Antidepresíva a dojčenie
Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skusenosti. Dlhšiu dobu sa necítim dobre. Zvažujem návštevu psychológa/psychiatra. Otázka je ci by mi psychiater predpísal nejaké lieky keď dojčím (1,5ročné dieťa) či ma vybaví s magnosolvom. Pýtam sa na vaše skúsenosti nie na odporúčanie nech idem. Som v procese rozhodovania. Ďakujem
Tak záleží na tom, aký zisti u teba problém. Je možné, že ti odporúča len niečo také ľahké voľnopredajné (homeopatika, magnézium) alebo usúdi, že potrebuješ aj lieky na predpis a pravdepodobne ti odporučí ukončiť dojčenie.
@fialka255 Je mozne, ze ti doporuci ukoncit uz kojenie. Ale ak sa pytas na konkretnu skusenost, tak kamoska odkojila 2 deti na AD, konkretne escitalopram. Maju uz 7 a 3r, kojila ich obidve dost dlho a su ok.
Su AD ktore su bezpecne kompatibilne s dojcenim, napriklad ten es/citalopram alebo sertralin (takmer vsetky SSRI). Treba si najst psychiatra, co necitala len pribalove letaky ale pozna ak ine zdroje a databazy liekov vhodných pri dojceni (napr. e-lactancia.org) a hlavne takeho co nepovazuje dojcenie za zbytocne. A mozno najdete aj inu cestu, drzim palce 🍀
@fialka255 Psychiater ti môže predpísať lieky, pri ktorých dojčiť môžeš. Závisí od stavu. Psychiatrické pacientky na liekoch sú aj normálne tehotné a dojčia.

doporučí ti skončiť kojenie...