icon

Aký je najvhodnejší čajík pre 2 tyždňové bábo?

bibi16
26. okt 2011

maaminky aky je najlepsi cajik pre 2 tyzdnove babetko?dakujem

aduskatt
27. okt 2011

bez cajika, len vodicku..............ak cajik, tak len feniklovy..............harmancek by som prave kvoli alergii nedavala

zuzana17
27. okt 2011

Ak kojíš, tak nemusíš dávať ani vodu ani čaj, dokonca ani v lete. Ak nekojíš, tak by som dávala prevarenú vodu 🙂

bibi16
autor
27. okt 2011

@janka196 dakujem za radu 🙂

bibi16
autor
27. okt 2011

moj nazor je taky,,ze preco mu nedat cicik ked si pita?ved on je este malicky,lenze toto ked som povedala doktorke tak sa zhrozila,ze nie on ma saci reflex ze on by tahal staôle ze on si to nevie regulovat ze mam mu dat caj a vodicku,ale aj ked som skusala dat caj tak on stale hlada a je my velmi smutne sa pozerat ako placka a hlada ☹ tak mu davam cicik a trosku pocucka a zaspinka.

olivia6
27. okt 2011

prinajmensom zvlastna pani doktorka... co ma babatko v tomto veku na svete? Maminku, jej blizkost a prsicko. A to ma ja dostat, na to tie deticky mame.

linddi
27. okt 2011

presne ako píšu baby predo mnou, čajom si len pokazíš kojenie. Bábätku sa ľahšie ťahá z fľašky ako z prsníka. Môže sa stať, že začne odmietať prsník, ty stratíš mlieko a je po kojení. Presne poznám tento prípad - moja sestra. Bábenko nepotrebuje žiadny čaj, a prvého pol roka mu úplne stačí MM.

majulino
27. okt 2011

aj ja som mala dilemu ci dat alebo nedat cajik dokonca moj maly ani nechcel flasu tak sme davali z lyzicky, poradila mi detska doktorka ked sa uz s malym nedalo vydrzat, v kuse len reval a bol prilepeny na bradavke, no on sa narodil v polovici augusta v tych 30 stupnovych horucavach ja odporucam hipp feniklovy

mianc
27. okt 2011

ja som prvý mesiac len čistú prevarenú vodičku dávala, potom som harmančekový čajík a potom bylinkové, poradia ti v lekárni, až teraz dávam šípkovo-jablčkový. Moja malá je tiež kojená, čajik moc nechcela píjavať, skôr tú vodičku a neviem čo je na tom pravdy, že dieťa bude odmietať kojenie, lebo moja je priam závisla na cicíku a to ani nehovorím, že cumlík tiež dudle rada od narodenia.. ja si skôr myslím, že každé dieťa je individuálne a reaguje inak, pravda je, že istá skupina detí reaguje tak a druhá zasa tak.. treba poskúšať a človek sám uvidí čo a ako.. mne tiež malá chcela byť nonstop na cicíku, ale keď chce dudlať má cumlík a tak sme to aj vyriešili a papka ukážkovo čo 3hodky, dokonca teraz keď máme papať zeleninku alebo ovocie, tak nechce.. čaká na mliečko.. 🙂 😅 😅

henulienka
27. okt 2011

skúšala som čistú vodu, ale nechceli, tak HIPP harmančekový, feniklový neznášali, bolelo ich bruško z neho

sisaha
27. okt 2011

@aha1 ale harmancek moze sposobovat aj alergie, takze s nim by som bola opatrna.. A moj nazor je ten, ze 2tyzdnove babo potrebuje iba prsnik s mlieckom, ziadnu vodu, ani caj. ak ma krce, alebo problemy s prdikmi, tak sab simplex, espumisan

mianc
27. okt 2011

@sisaha to ak by malo problem s prdíkmi ak máš na mysli koliky, tak to tiež môže mať nasvedomí pričasté prikladanie ku prsníku.. :-/ to je tiež jeden z dôvodov vzniku kolík u malých detí, treba nakojiť a možno ponosiť na rukách, spievať a podobne.. a skôr ako hodinku a pol až dve by som nekojila.. ono môže vyzerať že je hladné ale napríklad moja nebola hladná, ale boľkalo bruško, to vtedy by som skôr vyskúšala ten čajík ako kvapky.. sab simplex a espumisan sa dokonca u 2 týždňového bába nemôžu užívať, ale až od mesiačika.. :-/ ono je to ťažko s kolikami jednoducho to obdobie musí prejsť, ale viem, že pričasté kojenie túto situáciu zhoršovalo, nachvíľku sa dieťa ukľudní a potom je ešte horšie.. 😖

sisaha
27. okt 2011

@mianc ja som davala sab simplex 2 kv. na dudlik a pomahalo.., kazde dieta je ine, preto treba vyskusat bud to, alebo nosit v polohe na tigrika na rukach, kedy sa dietatu masiruje brusko, alebo cvicit, alebo si najst nieco svoje, co mu pomaha..

elephant
27. okt 2011

@bibi16
Pani doktorka je očividne stará štruktúra 🙂 (nič proti nej, môže byť skvelá v iných veciach, ale v kojení zrejme zastáva staý názor "kŕmiť podľa hodín" ) Ak si pýta papať, tak mu daj, je to dobre i pre teba a tvorbu mlieka. Každé dieťa má inú potrebu papať, a i u toho jedného dieťaťa sa tá potreba v čase mení. Keď teraz chce, dala by som, a tešila sa z toho. (Nie je nič horšie ako dieťa, ktoré odmieta papať a málo priberá...)

Čaj ani vodu v tomto veku nie je treba dávať. A keď už, tak harmanček nie je vhodný, môže byť alergénny, doporučila by som veľmi slabučký fenyklový, ale bacha na instantné čaje, tie často obsahujú až 95% cukru! Radšej urob sáčkový a zrieď prevarenou (alebo kojeneckou) vodou.

hajanka
27. okt 2011

@bibi16 aky je najlepsi? Najlepsi je ziadny 😉 pre tak malicke babo. Nepotrebuje ani vodu. Neskor by som pred cajom uprednostnila cistu vodicku. Takemu malemu babu sa este len startuje traviaci system, spoznava chut mliecka, naco jeho malicky zaludok a traviaci system zatazovat cajom - bylinkami?????? Vacsina z nich na seba viaze mineraly a tak o ne ochudobnuje babetko, navyse je vacsina byliniek aj silnymi alergenmi.

hajanka
27. okt 2011

ani fenykel nie je vhodny, sice ma ucinok priaznivy na travenie, ale pozor, v niektorych pripadoch moze sposobovat este vacsie bolesti bruska a plynnatost.

mimi21mimi
27. okt 2011

Prevarená vodička jednoznačne. Z čajov mala malá zbytočné bolesti.

lucka1987
27. okt 2011

ja na odporucianie lekarky davam cajik.. inak nekojim.. tak je potrebny a striedam fenikel a harmancekovy caj ale len slaby odvar, nemal by byt dlho luhovany. denne mi moj 6 tyzdnovy marek vypije cca 50 ml cajiku

a v nemocnici nam zakazali davat pevartenu vodu.. aj povedali preco.. ale akosi som zabudla to odborne slovo.. ze co to sposobuje.. ale nikde som nenasůla na nete ze by sa nemala davat.. tak neviem.. iba viem ze prevarena voda sa pije aj ked zen adrzi redukcne diety... 😅

jerino
27. okt 2011

pripajam sa k ostatnym - MM je jednoznačne najlepšie pre babatko!!! obsahuje všetko čo dieťatko potrebuje 🙂 . Moj synček začal piaty mesiac a je čisto len kojeny ,pribera krasne a taktiež sme nemali problem s bolesťami bruška.
pokial dojčenie nieje možne poradia hadam ostatne dievčatá 😉 prajem vela zdravička babatku a aj mamičke!!!

alias313
27. okt 2011

chlapci mávajú často koliky. Malému som zhruba od dvoch týždňov dávala feniklový čaj, stačilo aspoň trošku a koliku nemal ani raz. To mi poradila kamarátka, mala vtedy staršieho syna a začal mávať problémy s kolikou a feniklový čaj sa jej osvedčil. 😉 Neskôr sme prešli na harmančekový a potom ovocný ale to už mal asi 6m.

luba142
27. okt 2011

@bibi16 ak kojis tak musi poriadne tahat z jedneho aspon 10 minut a ked treba tak ponukni aj druhy, ak uz nechce, nechaj odgrgnut a potom skus znova, a prikladat ho mozes aj kazdu hodinu ak si to ziada, ale ka sa poriadne napije tak by mal aspon 2 hodky vydrzat 🙂...ja som tak mala prvu dceru vo dne v noci pila asi kazdu hodinu uz som bola zufala a v pol roku som predsla na UM, lenze vtedy nebolo tolko dostupnych info o kojeni a doktorka mi toez povedala musi vydrzat 2-3 hodiny. Teraz ked som mala druhe tak som ju kojila cca kazde 2 h ak bola hore,v lete ak pytala tak aj castejsie. Ine mi nepila snad do 8 mesiacov okrem materskeho mlieka

vejinka
27. okt 2011

cajik? Aky cajik? Pre novorodenca caj? Ani nahodou na to je mateske mlieko konkretne predne! Aj keby si mala ponukat kazdu pol hodinu. Caj ani v extremnych horucavach by som tak malemu babu nedala. No ale aby si nepovedala ze neporadim tak odporucam par minut varit rascu a odvar z nej po par kvapkach na lyzicke. Bude fajne prdkat a brusko by nemalo boliet. Alebo kup fenikel a aniz v lekarni a striedaj raz ten raz ten a nech je slabucky ten caj. Ale aj tak by som uprednostnila kojenie. Ja kojim este furt a dokonca aj teraz ..maly ide spat.

katka888
27. okt 2011

@bibi16
ako casto kojis? ako casto si pyta? moj maly niekedy aj po 30 min, potiahne 2-3x a je klud, len akokeby sa chcel napit, nie napapat.
obom detom som nedavala vobec cajik, vodicku, len som kojila do 6 mes.
mozno ti nepotiahne zadne mliecko, preto je stale akoby smadny...
skus sa v temachj o kojeni opytat, alebo laktacnej poradkyne nech ti poradia ako zistit, ci taha aj zadne mliecko.
a aks a rozhodnes davat tekutiny, radsej lyzickou alebo striekackou, babatka si lahko mozu zvyknut na flasku a potom su lenive cucat z prsnika, lebo z flase im to ide jednoduchsie

p.s. ale ja som ani vo vlekych horucavvach malemu nedavala vodu caj, narodil sa v juni, stale len materks emliecko.
cize ak je zadrhel len v tom ze si casto pyta, tak casto davaj

hajanka
27. okt 2011

@lucka1987 tak to by ma naozaj vazne zaujimalo co moze byt zle na prevarenej vode, fakt netusim, cudny nazor doktorky, co moze byt zle na cajoch to naopak viem dobre, este je aj moznosr neperlivej dojcenskej vody ktoru netreba ani prevarat.

elephant
27. okt 2011

@lucka1987 Prečo prevarenú vodu nie a čaj áno? Veď čaj je vlastne prevarená voda, nie?

pinkypinkus
27. okt 2011

Žiadny! Iba mamičkine mliečko.... 😎

lucka1987
27. okt 2011

@hajanka
@elephant baby ja neviem ja som neni doktorka.. ale ze samotnu prevarenu vodu nemam davat.. v porodnici mi tak hovorila doktorka.... teraz davam ten cajik fenoklovy a striedam s harmancekovym... ale len slaby robim.. tak ja neviem ze preco nie... 😕

@pinkypinkus ked zena nekoji a dokrmuje tak by sa vraj mal davat.. nie?

ja krmim zahustenou bebou... a teda maly byva smadny kedze sajiku naraz vypije niekeedy aj 25 ml

veronikam
27. okt 2011

Hipp feniklovy - od ukonceneho prve tyzdna.

vejinka
27. okt 2011

vodu nie? To co je za blbost. Radsej vodu s neutralnou chutou ako sladky caj. Ale zasa na druhej strane skusali ste zapit mlieko vodou alebo cajom? Brr to je tak na posranie.

lucka1987
27. okt 2011

@vejinka ja cajik nesladim.. ani nekupujem granulovane.. no ja neviem .. opytam sa mojej obvodnej.. ale vodu nedavam kedze nam to povedali v porodnici.. tiez som nenasla na nete nic preco by som ju nemohla davat...
a nezapijem mlieko cajom. cajik si da vtedy ked napr po hodine a pol si pcha rucicky do ust a cumel dudle ako o dusu.. vtedy sa riadne napije dve hodky je kliud a potom dame mliecko ked si vypyta

andrealisy
27. okt 2011

Caj by som ziadny nedala, len materske mlieko ak kojis!
Ja malej davam caj od 6-teho mesiaca nesladeny, ziadne detske granula ani nic podobne, obycajny organicky Rooibos samozrejme velmi slabucky aby len vodu zafarbilo.
Ak pyta, davaj, na to tam to mliecko je 😀
Inak suhlasim aj s tym ze mozno je problem v kojeni, ked sa babo poriadne napapa malo by spinkat 2-3 hodky.