Ako zvýšiť množstvo odsávaného mlieka?
Zdravím, maly ma 3t. Odsavam a potom mu davam. No odsajem z oboch pŕs 60-80ml. Odsavam každé 3h aj v noci. Chcem sa opýtať, keď maly bude väčší a vypije na jedno vypitie 150ml, skadial to naberiem ? :D to budem musieť dokrmovat ?
Alebo čo mám zrobit aby som odsala viac ? Ďakujem
Dieťa je lepší odsávač.
Odsávala som polroka, mala nevedela piť, ťahala krv doslova, mala som bradavky také zničené, že aj sprcha bola pre mňa utrpenie. Ale odsávanie bolo to pre mňa časovo veľmi náročné, druhýkrát by som do toho nešla. Musíš odsávať, kým nebudeš mať odsateho dosť mlieka. Kým stačí 100 ml, odsaj 120 radšej. Iná cesta nie je. Potom už len dopĺňať UM. Po každom kŕmení som odsávala. Keď píla každé 2 hod, tak každé 2. Vo dne aj v noci. Prestala som s tým po pol roku, už som nemala ani čas, ani chuť.
Odsavat castejsie. Skus power pumping.
Odsávaj častejšie, alebo potom UM. Ja som tiež odsávala pol roka, potom už začali príkrmy, UM a tak stačilo
@sisska96 tam asi nejde celkom len o to cucanie, ale aj techniku a hlavne vyplavovanie hormónov na tvorbu mlieka
@janettdamian
@barka1 Ja som vôbec nemala žiadny taký problém
@sisska96 ono je to velmi individualne, niekomu odsavacka (hocijaka) nevysaje ani ked ma dost mlieka a dieta si vysaje bez problemov, niekomu odsavacka odsaje bez problemov (aj ja som tak bola).
Urcite spravne prisate dieta saje lepsie, zasa urcite odsavacka saje lepsie ako zle prisate dieta. Nevieme, preco autorka odsava a nepriklada, takze rady ze ma radsej prikladat su jej mozno na dve veci.
Kazodpadne odsavat kazde 3h je podla mna malo, dojcila by pravdepodobne tiez castejsie, na zaciatku treba tvorbu mm riadne rozbehnut, takze to vyskusat v prvom rade.
No aspoň odsáva. Ja poznam viacerých ktorý kašlali na cele a radšej dali UM a dovi dopo :D
@sisska96 no odsavaním sa dá udržať tvorba aj dlhšie ale prsník naozaj vie či to cucá dieťa či stroj hlavne technika je úplne iná
Ja som krmila castejsie v mensich davkach, aby prsia stihali plus ked bolo menej powerpumping na zvysenie produkcie a ked naozaj bolo memej mliecka/nestihla som.odsat tak.umele

Nauč ho pit z prsnika. Tam sa tvorba mlieka prisposobuje dietatu.
Inak je možné, že toto dlhodobo nedáš. Ja som 4t tiez len odsavala každé 3 hodiny aj v noci, odsala som aj 250ml. Vela som jedla a spala. Potom doma sa naučil dojcit z prsnika.