icon

Čo môžem jesť doma po pôrode, keď dojčím?

Včera o 10:09

Dobry den prosím vás co jest doma po pôrode ked kojim
Co papať aby malu nebolelo bruško. Alebo čomu sa vyhýbať. Úprimne mam take chute na sladké neviem ci môžem alebo nie
Maminky co ste papali vy ake jedla ?
Dakujem

thereisabear
Včera o 10:10

Jedla som všetko.

jesenzima
Včera o 10:17

@anonym_autor jedla som všetko ... Pri dcére som musela dočasne vysadiť mliečne veci, ale iba na krátko, pri synovi som jedla všetko ... Tvoje dieťa môže a nemusí reagovať, to si odsleduj sama...

uriva
Včera o 10:19

Nejedla som nič, čo nadúva - strukoviny čo najmenej, brokolicu a kaleráb len ružičky a nie ten hlúb. Čokoládu som jedla, ale bábo bolo nepokojné, tak menej, ale jedla. Takže v podstate takmer všetko - závisí od dieťaťa, ono samo ukáže, čo mu robí zle.

saxana000
Včera o 10:19

Jedz normalne vsetko doradu pecivo zeleninu maso sladke.. ja som prisla domov z porodnice a na sporaku plny hrniec gulasu tak som sa napraskala.prvy mesiac vynechaj mozno strukoviny ale vraj aj to je len mytus postupne papaj vsetko a sleduj babetko.

petamich
Včera o 10:21

Jedla som vsetko a ked na nieco zareagoval vyradila som. U nas len strukoviny mu vadili, inak nic.

maryetta
Včera o 10:27

Veru asi tak vseobecne veci ktore naduvaju. Ale ak s mierou tak ok. Potrebujes mat pestru stravu. A mozno to co je silno alergicke. Napr cokoladu som jedla az cca po mesiaci alebo aj neskor.

anonym_70de0e
Včera o 10:33

jedla som všetko. ale boli potraviny ktoré mojim deťom vadili.
jedna dcéra sa narodila v lete, doma sme mali strášne veľa čerešní. No nemohla som - bábo malo strašné hnačky. Bolesti nie, len hnačky.
pri jednom som nemohla údeniny - ani šunky, klobásky - taký výsyp že sme skončili na kožnom.
musíš si odsledovať čo tvojmu malému vadí.
NIKDY som nejedla huby . nie z obchodu, ale z lesa.

minesasubu
Včera o 10:45

jedla som skoro všetko ale obmedzila som potraviny na K - kapusta, kel a pod avšak treba dávat pozor kamoška jedla veľa mliečnych vecí malá stále plakala a mala problém s kakaním kým zistili že má ABKM

januska12323
Včera o 11:06

Jesť máš všetko a ak bude niečo zle vyradíš potom.

cimage
Včera o 11:09

Jedla som vsetko s mierou. Najskor som skusala male davky ci neuskodi dietatu a potom uz normalne. Najmladsej podla pediatricky skodili mliecne vyrobky, tak som vysadila a ziadny ucinok. Tak som zas zaradila, lebo kava bez mlieka sa neda a rastlinne mi nechutia. Keby som mala obmedzovat stravu pri dojceni, tak by som cca 10rokov poriadne nejedla.

lydiasabolova
Včera o 11:19

zo skúseností s 5 deťmi ti odporúčam nejesť toto všetko:
cibuľa, cesnak, pór.. cibuľu v malom množstve môžeš varenú, zvyšok ani uvarené.. ďalej kukurica - bacha na pizzu alebo napr na arašidové chrumky.. hrozno, aj sušené hrozienka, hrozienka v čokoláde, jablká, hrušky.. ďalej strukoviny.. a niekomu robí zle aj kapusta, a tie ďalšie kapustovité druhy zeleniny, a ešte rasca ak bola v jedle

nafka0483
Včera o 11:26

Jedla som vsetko - na co som mala chut a co som jedla aj bezne. Mala raz reagovala na kysku kapustu a raz na huby (na druhykrat uz bez problemov). Davala som pozor aby som mala dostatok tekutin kvoli mlieku.

anonym_53ee9e
Včera o 11:34

@anonym_autor musíš odsledovat sama. Ja som jedla všetko, vrátane kapusty, strukovín, nevadilo nič, len surové mlieko. Keď som si ho prestala davat do kávy, bruško nebolelo

anonym_d45af5
Včera o 11:37

@anonym_autor Jedla som všetko, akurát prvé mesiace som vylúčila strukoviny a kyslú kapustu.

daja07
Včera o 11:41

@anonym_autor kludne jedz vsetko ale v normalnej miere. Ak by sa ti babatko po nejakom jedle nezdalo, vysad. Skus neskor znova. Alebo skus viac krat, ci sa to potvrdi. Ja som mala segedin uz v porodnici. A bolo to ok. Mna prave naduvalo z tej nemocnicnej stravy - stale kopa peciva a k nemu 1cm hruby platok dietnej salamy a kocka masla 1x2 cm. Toto zjest s dvomi velkymi kusmi chleba bol vysmech. Ja som si dala doniest sunku, tuniaka, lucinu. A nemalo chybu nesolene dusene bravcove na obed. A na veceru pomazanka z rozmixovaneho masa - podla mna toho z obedu. Boko to nechutne - neochutene, zvlastnej sedo hnedej farby a vona tiez nic moc. Ale boli aj fajn polievky, nebolo vsetko hrozne.
Poznam baby co jedli neochutene, dusene jedlo. Vynechavali kopu potravin. Jedli stare pecivo a efekt ziaden.
Hlavne dostatok tekutin - cistej vody. A pestra vhodne ochutena strava. A samozrejme nic, co si doteraz nejedla by som neodporucala jest, ziadnu exotiku

akvi
Včera o 11:42

Ja som prešla extremami, že som jedla suchú ryžu a kuracie prsia väčšinu týždňa, lebo som mala pocit, že malý reaguje na úplne všetko. Lenže ani to nepomohlo, resp. len veľmi málo. Vyčerpaná som bola tak, že som mala mziky pred očami z nevyspatia a večného revu dieťaťa. Potom som sa na to vykašľala a jedla všetko. Nič sa nezmenilo, ani nezhorsilo, ani nezlepšilo. Takže moja rada, jedz všetko normálne. Samozrejme, zdravo. Kľudne si daj aj sladké, ale chuť na sladké máš možno z nedostatku živín, telo vtedy chce rýchlu energiu z cukru. Treba sa zamerať na dostatok kvalitných bielkovín a chuť na sladké prejde. A keď nie, tak jedz ovocie a kvalitnú čokoládu alebo si upeč bielkovinové mafiny, aj zasýtia, aj uspokojis chuť po sladkom.

petronellla87
Včera o 12:22

@anonym_autor tiez som jedla vsetko

danica2711
Včera o 12:29

@anonym_autor nePAPALA som nič, som dospelá. JEDLA som takmer všetko okrem príliš korenených jedál, keď som zbadala, že niečo (napr. strukoviny) bábätku nerobí dobre, vylúčila som to

tinka3435
Včera o 12:33

Mne najprv vraveli pri prvom dieťati nemôžeš hento nemôžeš tamto čiže dokopy poriadne nič a pri druhom som zvysoka nato kaslala okrem kávy tu som trochu obmedzila pretože v nemocnici po pôrode nám dávali jedlá ktoré boli v podstate alergény a bolo všetko ok .Ale odsleduj si to na sebe každé dieťa je iné

majlo1234
Včera o 12:57

Kludne jedz vsetko, ked ti v porodnici mozu doniest fazulovu poloevku a hraskovu kasu, a su je rozky, nevidim dovod sa doma nejako obmedzovat

anonym_c0b4f8
Včera o 13:49

Nejedla som strukoviny, mliecne veci (potom bol problem), pikantne a ani pri jednom dietati som nemohla nic paradajkove (polievka, omacka, atd). Po paradajkovych jedlach nasledovala strasna noc, mam to odsledovane na mojich.