icon

Chcela som samoodstav, ale zmenila som názor

11. aug 2022

mamy deti starsich ako 2roky... co ste planovali kojit do samoodstavu ale kedy ako preco ste zmenili svoje rozhodnutie a ako to potom vyzeralo v praxi? najma mamy deti ktore uspavaju dojcenim. dalujem za vase skusenosti pripadne rady

tani777
11. aug 2022

Starsia sa mi v 2 rokoch zacala v noci vkuse budit,bola schopna nespat bez ciciku a ked som jej nechcela dat,krik na celu bytovku 🙈zuby uz mala vsetky,takze tym to nebolo... tak som jej vysvetlila,ze takto dalej nemozem fungovat,ze v noci sa spinka a aj cicik a mliecko spinkaju..na zaspavanie este mala normalne,aj cez den ako predtym...len v noci ked sa prebrala,sme sa len pritulili a spali dalej..casom sa uz ani nezaspavala na prsniku,nejak sama presla k tomu,ze s nakojila,pritulila k tatovi a tak spala..potom som asi o 3-4m otehotnela,a jak mi to bolo neprijemne,som postupne obmedzovala,az sa vlastne sama prestala dojcit,mala cca 2r9m..

autor
11. aug 2022

@tani777 dakujem za tvoju skusenost...

tani777
11. aug 2022

Este Ti doplnim,ze podobne to planujem spravit aj s mladsou,ona ma o chvilu 2 roky..pockam,kym jej vyjdu posledne zuby a potom to skusim,uvidime,ci pochopi tak rychlo a v pohode ako jej sestra 🙂 denne dojcenie a na zaspanie necham kym bude chciet

gemmadimare
11. aug 2022

Ahoj, 3 roky a 11 mesiacov🙈nás maly bol od narodenia na prsníku nonstop , a to keď píšem nonstop, tak nonstop 🙃 už mi to bolo veľmi nepríjemne , práve koli tomu zaspávaniu aj na obed a večer stále na prsniku. Nevyspala som sa presne 3 roky a 11 mesiacov 😂 jeden den som opäť raz vstala ako mumia, na obed nadojcila,prelepila a povedala , že ma to veľmi boli . Večer sme išli spať, mojkali sa, v noci sa napil vody a spali sme ceeeelu noc. Trosku pomrncal, ale absolútne nie tak, ako som čakala💪🏻Vela záleží od človiečika, ci je na to pripravený a od teba, ci si ty pripravená . Ja som bola😝
Uvidíme , ako to bude s bratcekom, ten si ide ako podľa návodu -každé 3 hodiny🤪

evaachesa
11. aug 2022

Náš malý úplný závislák. Odstavila som ho postupne (cca 1,5m to trvalo) skoro v 3r. Bola som nútená kvôli liekom, ktoré som nemohla brať kým som dojčila. Začala som si ich prelepovať leukoplastom na deň a neskôr už len na noc. Vysvetľovala som že mám poranené didky. Malý má ľutoval, pohladkal, dal pusu a tak to išlo dosť dlho. Každý večer ale väčšinou krik a bol schopný mi ich strhnúť, takže veľa krát som ešte povolila trošku cucnuť, naspäť zalepiť a tak zaspal. Potom si pred spaním začal pýtať trošku mlieka kravské alebo kokosové, alebo len čistú vodu. Leukoplasty som si potierala jablčným octom a teda to ho najviac odradilo. 🥴 Povedal že mám pokazené didky a smrdia a že nemôže také papať. 😌 Odstavený je úplne vyše 3 týždňov, no ešte stále mi ich tak 3x do dňa a pred spaním pohladká a dá pusu. 😅 U nás to bol teda riadny boj. 😏

81anina
12. aug 2022

@evaachesa 😀 ja som tiez prelepila leukoplastom vyse 2 tyzdnov prelepene az mi to slo na nervy tak som dala dole. Stale kontroloval leukoplast aj ho pocmulal aj poolizoval 😅. A stale s nim musim bojovat lebo sa stale s cickami mojka a snazi sa pricucnut no uz mu nedovolim cicat len mojkat. Strasne som zvedava do kedy ho to bude drzat. No co typicky chlapi 😃

autor
12. aug 2022

@evaachesa a ako sa naucil zaspavat bez prsa kolk otrvalo zaspavanie a ako dlho?

81anina
12. aug 2022

ked mozem napisem ti ako to bolo u nas. Vecer ked sme sli spat som mu povedala ze su pokazene ze musi ujo opravit. Lahol si pomojkali sme sa a do pol hod. zaspal somnou na posteli. Vlastne uz nejaku dobu pred tym ako som ho zacala odstavovat zaspaval tak ze pocical pustil otocil sa a zaspal alebo sa chvilu este prehadzoval a az tak zaspal.Potom cez den a v noci som potierala octom. V noci zo zaciatku plakal ale po 3 nociach sa prestal budit.To mal vtedy 2r4m Najviac som sa bala uspavania na obed ale tiez pomojkame musi aj cicky hladkat mojkat a zaspi. Ked je unaveny zaspi aj za 10 - 15 minut. Chodime kazdy den doobeda vonku aj poobede. Ale uz sa stalo par krat ze vynechal obedny spanok ale bude mat 3 roky tak aj preto. Inak par krat nespal na obed aj ked sa este kojil.

evaachesa
13. aug 2022

@81anina haha no nejak podobne sme boli na tom 😅 malý sa teda dosť čudoval prečo zrazu chuti tak zle ... Kričal že smrdí a potrebuje vodu (aby to zapil). 🤭
Keď som išla na prevenciu ku gynekológovi, takpozeral čo to mám za červené fľaky na prsiach (alergia na leukoplasty) 😅

evaachesa
13. aug 2022

Zaspávanie bez didky trvalo asi 3-4 dni, že bol nekludny a stále skúšal, no napokon zaspal pri mne natlačený vedľa didky. Inak ešte aj teraz sa stane že sa v noci zobudím na to ako hľadá a niekedy ju aj nájde a vcucne do pusy ..vtedy rýchlo vyberiem, on zaplače a spi ďalej...ale to robí normalne počas spánku. 😅 Stále ho ale drží mojkanie didiek, musí ich pohladkať, dá pusu, potom ma poľutuje že ma bolia a opýta sa či stále bolia a potom je dobre. Nooo, asi to fakt veľmi ľúbil a je to ťažké asi ako sa dostať z nejakej závislosti. 🙄

la3na
13. aug 2022

Dcéru som odstavila keď mala 2r,4m. Plánovala som dojčiť dokedy to bude únosné. Už nebolo 😁🙈. V noci stále častejšie budenie a podobalo sa to skôr na zlozvyk ako na poskytovanie výživy, lásky a pocitu istoty. Prvá noc bola hrozná, druhá lepšia, od tretej prespí celú noc. Pomohlo nám to obom.

autor
13. aug 2022

@la3na cize ai odstavila ze nahle nie postupne?

la3na
14. aug 2022

Odstavila som najskôr cez deň okrem obedneho zaspávania. Asi dva - tri týždne pred úplným odstavením. Kôli tvorbe mlieka. Aby sa postupne znížila a potom mi naraz nepraskli prsia 😅. Osvedčilo sa mi po tejto stránke vyprázdniť pri poslednom dojčení a potom už nijako nevyprázdňovať, neodsávať. Poradil mi to gynekológ.
Dcéra mala tiež priestor pochopiť to odmietnutie, že mlieko už nebude. Samozrejme som ju na to pripravila. Rozprávala som jej o tom niekoľko dní predtým že zaspávať bude bez kŕmenia na prsníku. Nahradila som to fľašou. Ale spätne to ľutujem. Teraz ju budem odúčať od fľaše 🙄