Čo robiť, ak bábätko neprejavuje hlad?
Ahojte,drobec ma 4 mesiace a od narodenia mame problem s tym,ze nedava najavo,ze je hladne. V noci sa spociatku mrvil,avsak teraz vobec,napriek tomu,ze je kojeny,prespi aj pol noci (od cca 7 do 1:30 a potom do rana do 6:30). Cez den tiez len hadam,ci je vobec hladny,najma,ked je na prso 2 minuty. Mali sme problem,ze aj nepriberal a dokrmovali sme UM,teraz sa snazim tiez mu ponukat,ale flasku odmieta. Pribera,ale pomaly,skor ma menej pocikanych plienok,okrem nocnej plnej,cez den len 4-5 pocikanych. Je mozne,ze dieta nedava najavo hlad? Lebo ja sedivejem :-/
@ina2405 castejsie nechce,odtahuje sa. Snazim sa sem-tam odsat a donutit aspon lyzickou. To spapa,ale inak fakt netusim,ze ci ho doslova "neprezieram"
@ina2405 lekarka je taka,polospokojna
4-5 pocikaných plienok nie je prežieranie. Ja by som už pridala príkrmy a mlieko dala aj lyžičkou.
ked ma styri mesiace, tak mozes pomaly zacat prikrmovat, mozno to spapa skor ako mlieko, uvidis. ale uz to bude lepsie, teraz pomaly aj ta inaksia strava bude, tak aj to papanie bude ine, ako ked len mlieko pije.
Snazim sa,nie je to zatial uspesne,rovnako aj UM ani prikrm dotlacit. Ale je mozne,ze babo neprejavuje hlad?lebo ja uz som zufala...
Jasne ze nie vsetky radi jedia, ta moja ked bola babo by ani nejedla ani nepila keby som ja neurcivala a casto zabavala aby jedla. Bolo to trapenie
Nerieš to, že neprejavuje hlad. Proste ju dokŕm. Možno máš menej temperamentné dieťa. Môj posledný je malý zúrivec😄
@ina2405 ho 🙂 a ako v noci,nechat tak alebo ako?lebo mam sa 100 chuti na cele kojenie uz vykaslat,kebyze chcel flasku a UM,ale takto je to len boj
V noci by som nebudila. Písala si, že ti fľašu nechce nie? To už je na tebe, či dáš UM.
Ja som mala malého na UM a krmila každé 3h. Ak pred spaním som mu dala par ml lebo ho to vždy ukludnilo. V noci som nebudila na kŕmenie. Ale podľa dr priberal normálne.
Neviem aké to je keď dojcis, či vieš koľko ml vypije atď
Ja som v noci tiez nechavala. Rovnako mal taketo dlhe rozostupy. Ked pytal papat, len sa prehadzoval. Nikdy sa nezobudil, neplakal. Doteraz to tak mame. Ma 9 mes. Vacsinou prespi celu noc, obcas 1x v noci pyta papat. Ale cez den za to dobiehal a dobieha 😅 a tiez to mame tak, ze neplace, ked je hladny. To sa stalo fakt malokedy. Proste som videla na nom ze je taky "nesvoj" a dieta hladne 😁 niekedy jedol po 2 hod, niekedy po 4. Bolo to rozne. Kazdopadne vyskusaj tie prikrmy ako radia baby vyssie. A v noci by som nebudila.
Áno, je to možné, mala som také dieťa a úplne ťa chápem. Môj tiež nechcel jesť, málo priberal, vôbec neplakal celý deň. Dávala som si budík každé 3 hodiny okrem noci, aby som mu nezabudla dať jesť. U nás ani prikrmy nechcel potom. Bol to boj o každý gram. Neskôr tiež bolo ťažko s jedením, on vydržal kľudne aj 2 dní bez jedla. Začalo sa to zlepšovať až okolo 4 rokov. Snáď u vás to bude skôr.

Nemám skúsenosť s bábom, ktoré nie je hladné, ale od 4 mesiacov by som dokrmovala aj kojené dieťa príkrmami a kojila častejšie aj bez toho, aby si dieťa pýtalo. Hlavne ak slabšie priberá. Čo na to lekárka? Tá vie asi najlepšie posúdiť stav. Syn- kojený v tom období minul 10 plienok denne a boli riadne precikané, na váhe to tiež bolo vidieť.