnit (aj s inymi ludmi).
@tinka1234567 to bude hormónmi po ukončení dojčenia.
To su hormony (pri dojceni sa vyplavuje oxytocin) ale teda bol to vas cas skoro 4 roky a to skoncilo. Je normalne, ze ti je za tym smutno. Ale prinesie to nove veci, ktore ti to vyplnia❤️
chovať sa ako dospelý človek - jedno (pekné) obdobie sa skončilo, príde ďalšie, iné, ale tiež pekné

@tinka1234567 môj syn sa odstavil sám v 15 mesiacoch. Tiež som cítila nejaký smútok za týmto obdobím. Pre mňa bolo náročné, ale aj pekné zároveň. Postupne smútok odznel, nič špeciálne som neriešila.