icon

Ako zvýšiť tvorbu mlieka po 8 mesiacoch odsávania?

25. apr 2025

Ahojte odsávam si už 8 mesiacov len prišla na mňa nejaká kriza alebo čo to je, mám pocit že každý deň odsajem menej a ide mi to horšie. Ak ste tu nejaká čo si tiež iba odsavala s čím máte dobrú skúsenosť aby vám to pomohlo navrátiť mlieko zvýšiť tvorbu ? Čaje pre kojace mamičky mi nepomáhajú a skúšala som aj dlhšie robiť power pump len to tiež nič aj 100% hroznový šťavu som pila a nič. Nechcem ešte prísť o mlieko je to pre mňa dôležité aby som môjmu dieťaťu dávala mlieko. Odsávam každé 3 hodiny. Poraďte prosím čo máte overené 🍀 Ďakujem moc

any3108
25. apr 2025

U mňa to tak bolo u oboch deti. Do 4mes kojene, od 4mes som denne 8x odsávala a veru od 8 mes sa rapidne znižovala tvorba mlieka a v 9.mes obaja prešli na UM
Nijak sa mi nepodarilo navýšiť tvorbu

martinka13
25. apr 2025

Gratulujem. Ja som dala 4 mesiace

babytravel
25. apr 2025

mne každú krízu pri poklese mlieka pomohli homeopatika ricinus communis 5ch, užívala som ich cca týždeň a tvorba mliečka sa mi obnovila. Tiež fungujeme už prevažne na odsávaní a drobec má 14m a chcem potiahnuť čo sa bude dať

evcagabi
25. apr 2025

Ozaj len castejsie odsavanie. A mam pocit, ze ako si chodim s malou cez den lahnut tak sa mi tvorba ustalila, tiez som mavala obdobia, ze to slo rapidne dole - vdakabohu, som mala v mrazaku

sisska96
25. apr 2025

Však 8 mesiacov úplne stačí, dávaj potom už príkrmy

evcagabi
25. apr 2025
@sisska96

Však 8 mesiacov úplne stačí, dávaj potom už príkrmy

@sisska96 toto je taka rada za milion. nechces prist mojej 8m vysvetlit, ze prikrmami ju neotravim? 😅

oblecenie99
25. apr 2025
@babytravel

mne každú krízu pri poklese mlieka pomohli homeopatika ricinus communis 5ch, užívala som ich cca týždeň a tvorba mliečka sa mi obnovila. Tiež fungujeme už prevažne na odsávaní a drobec má 14m a chcem potiahnuť čo sa bude dať

@babytravel Ja to užívam tiež, ale tak nedalo mi, a prečítala som si zloženie. Je to jednozložková sranda, vraj 100 percentná sacharóza.. tak rozmýšľam, že keby som si rozpustila kockovy cukor pod jazykom, bola by som na Tom podobne, ak nie lepšie, len lacnejšie. Keď mi pani v lekárni prezentovala, ako to užívať (nedotykat sa rukami, ale priamo nasypať 5 guličiek pod jazyk), kukla som na ňu, či si zo mňa robí srandu. Nechápem, ako to má pomôcť, ani pri najlepšej vôli.

Ináč ženy, môj prvorodený bol len na UM (teraz som rada aspoň za odsávanie že takto môžem), a v ôsmych mesiacoch sme uz do neho len horko ťažko narvali aj to UM, v poradí trojku som už tuším ani nekupovala. Mlieko odmietal úplne.

evcagabi
25. apr 2025
@oblecenie99

@babytravel Ja to užívam tiež, ale tak nedalo mi, a prečítala som si zloženie. Je to jednozložková sranda, vraj 100 percentná sacharóza.. tak rozmýšľam, že keby som si rozpustila kockovy cukor pod jazykom, bola by som na Tom podobne, ak nie lepšie, len lacnejšie. Keď mi pani v lekárni prezentovala, ako to užívať (nedotykat sa rukami, ale priamo nasypať 5 guličiek pod jazyk), kukla som na ňu, či si zo mňa robí srandu. Nechápem, ako to má pomôcť, ani pri najlepšej vôli.

Ináč ženy, môj prvorodený bol len na UM (teraz som rada aspoň za odsávanie že takto môžem), a v ôsmych mesiacoch sme uz do neho len horko ťažko narvali aj to UM, v poradí trojku som už tuším ani nekupovala. Mlieko odmietal úplne.

@oblecenie99 ja aj keby chcem prestat s odsavanim tak nemozem, lebo moja slecna len zacitila UM, zasprajcla pusu a koniec 😅 za celych 8m som do nej dostala tak do 10 flias UM a vyhodila sliepkam 3 skatule co som ich mala dlhsie otvorene ako je odporucane v navode.

oblecenie99
25. apr 2025
@evcagabi

@oblecenie99 ja aj keby chcem prestat s odsavanim tak nemozem, lebo moja slecna len zacitila UM, zasprajcla pusu a koniec 😅 za celych 8m som do nej dostala tak do 10 flias UM a vyhodila sliepkam 3 skatule co som ich mala dlhsie otvorene ako je odporucane v navode.

@evcagabi Hej, každé je iné. Mne to tiež neprislo úplne v pohode, lebo on odmietal aj prikrmy. Aspoň zjedol tie z fliaš, tak som v DM vždy nechala majland 🫣 Aj teraz je hrozný jedák, neskutočne zlý jedák. Neskôr sa u neho zistila alergia na mliečnu bielkovinu, z toho ale pomerne rýchlo vyrástol. Čiže po tom roku sme do neho nedostali ani kvapku UM, skúšala som viac značiek, Sunar mal predtým, kúpili sme iné, nechcel. Malej ale aspoň chuti zatiaľ aj materské aj ten Nutrilon, lebo musím dokrmovat, toľko toho nemám 🫤

lenkakravcova
1. máj 2025

Toto závisí od veku ženy, aj od toho koľkoas tuku a či ti nechýbajú nejaké vitamíny. Vo veku 21r mi prišlo že toho mlieka je v 8 mes ešte viac než v 6 napr.
Ale pri tretom dieťati v 27r som už po 7 mes pozorovala zníženie tvorby mlieka, oslabenie zubov (lamavost), vyadavanie vlasov.
Takže ber do úvahy svoj vek, svoju kondičku. A je dosť možné že to proste nedokážeš ovplyvniť už veľmi viac. Bola by som rada za tie mesiace a postupne pridávala UM, kaše a prikrmy. Na začiatokiesaj odstr mlieko s UM aby si dieťa ľahšie zvyklo. Stačí to tak dva tri dni. A mojím v tom veku chutilo všetkým Hami (je asi najsladsie chuťou sa podobá materskemu asi najviac z UM a ani nie je drahé, +kvalitou sa umiestňuje za Nutrilonom).