Ako zvládnuť stratu materského mliečka?
@ivka224 nic strasne sa nedeje. Hovori sa ze tie deti su zdravsie ale nepovedala by som dcerky som kojima 3nesiace obe a chore casto neboli syna cez 2,5 roka a chory bol nonstop v skolke
Rozumiem Vám že Vás to trápi, mne sa tiež nepodarilo dojčiť ani jedno dieťa a mám dve. Pila som čaje na podporu laktácie v nemocnici laktačná poradkyňa a nešlo to. Pre mňa osobne nebolo najhoršie že sa mi nedalo kojiť ale ten tlak z okolia... Hlavne tie super matky čo kojili sa na mňa pozerali cez prsty, že to je prirodzené a samozrejmé.... Áno len keď sa nedá tak čo má človek robiť. Z rodiny sa tiež našli že ako to..... no normálne. Ja som sa upriamila na deti a reči si jednoducho prestala všímať. Držím palce aby ste sa tým dlho netrápila a užívali si pekné spoločné chvíle aj bez kojenia.
Nijak som sa s tým vyrovnávať nemusela, narodila sa mi krásna zdravá dcérka, všetko bez komplikácií a bola som vďačná. Vyrovnávať by sa mali ti ktorí majú choré deti, ktorým pokaslali pôrod a pod..
Pre Boha, neber si to k srdcu, lebo budeš musieť chodit na terapie. To sa stava, naštastie je plno kvalitných náhrad UM.
Nič sa nedeje. Dáš fľašku, budete sa mojkať a bábenko bude hlavne napapané. Nič viac nerieš.
Ďakujem vám. Samozrejme, že najdôležitejšie je, že sme zdraví. Ale mliečko som nečakane stratila, dostala som menštruáciu hneď po 600nedelí. Tak som z toho taká nesvoja, ale samozrejme, je najdôležitejšie, že je maly napapaný a spokojný.
Aj napriek brutálnej snahe a tlaku som kojila ledva mesiac a pol, pre mňa bola strata vykúpením z toho tlaki - uľavilo sa mi. Malý je na UM, už papá aj prikrmy krásne a nemá žiadne problémy.
Aj napriek brutálnej snahe a tlaku som kojila ledva mesiac a pol, pre mňa bola strata vykúpením z toho tlaki - uľavilo sa mi. Malý je na UM, už papá aj prikrmy krásne a nemá žiadne problémy.
@michaela329 presne toto má najviac vyčerpáva. Aj pred fľaškou skúšam dávať prsníky, ale vidím, že buď netečie alebo veľmi malo. Ale ešte stále to skúšam, či sa to náhodou nerozbehne, aj keď už si myslím, že nie..
@michaela329 presne toto má najviac vyčerpáva. Aj pred fľaškou skúšam dávať prsníky, ale vidím, že buď netečie alebo veľmi malo. Ale ešte stále to skúšam, či sa to náhodou nerozbehne, aj keď už si myslím, že nie..
@ivka224 ja som aj odsavala v noci, aby som zvýšila produkciu, bola som ako zombík s prsami vonku nonstop...no hrozné obdobie. Druhýkrát by som to už tak nehrotila a nekazila si toto obdobie s bábätkom. Blbé reči si nevšímaj, takí ľudia by si vždy niečo našli.
@ivka224 ako vám len ja rozumiem ja som prišla o mlieko zo stresu. Mala koliky a ten neutisitelny plač bol pre mňa najhorši na svete v tej chvíli. Plus sa ja stresujem zo všetkého. Dnes som rada za UM. Prespane celé noci a spokojnosť. Jej aj moja. Kojiť je krásne keď to ide. Ale keď plače dieťa čo je až modré lebo chce jesť tak.....
@ivka224 úplne normálne, kúp UM a užívaj si bábätko. Budeš ho držať v náručí, kým bude piť a kľudne si ho tam nechaj aj hodinu potom. Nič strašné sa nedeje. Netráp sa tým, nezmenis to.
Ďakujem vám. Samozrejme, že najdôležitejšie je, že sme zdraví. Ale mliečko som nečakane stratila, dostala som menštruáciu hneď po 600nedelí. Tak som z toho taká nesvoja, ale samozrejme, je najdôležitejšie, že je maly napapaný a spokojný.
@ivka224 to si zo dňa na deň stratila mlieko?Možno sa len znížila tvorba ja som tiez dostala menzes hneď, ale kojila som ďalej.Nemas len pocit, že ho nemáš?
Ja som mala strasne malicko az nic, a nasla som v tom pozitiva. Dieta nebolo naučené spat na prsníku, nezobudzalo sa v noci casto, z umelého dobre spala, mohla som ju nechať hocikedy strážiť starkym alebo tatinovi a nemusela som riesit odsate mlieko. A malá ma rok a pol, je super zdrava, nebyva ani často chora. Nikdy nemala ziadne koliky, alebo grckanice, nic. Mne to takto uplne vyhovovalo.
@ivka224 to si zo dňa na deň stratila mlieko?Možno sa len znížila tvorba ja som tiez dostala menzes hneď, ale kojila som ďalej.Nemas len pocit, že ho nemáš?
@anonym_c686f8 postupne počas menštruácie sa mi znižovala tvorba, väčšinou papal pred spaním umelé mliečko, potom zvyšok noci a dňa v pohode. To bolo počas prvej menštruácie, potom všetko super a o 2 tyzdne prišla ďalšia, oveľa silnejšia a teda sme dávali niekedy aj 2x flašku, čo sa mi mliečko nestihlo dorobiť, resp po papani stále veľký “hladný” plač, lebo nestačilo. A teraz ako už 4 dni menštruáciu nemám, tak je výrazne ešte nižšia tá tvorba mliečka.
Ono je to zacarovany kruh. Menej davas. Menej taha. Menej sa tvori. Ano je mozne ze pocas menstruacie sa tvorba mierne znizi ale urcite to nie je az na ukoncenie dojcenia. Lem treba viac aj pit napr.
Ak dojcit chces snaz sa co najviac prikladat. Ak nie tak aj umele mliecko je pre dieta prospesne 😉
@anonym_c686f8 postupne počas menštruácie sa mi znižovala tvorba, väčšinou papal pred spaním umelé mliečko, potom zvyšok noci a dňa v pohode. To bolo počas prvej menštruácie, potom všetko super a o 2 tyzdne prišla ďalšia, oveľa silnejšia a teda sme dávali niekedy aj 2x flašku, čo sa mi mliečko nestihlo dorobiť, resp po papani stále veľký “hladný” plač, lebo nestačilo. A teraz ako už 4 dni menštruáciu nemám, tak je výrazne ešte nižšia tá tvorba mliečka.
@ivka224 je to tým, že dávaš umelé znižuje sa tvorba mlieka.Priloz ho nech si zoberie čo ide a potom dokrm
Kasli na to, tym ze davas Um, sa tvorba postupne znizuje. Zaroven tym, ze je zvyknute babo aj na UM, sa vibec nemusis trapit s dojcenim. Spravila si dost 🙂

@ivka224 žiadna katastrofa, toľko druhov je na trhu, že to už nie je nič strašné, ani menejcenné.
Nejde o život, len vymenis 5 minút prso za fľašku, mojkať sa môžete aj tak.