Čo podporuje tvorbu materského mlieka?
Dakujem.za kazdu odpoved .....Kojim a mam slabe mliecko vraj pomaha vajickova polievka mate skusenost ,,,???Prosim o overene rady .....
mne pomáhalo veľa veľa piť,
v nemocnici nám odporúčali na tvorbu piť čaj s mliekom...bude sa ti to zdať hnusné, ale dá sa to - ja som to pila celé mesiace a bolo to celkom OK
pediater zas odporúčal "Homeopatiká na podporu tvorby mlieka" - kúpiš v lekárni. Pol hod pred kojením zješ 2-3 tobolky a počkáš.... mne to veľmi pomohlo.
@anjelicek26 Mne pediater povedal ze mam slabe mlieko pravdepodobne lebo mala kazdu hodinu chce papat a poradil mi tu polievku ale dakujem preto sa pytam zien
Pediater ti povedal, ze slabe mlieko???? Dam ruku do ohna, ze do dochodku to ma za par. Slabe mlieko neexistuje. Dieta nema dojcenie iba ako jedlo. Je to sposob upokojenia, kontakt s matkou. A ten tvoj pediater by si mal dostudovat anatomiu velkosti zaludka u maleho babatka. Rovno ho vymen a dojci na poziadanie.
Nemas, a je v poriadku ked tolko pije babo
Dbaj na pitny rezim, vela vody, mamky maju radi aj hroznove stavy, pripadne caj na dojcenie, a dobru stravu plus teda casto dojcit, to je najlepsie na tvorbu
Preboha, to naozaj toto moze pediater povedat??😢
Mne pomohlo strašne veľa jesť, piť a doodsávať v začiatkoch na ustálenie tvorby. Pri štrajkoch zase odsávačka a power pumping. S mojimi krpatými áčkami bez problémov kojím už 14 mesiacov. Keď som mala málo energie, vypila som hroznovú šťavu z DM.
Kazdu hodinu je normalne papanie
Ja som prešla niekoľkými laktačnými krízami, ja osobne som : prikladala bábätko tak často ako to išlo,aj keď si nepýtal, nosila som ho na rukách, spala s ním koža na kožu...to mi určite pomohlo,a ako prichádzali ďalšie krízy (možno rastový špurt,možno zuby,alebo iné...),tak som nasadila benedikt + senovka,píla Vineu,vodu aspoň tie 2 litre denne,jasné každý deň nechýbala polievka...+ vysadila som HAK a malý na 10 mesiacov a ja mlieka dosť...úprimne,myslím si,že skutočne mi pomohlo prikladanie a kontakt s bábätkom, aký dopyt taká ponúka a zmenu som cítila aj pri nasadení benediktu a senovku (ako podpora to u mňa zabralo).
slabe mlieko neexistuje. tvorba mlieka funguje podla rovnice: cim vacsi dopyt, tym vacsia tvorba. teda treba dieta prikladat, aby pusou stimulovalo prsnik, tahalo mlieko a tak sa bude tvorit. mlieko sa tvori vzdy priamo pre dieta. a travit vela casu koža na kožu, tulit sa, podla moznosti oddychovat, dostatocne jest a pit tekutiny. a aj odsavacka vie pomoct, ked ma babatko problemy sa prisat, napr. kvoli zltacke

Slabe mlieko neexistuje.. mne pomáha na tvorbu mlieka - odsávanie. Po nakojeni vždy odsajem, takže je vždy omnoho viac mlieka ako potrebuješ a teda den noc kazde tri hodiny. V noci je to otravne riadne,ale neskutocne efektivne...ked mam podprsenku,mam viac mlieka,ako bez nej.....veľa piť samozrejme, pravidelne jest,ked sa da spat. A vajickova polievku? By mi babo asi roztrhlo od prdikov. Naš maly ma 3.5 týždňa a pribral s 2030g na 2980g už..