icon

Ako zvládnuť smútok po odstavení dojčenia?

tinka1234567
22. jún 2025

Ahojte, ste tu také co ešte kojite vaše 3,5 ročné dieťa ? Ja som práve v procese odstavenia, malý 3r.8mbol bol veľký závislák takže som zvolila natretie bradaviek olivovým olejom a cesnakom a povedala som že mliecko sa pokazilo.. Zdá sa však že pre mňa je to ešte ťažšie ako pre neho.. Cítim nejaký divný smútok a akoby až ťažko sa mi premýšľa, a to je ešte len tretí deň, takže až mam obavy co to bude.. Mate nejaké tipy ako zvládnuť toto obdobie?

janettdamian
22. jún 2025

@tinka1234567 môj syn sa odstavil sám v 15 mesiacoch. Tiež som cítila nejaký smútok za týmto obdobím. Pre mňa bolo náročné, ale aj pekné zároveň. Postupne smútok odznel, nič špeciálne som neriešila.

sasesoe
22. jún 2025

Ahoj, moja mala 3r a 11m ked chcela ist k tete na prazdniny, dala "papa didi" vydrzala tam tyzden a bolo to ok. Ja som bola vdacna za "slobodu", kedze to bolo uz 9,5roka retazove dojcenie. Tulime a mojkame sa stale vela, toto mozno skus zintenzivnit (aj s inymi ludmi).

mdse
22. jún 2025

@tinka1234567 to bude hormónmi po ukončení dojčenia.

hederamonstera
22. jún 2025

To su hormony (pri dojceni sa vyplavuje oxytocin) ale teda bol to vas cas skoro 4 roky a to skoncilo. Je normalne, ze ti je za tym smutno. Ale prinesie to nove veci, ktore ti to vyplnia❤️

danica2711
23. jún 2025

chovať sa ako dospelý človek - jedno (pekné) obdobie sa skončilo, príde ďalšie, iné, ale tiež pekné