icon

Časté zápaly prsníka počas dojčenia 9 mesačného bábätka

paulinka12
10. feb 2021

Ahojte baby, hádam mi pomôžete.
Mam 9 mesačne bábätko, dojčené + tuhá strava. Všetko by bolo fajn, no skoro každý týžden, mam zapal prsníka. Raz na jednej, raz na druhej strane. ATB kvôli tomuto ochoreniu som brala v januari tohto roka. Viete mi poradiť, ako zabrániť častému zápalu prsníka?
Na liečenie používam kapustne listy, masírovanie a kojenie/odsávanie prsníkov.

Ďakujem za každú úprimnú radu.

amyweber
10. feb 2021

@paulinka12 ahoj, kontaktuj laktačnú poradňu tu na koňovi alebo nápis do mamily. Držím palce 🙂

lala123
10. feb 2021

@paulinka12 a mas aj ragady/trhlinky na bradavkach? Mna mala nechtiac kusla až do krvi jasne , že sa zapálil prsník tak mi kamoska poradila strieknite si po kojení na bradavu dezinfekciu a potom nazrieť framykoin plus kapustne listy.Skus aj doplniť vitamíny , probiotika keď mas často zápal .drtim palce a skore uzdravenie prajem

paulinka12
autor
11. feb 2021

@amyweber prosím ta, kde nájdem kontakt na laktačnu na koňovi?

paulinka12
autor
11. feb 2021

@lala123 ragady naštastie nemám, no občas ma kusne, to je pravda. Prosím ta, akým prostriedkom si si dezonfikovala bradavky? Obsahovalo to alkohol (pýtam sa kvôli štipaniu)?

lala123
12. feb 2021

@paulinka12 detoll spray to je qj na dezinfekciu rán aj keď som si pichala clexane v tehotenstve tak predtým som si tým pretrela miesto vpichu...nestipe to a kúpiš v lekarni

juliet86
15. feb 2021

@paulinka12 kazdy tyzden??? odkedy to trva? mavas aj horucky teploty bolesti? ake antibio a ako dlho si brala? kto ti ich predpisal? videl to tvoj gynekolog alebo vseobecny? napis na mamila.sk

amyweber
15. feb 2021

@paulinka12 je to laktačná poradňa, skupina